Hogyan olvass az arcodról? Így működik az arctérkép

Az arctérképészet az ősi kínai orvoslásban gyökerezik, filozófiai hátterében az az alapvetés áll, miszerint az arc egésze a testünk egészségének tükröződése. Segítségével feltárhatóak az arcunkon megjelenő elváltozások hátterében álló egészségügyi okok. Hogyan működik? Már mondjuk is a részleteket! 

MIT MESÉL A BŐRÖD A TESTED EGÉSZSÉGÉRŐL?

Az ősi hagyományos kínai orvoslás és az ajurvéda filozófiája szerint az arc egyes részei összeköttetésben állnak belső szerveinkkel és szervezetünk egészével.

shutterstock_239297989.jpg

Ez pedig annyit tesz, hogy bármely, az arcunkon megjelenő elváltozás - legyen az pattanás, kipirosodás, száraz foltok, duzzanatok vagy ráncok - belső szerveink megbetegedésével is kapcsolatban állhatnak. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ha megjelenik egy pattanás, akkor valamelyik szervünk szükségképpen beteg, hiszen mindegyik testrészünk más érzelmi válaszokat közvetít.

Az orcák

Az orcák például a tüdő meridiánhoz kapcsolódnak. Ettől függetlenül, nem kell rögtön légzőszervi problémákra gyanakodnod, ha rendszeresen pattanások jelennek meg arcod ezen régióján. Hiszen a tüdő meridiánhoz érzelmek is kapcsolódnak, így a pattanásokat okozhatja gyász, idegesség, alacsony önbecsülés, de akár csupán a kimerültség is.

Homlok

A homlok az emésztőrendszerrel áll összeköttetésben, így itt mutatkozik meg a rossz étrend, a túl sok cukor és zsírfogyasztás, vagy a kevés folyadékbevitel. De például az ételallergia egyik árulkodó jele is lehet a homlokot ellepő, bőr alatt megbúvó apró dudorok megjelenése.

Arccsont és az áll

Az arccsontok és az áll a hormonháztartás állapotát mutatják.

shutterstock_616637960_1.jpg

A két petefészek a száj egyik és másik oldalán lévő területhez kapcsolódik. Éppen ezért előfordulhat, hogy amelyik petefészkedben történik éppen a peteérés, azon az oldalon pattanások lepik el az arcodat. Az állon megjelenő fehér pattanások, vagy piros foltok a túl magas cukorfogyasztásra vagy candidára utalhatnak.

HOGYAN SZABADULHATSZ MEG A BŐRPROBLÉMÁKTÓL?

Ha ugyanazon a helyen újra és újra pattanások lepik el az arcodat, vagy egy bizonyos területen egyre mélyülő ráncok jelennek meg, elképzelhető, hogy nem csupán egy rossz étrend, hanem érzelmi egyensúlyvesztés áll a hátterében.shutterstock_239290645.jpg

Egy általános arcmasszázs mindenképp segítő lehet. Ehhez nyugodtan használhatod a szokásos éjszakai ránctalanító krémedet, amivel esténként egyébként is bekened az arcbőröd egészét. Különösen üdítően hat a bőrnek, ha egy gyöngéd arcradírozást követően masszírozod át a bőségesen felvitt krémmel.

Érdemes belülről is megtámogatni a gyógyulást, amihez tisztító, méregtelenítő gyógyteákat, gyümölcs és zöldségturmixokat választhatsz. Ne feledd, hogy számos bőrprobléma hátterében máj- és/vagy emésztési gond áll. A tisztító gyögynövények és a magas antioxidáns tartalmú turmixok mindenképpen hasznosak lesznek, bármilyen bőrproblémával küzdjél is.  joanna-kosinska-313497-unsplash.jpg

Ha főként a pattanásokkal gyűlik meg a bajod, igen gyakran belső gyulladás áll a tünet hátterében. A csökkentett finomított cukor, koffein, alkohol és tehéntej fogyasztás nagy valószínűséggel enyhíteni fogja a tüneteket. A magas probiotikum tartalmú joghurtok, kefírek és egyéb fermentált ételek fogyasztása is jótékonyan hat a szervezetünk egészségéért felelős bélflóra helyreállítására.