Így tápláld a hajadat a ragyogó hajzuhatagért!

Ha egészséges és ragyogó hajzuhatagra vágyunk, hajunk állandó ápolást igényel. Különösen igaz ez a festéssel, szőkítéssel, dauerral vagy gyakori vasalással folyamatosan igénybe vett haj esetében. Összegyűjtöttünk pár remek tippet, amellyel megszüntethető a haj fénytelensége és töredezettsége. Mutatjuk, mit érdemes kipróbálnod!

Argánolajos hajsampon a gazdag táplálásért

Ha még nem fedezted fel az argánolaj tápláló erejét, éppen itt az ideje, hogy kipróbáld! Kezdd mindjárt a hajadon! Az értékes összetevői és aranylóan sárga színe miatt Marokkó aranyának is nevezett argánolaj valóságos kincs a száraz, töredezett hajvégeknek. Rendkívül gazdag E-vitaminban, ezáltal hozzájárul az egészséges hajnövekedéshez, és sejtmegújító hatásának köszönhetően akár a hajhullást is megakadályozhatja. Ez a selymes csoda ugyanis regenerálja a roncsolt haj szerkezetét, így a mechanikai külső hatások, vagyis a festés és a dauer okozta károsodást is enyhítheti.

shutterstock_674437357.jpg

Az argánolaj azonban nem csak a hajvégekkel tesz csodát, hanem a száraz, korpás fejbőrt is gazdagon táplálja. Argánolajos tápláló sampont használva az értékes összetevők hatása a te frizurádon is minden bizonnyal látható eredményt hoz majd: hajad újra fényessé és csillogóvá, könnyebben kezelhetővé válik. Ha ezt az értékes olajat sampon formájában viszed fel a hajadra, nincs szükség plusz lépés beiktatására a szépségrutinodban, hiszen a szokásos hajmosásod részeként tudod hajadnak megadni mindazt, amire vágyik. Ez az ideális módja az erős, jól táplált hajzuhatag elérésének, frizurád argánolajjal történő táplálásának.

Holt-tengeri iszappal a fejbőr szolgálatában

A Holt-tenger vidékéről származó iszap extrém koncentrációban tartalmazza a Holt-tenger egyedülálló ásványi összetevőit, és évezredek óta teszi különlegessé a testápolást! Az eredeti természetes iszap nemcsak kitűnő bőrápoló, de a hajjal is csodákat tesz, ráadásul bármilyen hajtípusra alkalmazható!

shutterstock_728100457.jpg

A holt-tengeri iszap erősíti a hajhagymákat, tisztítja a fejbőrt, megszünteti a zsírosodást és a korpásodást. Miközben értékes ásványi elemekkel gazdagon táplálja a fejbőrt, javítja annak vérkeringését, és csökkenti a hajhullást is. Márpedig jól tudjuk, a hajhullás minden nő rémálma. Örökletes okok is állhatnak a hátterében, de a stressz és bizonyos fertőzések is eredményezhetik a hajhullást, tehát bárkivel megtörténhet. Az a remek hírünk van, hogy a holt-tengeri iszap csökkentheti a hajhullást a fejbőr vérkeringésének helyreállításával. Ráadásul a tiszta holt-tengeri iszapért nem kell egészen a Holt-tengerig utaznod, hiszen már patikákban is beszerezheted az iszappakolást, vagy akár a holt-tengeri iszappal gazdagított sampont. Mindkettő rendszeres használata kitűnő ellenszere lehet a száraz, korpás fejbőrnek és a hajhullásnak.

Szépítő növényi esszenciákkal a tündöklően fényes hajért

Bizonyos növényi kivonatok - a fejbőr és a haj megfelelő tisztítása mellett - értékes összetevőiknek köszönhetően hozzájárulhatnak a sokáig friss, ragyogó, ápolt tincsekhez. A zöld tea például antioxidáns-tartalmának köszönhetően a haj tisztítása mellett optimális közeget teremt a fejbőr tonizálására is. A gyömbér serkenti a mikrokeringést és regenerálja a hajhagymákat. A csalánkivonat kitűnően alkalmazható zsíros hajra, hiszen megakadályozza a túlzott zsírosodást, és remek ellenszere a korpásodásnak is. A szőlőmagolaj pedig tápláló, rugalmasságfokozó olajként a gyökerektől a hajvégekig kondicionálja a hajszálakat.

shutterstock_495442672_sm.jpg

A legtöbb sampongyártó egy-egy növényi esszenciát választ termékéhez, azonban létezik már olyan tápláló sampon is, amely egyetlen termékben tartalmazza igen magas koncentrációban mindezen növényi kivonatok szépítő összetevőit. A zöld tea, gyömbér, csalán és szőlőmagolaj-kivonatokkal gazdagított sampont választva tehát a fejbőrtől egészen a hajvégekig gondoskodhatsz az alapos tisztításról, táplálásról. Az értékes növényi esszenciák pedig nem csak ragyogó tincseket eredményeznek, de hajmosás közben varázslatos aromájukkal valósággal körülölelnek, és illatuk napokig elkísér.

A lestrapált haj kezelése sokszor lehetetlen feladatnak tűnhet, de a fenti megoldásokat alkalmazva hajad új életre kelhet! Lehet, hogy eddig hajad száraz volt, fénytelen és töredezett, de már nem sokáig kell így lennie! Kezdd el hajad táplálását még ma a ragyogóan tündöklő hajzuhatagért!