4 lépés a ragyogó arcbőrért: milyen készítményeket és mikor használj

A szépségipar virágzik, nem egyszerű eligazodni a rengeteg termék között, és megtalálni azt a néhányat, amelyre valóban szükséged van a megfelelő bőrápoláshoz. Milyen termékeket válassz, és mikor célszerű alkalmazni azokat? Honnan tudod, melyik termék passzol leginkább a te bőrtípusodhoz? Ezekre a kérdésekre próbálunk válaszokat adni cikkünkben. 

Mi is tudjuk, hogy vannak esték, amikor egyszerűen már túl fáradt vagy, és vannak reggelek, amikor nincs időd öt percnél többet foglalkozni a szépítkezéssel.

shutterstock_179040563.jpg

Ettől függetlenül hidd el, tényleg megéri rászánni azt a kis plusz időt a bőröd megfelelő ápolására, hiszen a bőrünknek nagyon sok kihívással kell szembenéznie a nap során. Mire gondolunk? Például elengedhetetlen védeni a bőrt a környezeti ártalmak ellen. A napi hidratálás és az alkalmankénti bőrradírozás nem maradhat el, és ugyanilyen fontos felvenni a küzdelmet a ráncokkal már fiatal korban is. Szépségápolási rituáléd három fő alappillérére minden nap szakíts időt; ezek a tisztítás, táplálás és hidratálás. Ha pedig időd engedi, ezeken túl extra kényeztetéssel is gondoskodhatsz bőröd megújulásáról!

1. Ismerd meg a bőrtípusodat!

Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb szépségápolási rutint és az ahhoz szükséges termékeket megtalálhasd, meg kell ismerned a saját bőrtípusodat. Nem túl bonyolult a dolog, íme a legfőbb pontok: ha normál bőrtípusod van, a pórusaid kicsik, és nem gyakran találkozol pattanásokkal, kiütésekkel, sem száraz vagy zsíros foltokkal az arcodon. Jó neked!

shutterstock_243260476_sm_1.jpg

Azonban, ha a bőröd néha feszül, és időnként fakóvá vagy akár érdessé is válik, száraz a bőröd. Zsíros bőr esetén bizonyosan ismerősek számodra a mitesszerek, illetve pattanások, és a pórusaid valószínűleg jobban láthatóak. Végül az is elképzelhető, hogy az úgynevezett vegyes bőrtípusúak közé tartozol, ami azt jelenti, hogy a T-vonalad (homlok, orr és áll) bőre gyakran kifényesedik és zsírosabb, mint az arcod többi része, ahol a bőr normál vagy akár száraz is lehet.

2. Tisztítás

A tisztítás a szépségápolási rutinod egyik legfontosabb része.

shutterstock_257066812.jpg

A napközben a bőrödre rakódott szennyeződésektől és a sminktől esténként tisztítsd meg az arcbőrödet az Aqua Moments arctisztító géllel, mely a benne található holt-tengeri iszap segítségével a pórusok mélyéről tisztít és felszínre hozza a szennyeződéseket, miközben a holt-tengeri ásványianyag-tartalmával harmonizálja a bőrt.

3. Bőrradírozás

Az arctisztítás során a szennyeződésektől megszabadulunk, azonban az elhalt hámsejtektől nem. Éppen ezért hetente 2-3 alkalommal használd az Aqua Moments bőrlágyító arcradírt is, hogy bőrödet gyöngéden felfrissítsd! A tiszta, és egyenletesen sima bőr elérésének elengedhetetlen kelléke ez a bőrmegújító növényi összetevőkkel és a Holt-tengeri vizével gazdagított, gyengéd, mégis hatékony arcradír.

4. Hidratálás és táplálás

Szépségápolási rituáléd megkoronázása a nappali és az éjszakai krém használata. Mindenképp a te bőrtípusodnak megfelelően válaszd ki ezeket a hidratálókrémeket, melyeknek célja, hogy gondoskodjanak bőröd megfelelő nedvességtartalmáról és puhaságáról.

shutterstock_564569767_1.jpg

Ideális választás lehet nappalra a könnyen beszívódó Argan Beauty Bőrfeszesítő Arckrém, amely a ránctalanító argánolaj mellett értékes gránatalma- és csipkebogyóolajat, valamint a bőr kiegyensúlyozott működését támogató holt-tengeri vizet is tartalmaz. Az éjszakai megújulásban remekül tudod támogatni bőrödet a selymesen lágy Argan Beauty Bőrfeszesítő Éjszakai arckrémmel. A ráncok kisimításáról ennél a terméknél is az argánolaj, az intenzív táplálásról pedig a shea vaj és a holt-tengeri víz gondoskodnak.

Ha további ötleteket keresel, hogy mit tegyél és mit ne tegyél a szép bőr érdekében, olvasd el korábbi cikkünket, amelyet itt találsz!