A ligetszépeolaj bőrszépítő hatásai

Következzen mindaz, amit tudnod érdemes erről a 100%-ig természetes növényi olajról, és a bőrödre gyakorolt jótékony hatásairól!

A parlagi ligetszépe egy Észak-Amerikában őshonos lágyszárú növény, mely parlagon lévő területeken, Magyarországon vadon is fellelhető.

shutterstock_733810525_sm.jpgA varázslatosan gyönyörű elnevezésű növény különlegessége, hogy virágai estétől reggelig virítanak. Ami miatt számunkra igazán fontos, hogy az apró magjaiból sajtolt ligetszépeolaj kiemelkedően magas linolsavtartalma mellett nagy mennyiségben tartalmazza a bőr számára értékes y-linolénsavat. 

Gyógyhatása és a bőrre gyakorolt jótékony hatásai már évszázadok óta ismertek: az olaját rendkívül sokoldalúan felhasználták a női problémák orvoslásától kezdve egészen az idegrendszeri rendellenességekig. Napjainkban táplálékkiegészítő formájában is találkozhatunk vele, és értékes alkotóelemévé vált számos szépségápolási terméknek. 

Az érzékeny bőr barátja

A ligetszépeolajban található linolsav erősíti és regenerálja a bőr védőrétegét, csökkenti a párolgás általi vízvesztést, növeli a mélyebb rétegek víztartalmát, ezáltal hidratáló hatású.

shutterstock_170784935.jpg

Bőrnyugtató, hidratáló hatását jótékonyan egészíti ki gyulladáscsökkentő hatása. Fő zsírkomponenseit (linolsav, y-linolinsav) ugyanis a bőr természetes gyulladáscsökkentő anyagokká képes alakítani. A ligetszépeolaj ezért elsősorban a száraz, hámló, valamint a gyulladásra, ekcémára hajlamos érzékeny bőr ápolására alkalmas. 

Kisimuló ráncok

Nem csak az érzékeny bőrűek profitálhatnak a ligetszépeolaj jótékony hatásaiból, de az idősödő, érett bőr ápolására is kitűnő ez a hatóanyag.shutterstock_329622104.jpgBőrtápláló, hidratáló hatásai mellett többszörösen telítetlen zsírsavai a membránokba beépülve javítják a sejtanyagcserét, regeneráló hatásúak, kisimítják az apróbb ráncokat.  

 Viszlát, pattanás!

Magas linolsavtartalmának köszönhetően könnyen, gyorsan és mélyen felszívódik, a bőrfaggyúval keveredve csökkenti annak olvadáspontját, ezáltal segítve a bőrbe való beszívódást, és csökkenti a pórusok eltömődésének valószínűségét. shutterstock_243260476_sm_1.jpgA hámosodást szabályozó tulajdonsága révén hatékonyan csökkenti az akne tüneteit, és elősegíti a pattanásos területek regenerálódását. 


Ligetszépeolajat is tartalmazó termékeinket itt találod: 

Skin Harmony Bőröröm testápoló

Skin Harmony Üde Tekintet szemkörnyékápoló