Szépségápolási rituálék, amelyeket gyűlölünk

Ha egy nő meg akarna felelni a magazinok diktálta szépségideáloknak, az egész álló napot a fürdőszobában, a tükör előtt tölthetné. Ráadásul ezek közül a rituálék közül van jó pár, amit egyáltalán nem kedvelünk. Melyek azok az időrabló, fájdalmas és felesleges tennivalók, amelyeket a legtöbb nő ki nem állhat? 02b55010.jpg

Fájdalmas és felesleges

Nem lesz nehéz kitalálni: első helyen áll a listán a szőrtelenítés. Bármelyik formáját is választjuk bőrünk lecsupaszításának, az biztos, hogy időigényes, fölösleges és bőrünk fájdalmasan, de legalábbis érzékenyen reagál rá.

02b51097.jpg

Éppen ezért sok nő jut el odáig gondolatban, hogy bárcsak inkább férfinak született volna, de legalább is egy olyan korban, amikor trendi volt a szőrös láb. Mások inkább a végleges szőrtelenítés valamely varázslatos eljárásáról ábrándoznak. A többiek pedig az epilálás, gyantázás, borotválás bűvös hármasából kiválasztják a legkevésbé rossznak tűnő megoldást, és fogukat összeszorítva végzik el a hiábavaló önkínzás eme modern szertartását.

Szőrszálhasogatás

Hasonlóan macerás és sziszifuszi munka a szemöldökszedés.

ing_33594_219356.jpg

A nők egy része egyáltalán nem elégedett a szemöldökével, ezért kozmetikusra bízza annak rendbetételét. Ám ebben az esetben sem túl tartós az eredmény, hiszen pár nap elteltével itt is, ott is újabb szőrszálak bukkannak fel, és persze mindig pont ott, ahol nem kéne.

Manikűr

Szintén dobogós helyen áll a körmök ápolása. Sokunk közös tapasztalata, hogy ha magunknak csináljuk, ritkán lesz igazán jó az eredmény. Az ügyesebbik kezünkkel még csak-csak elboldogulunk, de ha cserére kerül a sor, a lakkozás már kevésbé lesz egyenletes.

02g68367.jpg

Ráadásul a lakkozott körmök azoknak valók, akik egyáltalán nem végeznek házimunkát. De elég egy kis mosogatás, ne adj’ Isten, edény- vagy épp mosogató sikálás, és máris körmeink feléről lepattogzott a felvitt lakk. Éppen ezért aki ápolt, és szép festett körmökre vágyik, minden nap moshatja le, és kenheti újra azokat. No, de kinek van erre ideje és kedve?

Haj-baj

Sok nő kifejezetten szereti a haját ápolni, de  jócskán vannak olyanok is, akik már a közelgő hajmosás gondolatától is rosszul vannak. A legtöbb nő számára a frizura-készítés legfárasztóbb része a hajszárítás.

02c21396.jpg

Ugyanez a helyzet a beszárítással, bodorítással, vasalással is. Ha tehetnék, sokan profi fodrászra bíznák ezt minden alkalommal. Ennek hiányában a legtöbb nő marad az egyszerű copfnál, mert az egyszerűbb, nem igényel sok macerát, és pillanatok alatt elkészül.

Pandaszemek

Az egyik legriasztóbb mumus az esti arcápolás, sminklemosás. Ha hiszitek, ha nem, vannak olyan elvetemült nők, akik csak azért nem sminkelnek, hogy aztán este ne kelljen lemosni azt.

shutterstock_644414854_sm.jpg

Mert bizony nincs is annál nyűgösebb dolog, mint este hullafáradtan hazaérve a fürdőszobában pepecselni egy sminklemosóval, és a szemünk körüli színes pacákat törölgetni. Viszont ha mindez elmarad,ne csodálkozzunk, ha reggel egy panda néz vissza ránk a tükörből, és azon sem, ha a bőrünk idővel visszajelzi nekünk az elmaradt arctisztítást.

Ezek azok a tennivalók, amelyek az ápoltság alapját alkotják, emiatt a legtöbb nő, ha fogcsikorgatva is, de elvégez. Azonban a sok-sok kínkeserves szépészeti rituáléval szemben (vagy akár után!) mennyire jó tud lenni, amikor végre gondtalanul átadhatod magadat egy stresszoldó kényeztető fürdőszeánsznak. Azt pedig már csak remélni tudjuk, hogy a telefonod nem pont ekkor fog megcsörrenni! ;)