Készüljünk a nyárra! – Így legyen ragyogóan egészséges a bőröd a legforróbb hónapokban is!

A nyár megállíthatatlanul itt toporog már az ajtónk előtt, és a mi gondolataink is egyre inkább azon járnak, milyen jól fog majd mutatni a kedvenc nyári ruhánk a napbarnított bőrünkön. De mielőtt megragadnád a strandfelszerelésedet, és rohannál napozni, érdemes a bőrödet felkészíteni a napozásra! Mi az, amire feltétlenül oda kell figyelned, ha a nyári napozásból szeretnéd a legtöbbet kihozni?

 Bőrradírozással a sima, puha bőrért

 A nyárra való felkészülést nem is indíthatnánk máshogy, mint egy alapos, mélyreható testradírozással. Hetente 2-3 alkalommal is bevetheted ezt a szépségpratikát, hacsak nincs érzékeny bőröd, hiszen ebben az esetben a heti egyszeri bőrradírozást javasoljuk. Ezzel a mély tisztítással eltávolíthatod a bőr fakóságát okozó elhalt hámsejteket, lehetővé téve így, hogy a helyükre egészséges új sejtek kerülhessenek.

shutterstock_499088008_sm.jpg

Ráadásul ha rendszeresen leradírozod magadról a felesleget, a testápoló krémek alaposabban fel tudnak szívódni, és a bennük lévő értékes tápanyagok is jobban hasznosulnak. Természetesen testápolásunk részeként gondoskodjunk az arcbőrről is: egy kíméletes bőrfinomító arcradír használata a nagy napozások előtt különösen ajánlott. És ha már a nyarat említettük az imént, van még egy pozitívuma a testradírozásnak: frissen szerzett barnaságod is tartósabb lesz, ha előtte felfrissítetted bőrödet! Mielőtt neki vágnál tehát az első nagy nyári napozásnak, mindenképp vesd alá magadat egy alapos bőrradírozásnak!

 Sima bőr – tetőtől-talpig

 A nyár általában a miniszoknyákról, forró nadrágokról, lenge ruhákról szól. Így bizonyosan te is még nagyobb erőfeszítést teszel a tökéletesen sima bőr érdekében.

shutterstock_696366016_1.jpg

A szőrtelenítés módjának megválasztásakor mindenképp fordíts figyelmet, hogy az a bőröddel kellőképpen kíméletes legyen. Ha a bőröd érzékeny, az eldobható borotva vagy a gyantázás helyett érdemes az elektromos borotvát kipróbálni. Ha a borotválkozás mellett döntesz, válassz egy jó minőségű borotvahabot, amely a bőrt is óvja a szőrtelenítés közbeni sérülésektől. Érdemes egy hosszú fürdő vagy zuhany után végezni a szőrtelenítést, hiszen ilyenkor könnyebb eltávolítani a felesleges szőrt, és a bőrünkkel is kíméletesebbek tudunk így lenni.


Fényvédelem minden időben

 A naptejek beszerzését nem lehet elég korán kezdeni, de mostanra reméljük, már a te polcodon is ott van az ideális fényvédő szer.

shutterstock_507142384_sm.jpg

Akkor is fontos ez, ha épp nem készülsz strandolni vagy napozni a következő hetekben. A káros UV-sugarak elleni védelemre olyankor is szükség van, ha huzamosabb ideig tartózkodsz szabadtéren. Az ilyenkor fedetlen testfelületet érdemes a bőrnek megfelelő faktorszámú fényvédő krémmel bekenni. Az arcbőrről most se feledkezz meg! Azonban azért, hogy elkerüld a mitesszerek és pattanások kialakulását, és a bőröd is a számára legmegfelelőbb védelmet kapja, speciálisan az arcbőr számára kifejlesztett naptejjel védekezz a káros sugarak ellen. Hiszen így nem csak az UV-sugaraktól óvod meg a bőrödet, de a korai öregedéstől is. Ha pedig hosszú időn keresztül tartózkodsz a napon, mindenképp gondoskodj arról, hogy időről időre újra bekend magadat naptejjel az optimális védelem érdekében.

 Alapos tisztítás

 A napozás vagy a nap végén azonban ne feledkezz meg arról sem, hogy bár a napolaj jótékonyan védte bőrödet egész álló nap, az éjszaka során már jobb, ha nem marad rajta a bőrödön. A legtöbb naptej, napolaj vízálló, éppen ezért az esti zuhanyzás, fürdés során különös figyelmet fordítsunk arra, hogy tényleg sikeresen lemossuk azt magunkról. Hiszen a napvédő szerek nagy része amellett, hogy kitűnő védelmet biztosít az UV-sugarak ellen, kemikáliákat is tartalmaznak, amelyek fokozhatják a bőr érzékenységét, egyeseknél pattanásokat is okozhatnak. Ha biztosra akarsz menni, hogy bőröd megszabadul a számára szükségtelen naptej-maradványoktól, az esti tusoláshoz válasz egy holt-tengeri sós tusfürdőt vagy holt-tengeri iszapból készült szappant. A holt-tengeri ásványokkal gazdagított termékek  ugyanis a bőrbe mélyebben beivódott szennyeződéseket, kemikáliákat is képesek eltávolítani, alaposan tisztítják és frissítik a bőrt, miközben értékes tápanyagokkal táplálják azt.

 Hidratáld magad!

 Szokj rá a testápolókrémek gyakori használatára! Hiszen egy jól megválasztott hidratálókrém puhává és selymessé varázsolja a bőrt, miközben mélyen táplálja a számára nélkülözhetetlen tápanyagokkal. A testápolókrémmel az egész testedet bekenheted, de azokon a pontokon, ahol különösen száraz, igénybevett a bőröd (pl. könyök, sarok, kéz- és lábfejek), érdemes kiemelt figyelmet fordítani a táplálásra!

shutterstock_530523610_sm.jpg

Miután eltöltöttél egy hosszú napot a parton, a bőröd kiszáradhat, ilyenkor extra mértékű hidratálásra és bőrápolásra van szükség! Mindenképp gondoskodj róla, hogy bőröd megfelelő víztartalmát egy értékes összetevőjű, gazdagon tápláló testápolókrém használatával biztosítsd!


Mielőtt elkezdenél azon pánikolni, hogy mennyi teendő vár rád a napozás előtt, szeretnénk megnyugtatni, hogy a legfontosabb szempont most is az, hogy figyelj a bőröd ritmusára! Ne akarj túl gyorsan, hirtelen mindent újszerű módon csinálni! Sokkal fontosabb, hogy a napi rutinodban egyre tudatosabbá válj a legfontosabbakra: tisztítás, radírozás, megfelelő védelem és hidratálás!

Ha ezekre a lépésekre odafigyelsz, és egyre több elemét be tudod iktatni a szépségápolási rutinodba, biztos út vezet a ragyogóan szép, napbarnított bőrhöz!