Hogyan tartsd meg következetesen a bőrápolási rutinodat a járvány idején?

Valószínűleg úgy érzed, egy világjárvány idején a szépségápolás az utolsó, amivel törődni kell, azonban ha hosszú ideig tartózkodsz otthon - márpedig nagyon úgy tűnik, hogy most ez vár ránk-, az egészséges életvitel minden aspektusát fontos kézben tartanunk. Ez magában foglalja a kiegyensúlyozott táplálkozást, vagy a barátaiddal való kapcsolattartást egészen az olvasásig vagy a pihenésig. shutterstock_67365433.jpg

A bőrápolási rutin kapcsán természetesen nem arra gondolunk, hogy szigorú menetrend szerint kellene végezned azt. Nyugodtan elhagyhatod vagy későbbre halaszthatod egy-egy elemét, ahogy épp belefér a napirendedbe. A lényeg, hogy pár alapvető lépést mindennap tegyél meg azért, hogy a bőröd üde frissességét megőrizd. Ezekből gyűjtöttünk össze most párat nektek!

Az a bizonyos kézmosás és az elmaradhatatlan hidratálás

Mára már mindannyian megtanultuk, hogy a gyakori, legalább 20 másodpercen keresztül végzett, alapos kézmosás az egyik legalapvetőbb védekezi lehetőségünk a koronavírussal szemben.Ehhez érdemes a NAAVA szuperalapos, mélytisztító iszappanját bevetned, amely egészen a pórusok legmélyéből távolítja el a szennyeződéseket. Bár ilyenkor a legjobb otthon, de ha mégis el kell menned hazulról, a bevásárlás után az iszappannal végzett alapos kézmosás megnyugató védelmet nyújt számodra. Azonban a gyakori kézmosás sajnos a kézbőr kiszáradásához is vezethet. Minden alkalommal, ha tudod, hogy pár percig most biztosan nem fogsz semmilyen felülethez hozzáérni, kézápolókrémedből vagy a NAAVA bármelyik, gyorsan felszívódó testápolójából bőségesen kenj a kezedre, hogy bőröd megfelelően táplált és egészséges maradhasson. 

Tartsd tisztán a szépségarzenálodat!

Még mindig nem tudjuk pontosan, hogy a különböző felületeken mennyi ideig marad életben a vírus, emiatt a legbiztonságosabb az lenne, ha a fertőzés elkerülése érdekében minden szépségápolási kellékedet bizonyos időközönként fertőtlenítenéd. Szánj időt arra, hogy letakarítod a helyet, ahol ezeket tárolod, valamint töröld át fertőtlenítő kendővel a kozmetikai termékeid és eszközeid külső felületét is. Ilyenkor szükségessé válhat a szokásosnál gyakrabban lecserélni a bőrápolási termékeidet vagy a sminkeléshez használt eszközeidet. 

Ne sajnáld a testápolót!

Attól, hogy nem lépsz ki az ajtón, a bőrápolási rutinodban lehetsz kitartó. Csak azért, mert otthon töltöd a napjaidat, ne mellőzd a jól bevált tápláló testápoló használatát! A tusolás végeztével a szokott módon vidd fel bőrödre a hidratáló testápoló adagodat, hogy bőröd puhasága és rugalmassága a kényszerű otthon tartózkodás idején is garantált legyen! shutterstock_1081400411.jpgA NAAVA Argan Beauty Intenzív Hidratáló Testápoló, amely novemberben a Krémmánia oldalán a hónap kedvence lett, a Holt-tenger bőrszépítő elemeire és argánolaj intenzív bőrfiatalító hatására épít. Hidd el, ha véget ér ez az egész, és végre kiszabadulhatunk a szabadba, újra igen fontos szemponttá fog válni, hogy bőröd mennyire ruganyos és fiatalos!

Tisztítás és hidratálás

A megszokott arctisztítás és hidratálás elhagyása vízválasztó lehet a bőrápolási rutinodban. Éppen ezért arra bátorítunk, semmiképp se hagyj fel a rendszeres esti arctisztítással, és az azt követő gazdagon tápláló arcápolókrém használatával. A napközben a bőrödre rakódott szennyeződések eltávolításához válassz egy hatékony, de kíméletes arctisztítót.shutterstock_660492694.jpgA NAAVA Aqua Moments arctisztító gél pont ilyen! A benne található holt-tengeri iszap segítségével a pórusok mélyéről tisztít és felszínre hozza a szennyeződéseket, miközben a holt-tengeri ásványianyag-tartalmával harmonizálja a bőrt. Bőröd hidratálásához pedig a könnyen beszívódó Argan Beauty bőrfeszesítő arckrémet ajánljuk, hogy gondoskodjon bőröd megfelelő nedvességtartalmáról és puhaságáról.

Táplálkozz egészségesen!

Talán nagy a késztetés, hogy magad elé vegyél egy zacskó chipset vagy valami nyalánkságot, miközben leülsz megnézni egy szuperizgalmas sorozatot, amit a barátnőd ajánlott, mégis azt javasoljuk ehelyett inkább a karanténban is tartsd kordában a bevitt szénhidrát és cukor mennyiségét. Ezzel elkerülheted a nem kívánatos pattanások és aknék kialakulását az arcbőrödön, amelyeknek hidd el, a saját lakásodban üldögélve sem örülnél!

Igyál eleget!

Azt is jól tudod már, hogy mind az egészség, mind a szép bőr érdekében elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Ezen nem változtat az a tény sem, hogy most napjaidat főként a négy fal között töltöd. shutterstock_149482910.jpgTehát továbbra is fogyassz bőségesen folyadékot, hiszen az nem csak tested egészséges működéséhez, de bőröd fiatalos rugalmasságához is nagyban hozzájárul. 

Ez az időszak, hidd el, senkinek sem könnyű. Talán nem a bőröd szépsége az első, amire ilyenkor gondolsz. Ezekkel az apró trükkökkel azonban a kényszerű bezártság idején is gondoskodhatsz arról, hogy megtarts egy olyan követhető napi rutint, ami bőröd egészségét és szépségét is szolgálja.