Miért használj külön krémet szemkörnyékre, arcra és testre?

Még ha nem is tartozol az érzékeny bőrűek közé,  bőröd semmiképpen sem köszöni meg, ha nem a megfelelő krémmel táplálod. Nem véletlenül fejlesztettek ki külön szépségápolási krémeket arcra, testre és a szem alatti területre. De miért nem mindegy, hogy melyiket hol használod? Most kiderül!

Rendkívül fontos, hogy testünk külső védelmi burkát gazdagon tápláljuk, és arcbőrünket védjük, de nem mindegy, hogy mivel. Ha benned is felmerült már a kérdés, vajon miért van szükség különböző kozmetikumokra testünk különböző részeinek ápolására, elég csak azt átgondolnod, mennyire más hatásoknak van kitéve egész nap az arcbőrünk, mint a testünk többi része. A fedetlen arcbőrt – és idetartozik a szemkörnyék is – sokkal megterhelőbb külső környezeti hatások érik, mint a ruhával fedett bőrt. Ennek, no meg a mimikáinknak is köszönhetően arcunkon egészen más ritmusban és máshogyan öregszik a bőr, mint a testünkön.

Testápoló termékcsalád

A testünket borító bőr más felépítésű és kevésbé érzékeny, mint az arcbőr. Emiatt dolgoztak ki eltérő hatóanyag-tartalmú és textúrájú szépségápolási krémeket az arcra és a testre. A testápoló termékcsaládok között főként hidratáló, vízmegkötő és feszesítő krémeket találhatunk.

shutterstock_530523610_sm_1.jpg

Bőrünk megfelelő hidratáltságához elengedhetetlen a bőrben természetes módon található olajok és víz egyensúlyát helyreállítani. Azonban arcbőrünkön és a testünk többi tájékán teljesen eltérő olajok képződnek, így másfajta tápanyagokra van szüksége a bőrnek. A testünket borító bőr természetes egyensúlyát és megfelelő hidratáltságát ásványi anyagokban gazdag testápolókrémekkel biztosíthatjuk.

Arcápoló termékek

Az arcbőr megfelelő táplálása ennél sokkal összetettebb feladat. Arcunkon a bőr sokkal vékonyabb, mint például a térdünkön vagy a könyökünkön, így ha testápolót viszel fel az arcodra, az nehezen szívódik be, és zsírosítja is az arcbőrt. A testápolókkal szemben az arcbőrön használt krémek esetében kiemelten fontos a ráncok megjelenését késleltető hatás is. Arcbőrünknek gondosan válogatott hatóanyagokra van szüksége ahhoz, hogy sokáig egészséges és fiatalos maradhasson.

shutterstock_607983287_sm.jpg

Emellett az arckrémekkel megelőzhető az akné, a mitesszerek kialakulása, a kiszáradás és az irritáció. A jól megválasztott, könnyen felszívódó hidratáló krém fokozza bőröd ragyogását, táplálja arcbőrödet, és segít helyreállítani a bőrben természetesen módon megtalálható olajak egyensúlyát is. Az arcbőr egésze gazdag tápanyagokra és gyengéd gondoskodásra vágyik, de érdemes külön figyelmet fordítani a nyak, az ajkak és a szem alatti régió ápolására is.

A szemkörnyék ápolása

Arcbőrünk egésze vékonyabb és érzékenyebb, mint testünk többi tájéka, különösen igaz ez a szem alatti finom bőrre. A mimikai ráncok megjelenése és a gyakori sminkelés miatt ez a terület kiemelt figyelmet igényel. Ahogy az arcbőr egészén, a szem környékén is kerülni kell az olyan kémiai összetevőket, amelyek irritációt okozhatnak, hiszen az irritáció hosszú távon a bőr állapotának romlásához vezethet.

shutterstock_614668037_sm.jpg

Ennek a vékony és érzékeny bőrfelületnek a kezelésére  a szemkörnyékápoló krémek hatékonyságát speciális összetevők segítik, úgy mint a marokkói argánolaj, amely intenzív ránctalanító és bőrfiatalító, vagy az öregedésgátló, bőrszerkezet-javító borágóolaj, illetve a ráncmegelőzésben jeleskedő ligetszépe olaj. Ezen különleges hatóanyagok mindegyike a szemkörnyéki bőr természetes ritmusához igazodik, és hatásának köszönhetően gyengéden táplálja a szem alatti finom és érzékeny bőrt.

A fentiekből bizonyára számodra is kiderült már, hogy a szem alatti terület és az arcbőr eltérő tulajdonságainak köszönhetően olyan egyedi ápolást igényel, amelyre a testápoló krémek nem alkalmasak. Válaszd az adott testfelület bőrének megfelelő táplálást és gondoskodást, hogy bőröd sokáig fiatalosan feszes és ragyogó maradjon!