Tippek leégésre - a legjobb napozás utáni bőrápoló praktikák

Továbbra is tombol a hőség, és az időjárásjelentések szerint, a kánikula még kitart egy darabig. Ezen a hosszú, forró nyáron bizonyosan te is többször jártál úgy, hogy a kívánt barnaság helyett kellemetlen, érzékeny vörös bőr lett az eredmény. Mit tehetünk, ha az elővigyázatosság és az alapos fényvédő krémezés ellenére is bőrünk leégett? Íme a legtutibb tippek, amelyekkel bőröd regenerálódását segítheted! shutterstock_416425624_sm.jpg

  1. Hűsítő zuhany a hőháztartás helyreállításáért

Bár imádunk napfürdőzni, mégis bőrünk védelme érdekében előbb-utóbb elérkezik az a pont, amikor véget kell vetnünk a napozásnak, és visszavonulni a hűs szobába. Egy átstrandolt nap után, kezd a pihenést a zuhany alatt, ám nem mindegy, hogy milyen hőmérsékletű vízben teszed ezt!shutterstock_628488902.jpgA túl forró, és a túl hideg víz is megterhelheti szervezeted természetes hőszabályozó rendszerét. Éppen ezért a legjobb, ha kellemesen langyos vízzel tusolva segíted visszaállítani tested normál hőfokát. Ehhez ajánljuk a fantasztikusan nyár illatú Aqua Moments tusfürdőt, így az aznapi fürdőzés varázslatos élménye még a fürdőszobádban is veled lehet!

  1. Frissítő megtisztulás

A naptej, a napfény, az izzadság és a tenger sója, vagy a medence vizének klórja kellemetlen, ragacsos érzetet hagy a bőrön. Emiatt is fontos, hogy a fürdőzést követően első dolgod az alapos tisztítás legyen. homemade-exfoliating-facial-scrub.jpgAhhoz, hogy bőröd pórusai teljesen tisztává válhassanak, és újból szabadon lélegezhessenek, meg kell szabadulnod az egész nap rárakódott szennyeződésektől, naptej-maradványoktól. Ilyenkor mindenképp kerüld a durva szemcsés testradírokat, hiszen a leégett bőr már így is elég érzékeny. Helyette válassz inkább egy gyöngéd, mégis alaposan tisztító bőrfinomító arcradírt, amellyel kíméletesen frissíted fel bőrödet.

  1. Extra mennyiségű hidratálás az arcbőrnek!

Arcod érzékeny bőrét turbózd fel egy olyan könnyen felszívódó hidratálókrémmel, amely egyszerre tartalmazza a holt-tengeri sós víz értékes ásványi anyagait, és a növényi olajok gazdagon tápláló esszenciális alkotóelemeit! shutterstock_170784851.jpgEhhez remek választás lehet az Aqua Moments hidratáló krém, amelynek rendszeres használatával bőröd mélyen hidratált, ugyanakkor fiatalosan puha és sima lehet! 

  1. Regeneráló bőrápolás

A túlzásba vitt napozással igénybevett bőrnek szükséges a megfelelő támogatás, hogy újra regenerálódni tudjon. Ilyenkor különösen fontos, hogy gazdagon tápláló, magas ásványianyag-tartalmú, bőrszépítő testápolókrémet válassz, amely hozzájárul a sejtek megújulásához. shutterstock_530523610_sm_1.jpgNeked ajánljuk a NAAVA Argan Beauty testápolóját, amely többi értékes összetevői mellett bőrnyugtató shea vajat és kamilla-kivonatot és mélyen tápláló avokádóolajat is tartalmaz a hosszan tartó, intenzív hidratálásért.

  1. És a hidratálást mondtuk már?

Mindenesetre nem árt megismételni. De most a belülről történő hidratálásról ejtenénk pár szót. 02f24186.jpgHiszen a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásának mindig nagy a jelentősége, de leégés esetén kulcsfontosságúvá válik. Szóval ha végeztél bőröd külső hidratálásával, irány a konyha, és igyál egy jó hűs frissítő pohár vizet!

A sok napozással tarkított nyaralás napjai után különös gondossággal figyelj magadra és bőröd egészségére. Folyamatosan pótold a folyadékveszteséget mind belülről, mind kívülről. Ha már leégtél, csak fedett bőrrel menj ismét napra, és bőröd teljes regenerálódásáig gondoskodj a bőrödet megújító, hidratáló, bőrszépítő testápolásról! 

Kívánjuk, hogy a nyár utolsó, forró napjai sok örömteli, napfürdőzéssel teli élményt nyújtsanak!