Nyár végi gyorssegély a hajnak

Belemerülve a nyaralás örömeibe, valószínűleg eszünkbe sem jut, hogy a sok-sok napsütés, a fejbőrünkre rakódott homok és a só, no meg a medencék klóros vize mennyire károsítja a hajunkat. Összegyüjtöttük a legfontosabb nyári teendőket, hogy a fakó, töredezett frizurádat újra egészségesen fénylővé varázsolhasd!

Nyáron nem csak mi kapcsolunk aktívabb üzemmódba, de a D-vitamin a hajunknak és a körmeinknek is ad egy jókora löketet. Éppen ezért olyan fontos, hogy ebben az értékes növekedési és erősödési időszakban amennyire csak lehet, megvédjük hajunkat a klórtól, a hajunkra száradt sótól és az erős napsugárzástól. Ezek ugyanis mind szárítják a hajat és a fejbőrt, így nyár végére az erős, ragyogó frizuránk helyett hajunk sérültté, töredezetté válik.

ÍME A LEGFONTOSABBAK, AMIT TEHETSZ, HOGY MINDEZT ELKERÜLD:

1. Védd a hajadat az erős naptól!

 Sokan imádják, hogy nyáron kiszívja hajukat a nap, így frizurájuk sokkal világosabb árnyalatot kap. Azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy ez nem tesz túl jót a hajnak.

shutterstock_243700708.jpg

A napfény kiszárítja a hajszálakat, és károsítja a pigmenteket. Éppen ezért, mielőtt  kimennénk a tűző napsütésre, fújjuk be hajunkat UV-védős hajspray-vel, vagy szalmakalappal, kendővel védjük hajkoronánkat a káros sugaraktól.

2. Csapvízzel nedvesítsd hajadat úszás előtt

Mielőtt belevetnéd magadat a tengerbe vagy a medencébe, sima csapvízzel nedvesítsd be a hajadat.

shutterstock_455533408_sm.jpg

Ezzel az egyszerű trükkel gondoskodhatsz arról, hogy hajad minél kevesebb klórtartalmú vizet szívjon magába, azaz kevésbé fog károsodni az egész napos strandolás során. Miután kijöttél a vízből, sima vagy samponos vízzel öblítsd le hajadról a sós vagy klóros vizet, hogy ne károsíthassák a fejbőrt és a hajat.

3. Ritkábban moss hajat!

Nyári időszakban törekedj arra, hogy ritkábban mosd meg a hajadat, hetente két alkalom bőven elég. Ilyenkor azonban érdemes extra figyelmet fordítani hajápoló samponunk megválasztására, hogy hajkoronánk biztosan megkapja mindazt a gondoskodást és táplálást, amire szüksége van.

shutterstock_728100457.jpg

Válassz egy fiatalító argánolajos, tápláló sampont, amelyet egyedülálló összetételű, holt-tengeri ásványok gazdagítanak. Az argánolaj különleges ápolásban részesíti nem csak a hajszálakat, de a fejbőrt is, így a kíméletes tisztítás mellett hajunk is teljes hosszában hidratálttá és rugalmassá válik.

4. A csodatévő selyem

A selyem párnahuzat hűvös, sima érintésével nem csak elviselhetőbbé teszi az izzasztó nyári hőséget, de a hajunkkal is csodákat tesz! Hiszen a selyemhuzat megőrzi a haj nedvességtartalmát, és sima felületének köszönhetően nem töri össze a hajvégeket, valamint nem járul hozzá a haj gubancolódásához sem.

bed.png

A valódi, 100%-os hernyóselyemből készült ágynemű nem vezeti sem a hőt, sem az elektromos töltést. Tehát a hajad reggelre garantáltan nem fog égnek állni, és az éjszakai izzadástól sem kell tartanod.

5. Kényeztető táplálás a gyökerektől a hajvégekig

Egy kis kényeztetés mindig jól esik hajunknak, de különösen fontos ez, ha a környezeti hatások miatt károsodott a haj.

naava_33.pngA holt-tengeri iszapos hajpakolás értékes ásványi elemeket juttat a fejbőrbe, javítja annak vérkeringését, és csökkenti a hajhullást is. Ráadásul mindeközben erősíti a hajhagymákat, tisztítja a fejbőrt, megszünteti a zsírosodást és a korpásodást. Legyen bármilyen is a hajtípusod, a holt-tengeri iszappakolást használd bátran, akár festett, dauerolt hajra is!

 Ezzel az öt egyszerű tippel könnyedén megszabadulhatsz a károsodott, fakó hajtól, és elősegítheted, hogy frizurád újra élettelien ragyogóvá váljon. Így az örömteli nyaralás csak az emlékeidben, de nem a hajadon hagy mély nyomot!