Az édes mandulaolaj (elképesztően) sok bőrszépítő hatása

Mi az: kicsi, erős és szuperhatékony? Nem, nem az iPhone- bár az is lehetne… Hanem a mandula! Amely nem pusztán egy ízletes és egészséges nasi, de a bőrrel is csodákat tesz. Mi mindenre jó az édes mandulaolaj és miért tartják a bőrünk (egyik) legjobb barátjának? Már mondjuk is! 

Mi mindent tartalmaz az édes mandulaolaj és miért ennyire hatékony a bőrápolásban?

Először is tisztázzuk: miért is beszélünk mi “édes” mandulaolajról? A válasz egészen egyszerű: mivel létezik keserű mandulaolaj is. A keserű változatot jellemzően illat és ízaromaként hasznosítják, míg az édes mandulaolaj a bőrünk legjobb barátja. shutterstock_523164637.jpgÉrtékes hatóanyagainak köszönhetően az édes mandulaolaj egy igazi nagyágyúnak számít a bőrápolásban. A mandulafa édes változatának terméseiből préselt olaj antioxidáns-tartalmú és bőrvédő hatású E- és A-vitaminokban, valamint telítetlen zsírsavakban is igen gazdag. Ezek egyike a linolsav, amely elengedhetetlen a bőr egészséges működéséhez és a védelmi vonal megerősítéséhez. A mandulaolaj tehát megerősíti és regenerálja a bőr barrier rétegét, ezáltal mérsékli a párolgatás miatti vízvesztést, növeli a mélyebb rétegek víztartalmát, hidratáló hatású. Palmitinsav és sztearinsav-tartalma jelentős, ezért kifejezetten zsírozó hatással bír.shutterstock_1078228433.jpgElmondhatjuk róla, hogy minden bőrtípus számára rendkívül jól tolerálható, de leginkább az érzékeny bőr profitál gazdagon tápláló összetevőiből. Ha mindennek ellenére nem szívesen használnál olajtartalmú készítményeket a bőrödön (különösen, ha zsíros a bőröd), megnyugtathatunk: ez a természetes növényi olaj könnyen és mélyen szívódik fel, és nem tömíti el a pórusokat, így bátran használható zsíros bőrre is. 

Extra bőrszépítő hatások

Még mindig nem végeztünk egyik kedvenc olajunk jótékony hatásainak felsorolásával! (Nyugi, nem az édes mandulaolaj az egyetlen növényi olaj, amiért ennyire lelkesedünk. Ugyanennyire imádjuk az argán-, a jojoba-, a szőlőmag- vagy éppen a ligetszépe olajat is!)shutterstock_495442672_sm.jpg

No, de lássuk, milyen további területeken vethető be még az édes mandulaolaj szuperereje!

  • Enyhíti a szem alatti sötét karikákat
  • Nyugtatólag hat az érzékeny, ekcémás vagy kiütéses bőrfelületre
  • Remek természetes sminkeltávolító
  • Magas cinktartalmának köszönhetően a berepedezett körmök is kitűnően ápolhatóak vele 
  • Helyreállítja a töredezett, igénybevett hajszálak védelmi vonalát. 


Jól van, jól van, nem zengünk tovább ódákat erről a természetes növényi olajról és annak szuperképességeiről. Miért is nem próbálod inkább ki te magad, hogy élesben hogyan teljesít?

Édes mandulaolajat is tartalmazó készítményeink listája: 

Aqua Moments Q10 ránctalanító nappali arckrém

Aqua Moments Holt-tengeri iszapos tusfürdő

Argan Beauty tápláló testápoló

Argan Beauty tápláló sampon

Skin Harmony Nappali ritmus arckrém

Skin Harmony Éjjeli megújulás arckrém