Az öt leggyakoribb hiba, amit zuhanyzáskor elkövetsz

Ki gondolta volna, hogy egy olyan egyszerű dolog, mint a zuhanyzás, ennyi kihívást hordoz magában. Pedig számos hiba van, amit a legtöbben elkövetünk a fürdőszobában. Melyek ezek, és hogyan kerülhetőek el? Összegyűjtöttük nektek a legáltalánosabb bakikat, melyekkel bőrünk és hajunk szépségének árthatunk. 

shutterstock_628488902.jpg

Legtöbbünkre igaz, hogy már kisgyermekkorunkban elsajátítottuk a zuhanyzás csínját-bínját. Megy, mint a karikacsapás. Gondoljuk mi. Azonban jobban megvizsgálva a dolgot, rájöhetünk, hogy bizony olykor-olykor több hibát is elkövetünk, amitől bőrünk szárazzá, érzékennyé, fakóvá válik, idő előtt ráncosodni kezd. Ezt bizonyára te sem szeretnéd. Olvass hát tovább, és nézd meg, te vajon bele szoktál-e esni ezekbe a hibákba!

Túl meleg vízben zuhanyzol

Nincs is annál jobb, mint egy kellemes, forró zuhannyal indítani a napot. Azonban ha a víz hőmérséklete túl magas, ezzel a kényeztetéssel többet ártunk, mint használunk. A forró víz ugyanis leoldja bőrünkről azokat a természetes olajokat, amelyek a bőrt hivatottak védeni. Így a bőr kiszárad és cserepessé válhat, ráadásul mivel a bőr külső védő rétege elvékonyodik, a kórokozók és a bőrirritációt kiváltó különböző anyagok is könnyebben bejuthatnak a szervezetünkbe. Kétségkívül a közelgő tél leginkább ezt a kockázatot rejti magában. Hiszen mikor máskor csábulnánk el egy hosszú, forró zuhanyért, ha nem akkor, amikor kint hűvös idők járnak.

Nem megfelelő tisztálkodószert használsz

Pusztán azért, mert tetszik egy tusfürdő illata, még nem biztos, hogy bőröd számára az az ideális ápolószer. Nagyon sok tusfürdő és egyéb kozmetikai szer tartalmaz a bőrre káros kemikáliákat, illatanyagokat, amelyekkel sokat árthatsz magadnak. A legjobb, amit a bőrödnek adhatsz, ha olyan tusfürdőt választasz, amely miközben eltávolítja bőrödről a szennyeződéseket, óvja a bőr védelmi vonalát, és gazdagon táplálja is azt. A NAAVA Argan Beauty termékcsaládjának tusfürdője pontosan ezzel a céllal született meg. Ebben a termékben egyszerre két, ezeréves hagyományokkal bíró szépségápolási kultúra ölt testet: a Holt-tenger egyedülálló ásványi összetételű vizét tápláló, revitalizáló hatású marokkói argán olaj egészíti ki. A bőröd így már zuhanyzás alatt feltöltődik hidratáló tápanyagokkal, melyek segítenek megőrizni rugalmasságát.

Túl gyakran mosol hajat

A hajunkat nem szükséges minden nap megmosni. Ha túl gyakran samponozod a hajadat, a bőrödön használt erős kemikáliákhoz hasonlóan a hajadnak is csak ártasz vele.

shutterstock_691418506.jpg

A sampon a szennyeződésekkel és a felesleges zsírral együtt szintén eltávolítja a természetes olajokat is, amelyek pont a hajszálak és a fejbőr védelmét hivatottak szolgálni. Ha a gyakori tisztálkodással ezeket eltávolítjuk, hajunk szárazzá és töredezetté válik. A NAAVA szerencsére a hajadra is gondolt, és a holt-tengeri ásványok és a marokkói argánolaj ötvözésével megalkották azt a tápláló sampont, amely miközben kíméletesen tisztít, a fejbőrödet és hajszálaidat is különleges ápolásban részesíti.

Túlzásba viszed a bőrradírozást

A bőrradírozás fontos eleme a szépségápolási rutinunknak, hiszen az elhalt hámsejteket így tudjuk eltávolítani. Bőrünk megújulásához, fiatalos ragyogásához mindenképpen egy fontos lépés, így semmiképpen sem beszélnénk le róla. De azt jó tudni, hogy mint minden más esetben, itt is fontos a mértéktartás. A túl gyakori bőrradírozás ugyanis káros lehet. A bőrünk külső felhámja nagyon elvékonyodhat, sérülékenyebbé válhat, és akár pattanásos, gyulladásos tüneteket is okozhatunk vele. Optimálisan elegendő egy héten egyszer vagy kétszer leradírozni az elhalt hámsejteket, és ha azt tapasztalod, hogy a bőröd túl érzékennyé válik, vagy kipirosodik, mindenképp ritkítsd a gyakoriságot!

Elmarad a hidratálás

Nem csak a zuhany alatt töltött percek és az ekkor használt tusfürdő milyensége számít. Ugyanekkora jelentősége van annak is, hogy a fürdőkádból kilépve gondoskodsz-e bőröd hidratálásáról. A még enyhén nedves bőrre felvitt testápoló kulcsfontosságú a helyes bőrápolásban.

shutterstock_1081400411.jpg

Itt is érdemes olyan terméket választani, amely egyszerre hidratálja mélyen a bőrszöveteket, miközben olajtartalmának köszönhetően gyengéden lezárja a víz útját a bőrből kifelé, megakadályozva a kiszáradást. Így a bőr egész nap ellen tud állni a környezet kihívásainak és megőrzi selymes rugalmasságát.

Ha a fentiek között te is találtál olyan hibát, amelyet gyakran elkövetsz, érdemes egy kis odafigyeléssel változtatni a szépségápolási rutinodon. A helyes egyensúly és a megfelelő termékek megtalálásával könnyedén válik hatékonyabbá és eredményesebbé az otthoni bőrápolás.