Csodaszerek a hajápolásban - eloszlatunk néhány mítoszt

A legtöbb nő ragyogó hajkoronára vágyik, de sajnos nem létezik olyan univerzális varázsszer, amely azonnal dús, földig omló hullámokkal ajándékozná meg a földkerekség hölgyeit. Ennek ellenére majdnem ugyanannyi terápia és hajápolószer kecsegtet mindennek az ígéretével, mint ahány hajszál van a fejünkön (pedig az sem kevés, átlagosan 100 000 szál hajunk van). Ideje hát eloszlatni néhány mítoszt, és elmondjuk, mi mit ajánlunk az ápolt és szép hajért! 

1. mítosz: A hajnövekedést segítő étrend kiegészítők csodabogyók

Nem akarunk elkeseríteni, de nem létezik olyan pirula, amelyet bekapva vékony, töredezett hajszálaid hirtelen dúsan omló hajzuhataggá változnának. A hajnövekedést serkentő vitaminok egy egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás esetében az étrended részét kell, hogy képezzék. Ha változatosan étkezel, az elfogyasztott étkek elegendő mennyiségű vasat, B vitamint, proteint és cinket tartalmaznak, tehát nincs szükség étrend kiegészítőkre, hogy ezzel serkentsd hajad növekedését.  

shutterstock_733565068.jpg

Természetesen, ha nagyon stresszes, hektikus életet élsz, a vitaminok jól jöhetnek hajkoronád számára. A tested csodálatosan van beprogramozva: pontosan tudja, hogy a hajad nem tartozik a létfontosságú szerveid közé. Így ha nagyon feszült időszakot élsz meg, szervezeted átcsoportosítja vitamin- és energiakészleteit azoknak az alapvető fontosságú sejteknek, amelyek szükségesek az egészséges alapvető testfunkciókhoz. Ez pedig lassíthatja a hajnövekedést vagy akár hajhulláshoz is vezethet. 

2. mítosz: A gyakori hajvágás stimulálja a hajnövekedést

Ha hosszú hajat szeretnél, ne a hajvégekkel foglalkozzál, törődj inkább a fejbőröddel! Biztosan te is számtalanszor hallottad már azt a jótanácsot, hogy kurtítsd meg a hajvégeidet, akkor majd gyorsabban nő a hajad. A hajvágástól természetesen hajvégeid ápoltak és egészségesek lesznek, de ki kell ábrándítsunk: hajszálaid ettől még nem fognak gyorsabban nőni. Az igazság az, hogy a hajunk egészsége a hajhagymáknál kezdődik. Éppen ezért, ha igazán egészséges, életerős hajszálakra vágysz, hetente ápold fejbőrödet egy kis iszapos hajpakolással! A holt-tengeri iszap ugyanis értékes ásványi elemeket juttat a fejbőrbe, javítja annak vérkeringését, és csökkenti a hajhullást is. Ráadásul mindeközben erősíti a hajhagymákat, tisztítja a fejbőrt, megszünteti a zsírosodást és a korpásodást. 

3. mítosz: A stressz nincs hatással a hajadra

A hajhullás hátterében számos tényező állhat, mint például a diéta, betegség, gyógyszerszedés, vagy várandósság, ráadásul ezek hajunkra gyakorolt hatása egyénenként eltérő lehet. Mégis, ha azt hinnéd, hogy a stressz és a feszültség nem hat ki hajszálaid egészségére, nagyot tévedsz. Számos kutatás bizonyította ugyanis, hogy a hajhullás hátterében gyakran éppen a hektikus életmód és a túlzott mértékű feszültség áll. Ha úgy érzed, túlságosan gyorsan száguld veled az élet, lassíts le egy kicsit! Irány a fürdőszoba, és miután teleengedted a kádat illatos, forró fürdővízzel, mehet bele egy kis stresszűző holt-tengeri sóshutterstock_674437309_sm.jpg

Belemerülve az évezredes hagyományokkal bíró tengeri só lágy ölelésébe, egyszercsak megáll az idő, és ha pár percre is, de az örökkévalóságban találhatod magadat. Használd ki ezt az időt, merítkezz meg és merülj el teljesen a lazító fürdőben, ahol nem csak a lelked pihen meg, de a harmónia tested egészére - beleértve a hajadat is - szépítő hatással bír. 

4. mítosz: A fejbőr nem igényel extra gondoskodást

Fentebb már utaltunk rá, de ismétlés a tudás anyja… A hajápolás a fejbőrről való gondoskodásnál kezdődik. A hajhagymák ápolása kulcsfontosságú. Sajnos sok nő, mire elkezd foglalkozni a hajhullás problémájával, már a hajhagymáinak akár a felét is elveszítheti. Éppen ezért elsődleges fontosságú a hajhagymáinkkal való törődés. Ehhez az alap, hogy egy olyan tápláló, hatóanyagokban gazdag sampont válasszunk, amely nem csak tisztítja hajunkat, de megadja számára mindazt a gondoskodást és ásványi anyagokat, amire szüksége van. A NAAVA argánolajos samponja remek választás lehet, hiszen a folyékony aranynak is nevezett tápláló növényi esszencia rendkívül gazdag E-vitaminban, ezáltal hozzájárul az egészséges hajnövekedéshez, és sejtmegújító hatásának köszönhetően akár a hajhullást is megakadályozhatja. 

shutterstock_475526221.jpg

Ha röviden akarnánk összefoglalni, a legfontosabb talán a türelem. Ha szép, egészséges hosszú hajra vágysz, adj időt a hajadnak! Mint tudjuk, Róma sem egy nap alatt épült fel, de még Aranyhaj hajzuhataga sem egyik napról a másikra nőtt több méteresre. Miért adnál hát kevesebb időt éppen a saját hajszálaidnak? ;)