Argánolaj – az örök fiatalság forrása

Marokkó féltve őrzött kincsét, a különleges illatú argánolajat folyékony aranynak és a szépség elixírjének is nevezik. Különleges összetevői és ritkasága miatt is értékes alapanyagává vált a kozmetikai szereknek. Milyen kincseket rejt és hogyan hat a bőrünkre ez a selymes csoda? Tarts velünk a részletekért!

 Megszületik Marokkó aranya

A kizárólag Marokkó délnyugati részén termő argánfa diószerű terméséből az itt élő asszonyok évszázadok óta kézi sajtolással nyerik ki az értékes olajat. Folyékony aranynak nem csak napsárga színe miatt, de rendkívül értékes összetevői miatt is nevezik. Az argánfa termése annyira tápláló, hogy az itteni kecskék még fára is másznak érte, hogy lelegeljék.

shutterstock_522051118.jpgDe nem csak a kecskék tudják, micsoda kincseket rejtenek ezek a csonthéjas termések; az itt élő berberek ősidők óta használják gyógyításra, bőr-és hajápolásra, valamint főzésre és sokoldalú háziszerként is. Egy liter argánolaj előállításához közel 100 kg dióra van szükség, ezért lehet az az érzésed, hogy az igazán prémium minőségű argánolajat aranyárban mérik...

 A selymes csoda kincsei

Bár nem olcsó mulatság, mégis a legjobb dolog, amit a bőrödnek adhatsz, ha az argánolajat a mindennapi szépségápolás részévé teszed. Miért mondjuk ezt? Marokkó aranya sokoldalúan felhasználható, hiszen fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása miatt remek sebgyógyító szer.

shutterstock_477951412.jpgMivel E-vitaminban és telítetlen zsírsavakban igen gazdag, így minden bőrtípusra kiválóan használható bőrápoló szérum. Az argánolaj  mellékhatásoktól mentes, így bátran használható minden bőrtípusra.

 A szépség elixírje

A kincseket érő argánolajat méltán tartják a fiatalság forrásának, hiszen sejtmegújító hatásának hála számos kedvező hatással bír bőrünkre. Melyek ezek? Gazdag tápanyagai élettel telivé varázsolják bőrödet. Használhatod zsíros, száraz, kombinált vagy akár pattanásos, problémás bőrre is. Nappali és éjszakai bőrápolóként is remekül helyt áll, és gyakorlatilag tetőtől talpig bárhova kenheted, a bőröd biztosan meghálálja azt. Rendszeres használatával a bőröd visszanyeri természetes szépségét és fiatalos puhaságát.

A hajápoló selymes elixír

Az argánolajat akár a hajadra is kenheted. Az pedig örömmel fogadja majd a kényeztetést, hiszen ez a folyékony arany a hajjal is csodákat tesz. Az argánolaj valóságos kincs a száraz, töredezett hajvégeknek, hiszen segít helyreállítani a roncsolt haj szerkezetét. Mindeközben a korpás, száraz fejbőrt is gazdagon táplálja. Az argánolajos hajpakolás pedig remek ellenszere lehet a hajhullásnak. Használatával frizurád újra egészséges, vonzó ragyogásával vonja majd magára az irigykedő tekinteteket!

shutterstock_170783525.jpg

Reméljük, sikerült bemutatnunk, hogy az egyik legjobb dolog, amit magadnak ajándékozhatsz, ha ezt az aranyszínű, tiszta, bársonyos szérumot részévé teszed a napi szépségápolási rutinodnak. Legyen szó akár hajápolásról, bőrápolásról vagy épp körömápolásról, egy argánolajjal gazdagított termék biztosan remek választás lesz erre a célra. És ha egyszer már kipróbáltad, számodra sem lesz többé kérdés, miért tartják oly sokan az argánolajat a fiatalság forrásának.