Jöjj el napfény! - így ragyogtasd fel a testedet és lelkedet!

A 2020-as év mindent átírt az életünkben, semmi sem úgy alakul, ahogy azt megszoktuk. Furcsamód idén még a nyár is igen lassan bontogatja szárnyait, de már megállíthatatlanul itt toporog az ajtónk előtt. Körülöttünk virágba és dús lombkoronába öltözött már a természet, és bár a korlátozások feloldása következtében egyre több lehetőség nyílik újra meg számunkra, mégis bátortalanul mozdulunk még ki. A megoldás azonban egyszerű: ragadj meg egy keveset magadnak a körülötted lévő világ életteli, erőt adó energiájából! Mit remélhetsz ettől? Derűsebb hangulatot, nyarat idéző otthont és egy hatalmas löket azonnali hatású pozitivitást. Kövesd velünk végig a következő öt lépést és ragyogtasd be a napjaidat!

Fürödj a napban!

Járd gyorsan körbe a lakásodat. Melyek azok a helyek, amelyek sok természetes fényt kapnak? Melyik szobák sötétek és félhomályosak? Legegyszerűbben úgy tudsz minél többet fürdőzni a napfényben, ha azzal dolgozol, amid van. shutterstock_524306647_1.jpgHa sok napfényes tered van, élj a lehetőséggel, és időzz ott sokat. Ha szükséges, rendezd át a bútorokat, hogy minél világosabbá és napfényesebbé válhasson az otthonod. 

 Fényesítsd fel a teret!

Ha sötétebbek a szobák nálad, lehet csalni a rendelkezésre álló fénnyel. alexandra-lammerink-xksm9cpj9ag-unsplash.jpgTükrökkel például megsokszorozható a lakásba érkező fény, de sok-sok élő növénnyel és természetes alapanyagú kiegészítővel, berendezési tárggyal a kinti természet is közelebb hozható. 

Napfényt idéző illatok

Ha már ott ülsz a világos és életteli környezetben, továbbléphetünk eggyel: milyenek az illatok a lakásban? Finom illatok vesznek körül? Feltölt, amikor belépsz az ajtón, és beleszippantasz az otthon levegőjébe? Az illatok nagyban befolyásolják a hangulatunkat, így a különböző illatosítókkal, finom aromás gyógynövényekkel teljesen újjávarázsolhatjuk otthonunk légkörét. A fürdőszobádba pedig a fantasztikusan nyár illatú Aqua Moments tusfürdővel csempészheted be legegyszerűbben a napfény illatát. shutterstock_755579938.jpg 

Boldogító ételek 

Bizony, jól olvastad. Az, hogy mit eszel, igenis hatással van a hangulatunkra is. Kutatások igazolták, hogy a zöldségekben gazdag étrend hozzájárul a hosszú távú boldogságérzet kialakulásához. shutterstock_1028139997.jpgSzóval bár biztosan van úgy, hogy azt hiszed, egy tábla csoki vagy egy zacskó chips lesz az, ami feldob (nyugi, mindannyian beleesünk ebben a csapdába…), mégis a zöldségekben gazdag nasi az, amely sokkal derűsebbé, ráadásul testileg-lelkileg egészségesebbé fog tenni. 

Üdvözöld a napot! 

Ha jártál már jóga órán, nagy eséllyel találkoztál a napüdvözlettel. Ennek az energetizáló gyakorlatnak számos különböző változata ismert, de mindegyikükben a közös: kifejezni tiszteletünket a nap felé. shutterstock_1022495296.jpgEnnek a testet-lelket felfrissítő gyakorlatsornak a rendszeres végrehajtásával nem csak az izmaid erősödnek meg, de az emésztésre és a vesefunkciókra is kedvezően hat, és az életerőt is mozgásba hozza. 

 Minden fejben dől el

 Mi a ragyogó hangulat titkos receptje? A hozzáállás. Még ha közel, s távol sehol sincs sem egy tópart, sem egy strand, a hangulatodat felfényesítheted! Sablonosan hangozhat, de az igazi boldogság tényleg apró, sokszor jelentéktelennek tűnő dolgokban rejlik. shutterstock_613464620.jpgEnnek megtalálásához segítségünkre lehet egy kora reggeli elcsendesedés, valamilyen örömteli alkotás, vagy ha a nap során időt szánunk arra, hogy hálát adjunk a velük történt jó dolgokért. Keresd meg, hogy te mitől érzed fényesen magad, és mindenképp építsd be a napi rutinodba, hogy rendszeresen időt szentelj ezen tevékenységnek.