Az öt legjobb bőrápoló növényi olaj

A kozmetikai termékek összetevőit böngészve feltűnhet, hogy számos arckrém, bőr- vagy hajápoló készítmény tartalmaz természetes növényi olajokat. A szakemberek imádják őket, hiszen rendkívül könnyű a használatuk, mégis hatékonyak, és számos értékes tápláló hatással bírnak. Te mégis elveszve érzed magadat, hogy melyik növényi olaj mire jó? Összegyűjtöttük a legértékesebb természetes olajokat, amelyeket a szépségápolási termékekben érdemes keresni!

Argánolaj

Mély napsárga színe és rendkívül értékes összetevői miatt az argánolajat Marokkó folyékony aranyának is nevezik. Mivel E-vitaminban és telítetlen zsírsavakban igen gazdag, így  az argánolaj rendszeres használatával a ráncok mélysége, élessége csökkenthető.

shutterstock_726833395_sm.jpg

Miközben visszaállítja bőröd megfelelő nedvességtartalmát és simává, puhává teszi azt, támogatja a bőr sejtmegújító képességét is. Gazdag tápanyagai azonban nem csak bőrödet varázsolják élettel telivé, de ez a hatóanyag valóságos kincs a száraz, töredezett hajvégeknek is, hiszen segít helyreállítani a roncsolt haj szerkezetét.

Argánolajat tartalmazó termékeinket itt éred el.

Szőlőmagolaj

Ezt az összetevőt főként szemkörnyékápolókban és ránctalanító krémekben találhatod meg, hiszen bizonyítottan regenerálja a kollagén-szöveteket. Mit is jelent ez? Azt, hogy a szőlőmagolaj használatával a ráncok mélysége finomodik, a bőr simává válik. Biztosítja a bőr puhaságát, simaságát, valamint magas E-vitamin és rendkívül erős antioxidáns hatásának köszönhetően megelőzi a bőr korai öregedését is.

shutterstock_777994258_sm.jpg

A szőlőmagolaj ideális a száraz haj hidratálására is, használatával a haj nem fog töredezni, ráadásul nemcsak a hajvégeket, de a fejbőrt is ápolhatod vele.

Szőlőmagolajat is tartalmazó egyik termékünket itt találod.

Jojobaolaj

A jojobaolaj hidratáló és bőrápoló hatása miatt népszerű összetevője mind a kozmetikai, mind a hajápoló készítményeknek. Számos olyan hatóanyaggal rendelkezik, amelyek nem csak egészségessé, de természetesen ragyogóvá is teszik a bőrt. Hatékonyan veszi fel a küzdelmet a ráncokkal, és késlelteti a bőr öregedését. Ez az olaj is hozzájárul a kollagén természetes előállításához, valamint nyugtatja az irritált bőrt.

jojoba1_1024x1024.jpgA jojobaolaj különlegessége, hogy összetevői nagyban hasonlítanak az emberi bőr által termelt faggyúhoz, így képes szabályozni a bőr faggyútermelését. Ezáltal gondoskodik a bőr nedvességtartalmának harmonikus egyensúlyáról. A jojobaolaj ezen túl az igénybevett hajnak is igen jó barátja, hiszen mélyen táplálja és hidratálja a töredezett hajvégeket. 

A jojobaolajat például ebben a termékünkben találod meg.

Ligetszépe olaj

A ligetszépe olaj lassítja a bőr öregedését, enyhíti a már meglévő ráncok élességét, valamint csökkenti a mimikai ráncok mélységét. Ráadásul  és rendszeres használatával csökken a szemkörnyéki apró ráncok mennyisége, és a szem alatti sötét karikák is halványulnak.

shutterstock_733810525_sm.jpg

Extrém száraz bőrre ez az olaj is bátran használható, hiszen kitűnően hidratál! Szintén magas GLA  (gamma-linolénsav) tartalma miatt megőrzi a bőr vízháztartását, megköti a vizet. Használatával a bőr simábbá, puhábbá és egyenletesebbé válik!

Ligetszépe olajat tartalmazó egyik termékünket ide kattintva találod meg.

Borágó olaj

A borágó olaj tulajdonképpen a ligetszépe olaj kistestvére. Mégis méltán szerepel ebben a gyűjteményben, hiszen a már felsorolt társai mellett ez a növényi olaj is remek ránctalanító. Nem csak védi a bőrt a korai öregedéstől, de a már kialakult ráncok kontúrjait is képes lágyítani.

shutterstock_461828233.jpg

Bár minden bőrtípusra használható, az extrém száraz bőrre kifejezetten ajánlott, hiszen mélyen hidratál és gazdagon táplál. Rendkívül magas GLA tartalmának köszönhetően helyreállítja a bőr vízháztartását, és alkalmas az ekcéma és a nehezen gyógyuló sebek kezelésére is. Nagyon erős antioxidáns hatásának köszönhetően hirtelen fogyás esetén kifejezetten ajánlott, hiszen visszaállítja a bőr rugalmasságát és feszességét. Magas szilíciumtartalma miatt a hajápoló termékek között is remekül megállja a helyét!

Ebben a termékünkben is van borágó olaj.

Fenti listánkban összegyűjtöttük azt az öt legnépszerűbb növényi olajat, amely számos szépségápolási termék összetevői között szerepel. Nem véletlenül kerültek fel pont ők a top 5-ös listára, hiszen mindegyikükről elmondható, hogy gazdagon táplálja és mélyen hidratálja a bőrt és a hajat is. Próbáld ki a bőrszépítő olajokat és más értékes növényi kivonatokat tartalmazó készítményeinket, amelyek kihozzák bőrödből a maximumot!