Ledöntünk egy mítoszt: a vízivás nem segít a száraz bőrön.

Hogyan hidratáld a bőrödet helyesen?

Itt az ideje, hogy örökre ledöntsünk egy szépségipari mítoszt: a bőséges folyadékbevitel nem segít a száraz bőrön! Azonban nincs minden veszve… Mit tehetsz az egészségesen ragyogó puha arcbőrért? Már mondjuk is! 

Sok mendemonda kering arról, hogy ha bőségesen iszol folyadékot, akkor a bőröd életteli és rugalmas lesz. Ez azonban tévhit, hiszen az elfogyasztott víz nem jut direkt módon a bőrbe. shutterstock_149482910.jpgA megivott folyadék bekerül a véráramba, keresztül megy a veséken, de testünk külső védelmi burkáig közvetlenül így nem ér el. Ahhoz kell némi külső segítség. Melyek azok a tényezők, amelyek hozzájárulhatnak bőröd egészséges puhaságához?

 Ne csak igyál, egyél is!

 Az elfogyasztott H2O nem sok hatással bír közvetlenül a bőröd egészségére nézve, a bekapott falatok azonban sokkal inkább. Kerüljön a tányérra minél több olyan étel, amely minimum 90%-os víztartalommal bír. Melyek ezek? dinne.jpgPéldául az uborka, dinnye, bogyós gyümölcsök, zöldleveles zöldségek. Ezen ételek ugyanis hosszabban tartó hidratálásról gondoskodnak, mint a bőségesen fogyasztott víz. 

 Ugyanígy hasznosak az omega zsírsavakban gazdag ételek, mint például a lazac és a sötétzöld színű zöldségek.caroline-attwood-bpptlxwtovg-unsplash.jpg Ezek az egészséges vérkeringéshez és az érrendszeri működéshez járulnak hozzá, ráadásul még a hidratálásban is szerepet játszanak: ezen ételek olyan összetevőket is tartalmaznak, amelyek segítik a víz sejtekbe való beépülését. 

Kíméletes arctisztítás

A száraz bőr kialakulásáról igen sokszor egy durva arctisztító tehet, amelyet persze a legjobb szándékkal használunk arcunk ápolására. Fontos az alapos tisztítás, de semmiképpen ne vidd túlzásba, hiszen azzal károsíthatod bőröd barrier-vonalát. shutterstock_660492694.jpgA napközben a bőrödre rakódott szennyeződések eltávolításához válassz egy hatékony, de kíméletes arctisztítót. A NAAVA Aqua Moments arctisztító gél pont ilyen! A benne található holt-tengeri iszap segítségével a pórusok mélyéről tisztít és felszínre hozza a szennyeződéseket, miközben a holt-tengeri ásványianyag-tartalmával harmonizálja a bőrt.

 Intenzív hidratálás

 A hidratált bőr kulcsa természetesen mi más lehetne, mint maga a hidratáló krém? Mindenképp a te bőrtípusodnak megfelelően válaszd ki nappali és éjszakai krémedet, melyeknek célja, hogy gondoskodjanak bőröd megfelelő nedvességtartalmáról és puhaságáról.naava_35.pngIdeális választás lehet nappalra a könnyen beszívódó Argan Beauty Bőrfeszesítő Arckrém, amely a ránctalanító argánolaj mellett értékes gránátalma- és csipkebogyóolajat, valamint a bőr kiegyensúlyozott működését támogató holt-tengeri vizet is tartalmaz. Az éjszakai megújulásban remekül tudod támogatni bőrödet a selymesen lágy Argan Beauty Bőrfeszesítő Éjszakai Arckrémmel

Hogy miért fontos, hogy értékes, gazdagon tápláló növényi olajat is tartalmazzon a hidratáló krémed (még abban az esetben is, ha zsíros a bőröd)? Erről itt  írtunk részletesebben. Ha pedig szeretnél rendszeresen újdonságokról értesülni a helyes bőrápolásról, és a bőrünknek leginkább kedvező szépségápolási termékekről, várunk vissza következő blogcikkünkkel is!