Egyedülálló ásványi sók a különlegesen szép bőr szolgálatában

A Holt-tenger Földünk egyik igazi különlegessége, hiszen vize nyolcszor sósabb az óceánokénál. Úgy döntöttünk, körbejárjuk ezt a természeti csodát, elidőzünk kicsit egyedülálló ásványainál és feltárjuk vizének és sóinak varázslatos titkait. Gyere, és tarts velünk!

A holt-tengeri sók egyedülálló ásványianyag-tartalma

A Holt-tenger vize minden tenger és óceán közül a legnagyobb koncentrációban tartalmaz olyan ásványokat, amelyek valósággal csodát tesznek a bőrrel. A világ legsósabb és egyben baktériummentes vize, a sójában és iszapjában található több mint 60 féle ásványnak és nyomelemnek köszönheti rendkívüli bőrfiatalító, szépítő és ránctalanító hatását.

shutterstock_193476548.jpg Az innen származó só és iszap gyógyhatását annak köszönheti, hogy évezredeken keresztül szívta magába a tenger vizének ásványianyag-tartalmát. Köztük a magnéziumot, amely enyhíti a stressz okozta feszültséget; nagy mennyiségben tartalmaz még kalciumot, amely javítja a keringést; a sókban fellelhető kálium segít fenntartani a bőrnedvesség ideális állapotát; a bromidok enyhítik az izommerevséget; a nátrium segít egyensúlyban tartani a nyiroknedveket, és hozzájárul az immunrendszer optimális működéséhez - csak hogy a legfontosabbakat említsük.


Hogyan segítik elő bőröd szépségét és egészségét a holt-tengeri ásványok?

A holt-tengeri só egyedülálló összetevőinek köszönhetően ellazítja testedet és segíti bőröd megújulását. Összegyűjtöttük a Holt-tenger vizében található sók legfontosabb kedvező hatásait.

1. Rendkívül mély hidratálás

A holt-tengeri fürdősóban való megmerítkezés hidratálja bőrödet, és miközben csökkenti a bőr kipirosodását, puhábbá, selymesebbé is varázsolja azt. Magas kalcium tartalmának köszönhetően segíti a szervezet vízmegtartását, így gondoskodva bőrünk folyamatos hidratáltságáról.

2. Tisztítás és fertőtlenítés

A holt-tengeri sóban fellelhető kén természetes antibakteriális hatással bír, ezáltal képes bőrödet ragyogóan tisztává varázsolni. Mivel csak kis mértében tartalmaz ként, így gyöngéd módon távolítja el az aknékat, és csökkenteni bőröd zsírosságát.

3. Hámlasztás

A holt-tengeri sós bőrradír eltávolítja az elhalt hámsejteket, megtisztítja az eldugult pórusokat, ezáltal simává és selymessé varázsolja bőrödet.

4. Bőröd fiatalságának megőrzése

A Holt-tenger vizének sójából, iszapjából készített kozmetikumok használatának köszönhetően a fáradt bőr valósággal újjászületik, a ráncok kisimulnak.

5. A krónikus bőrbetegségek ellenszere

A holt-tengeri sókba rejtett értékes ásványi anyagok csodát tesznek a száraz, érzékeny, viszkető bőrrel! Eredményesen enyhíthetőek vele az ekcémás és pszoriázisos bőrbetegségek is.

6. Ellazult izmok

A holt-tengeri sós fürdő rendszeres használatával csökken az ízületek, izmok és a nyirokrendszer terheltsége, és nem csak a bőr, hanem az egész test rugalmasabbá, fiatalosabbá válik. Stresszoldásra, alvási zavarokra, krónikus fáradtságra és fejfájásra nem is ajánlhatnánk jobb kúrát, mint a gyakori megmerítkezést a Holt-tenger értékes ásványaiban!

shutterstock_558009022.jpg

 A holt-tengeri só egyedülálló ásványianyag-tartalmának köszönhetően miközben bőröd megújulását segíti elő, testedet és lelkedet is ellazítja, felfrissíti. Így válik a test és bőr ápolása igazán különleges élménnyé! A Holt-tenger ősi titka téged is vár, gyere és fedezd fel a különleges ásványi sók élményvilágát!