Nem juthatsz el Marokkóba? Sebaj, varázsolj kényeztető holt-tengeri szépségoázist otthonodba!

Mindezt a varázslatosan puha bőr nevében

Minden valószínűség szerint ezt a cikket épp nem egy marokkói fürdőben, a felhevített márványlapon gőzbe burkolózva olvasod, de ez még nem jelenti azt, hogy ne teremthetnéd meg a saját fürdőszobádban egy igazi szépségoázis varázslatos légkörét. Hiszen ahhoz, hogy bőrödön érezd a Holt-tenger vizének áldásos hatását, már repülőjegy sem kell. shutterstock_125273975.jpgÍme 6 lépés, amelyen keresztül te is elrepülhetsz egy kényeztető wellness-központba - utazási költségek nélkül! 

 Teljes gőzzel előre!

Kezdésként folyasd a zuhanyból a forró vizet pár percen keresztül, hogy megalkosd a házikészítésű gőzfürdődet! Majd ülj be a gőzbe, és kezdődhet is a hangolódás! Haladóknak ajánljuk: A zuhanytálca aljára csepegtess néhány csepp illóolajat - remek választás lehet az eukaliptusz vagy borsmenta illatok. shutterstock_355923947.jpg

Ellazultál? Remek - akkor jöhet a 2. lépés!

 Pakolással a mélytisztításért

A marokkói gőzfürdők híresek a tradicionális fekete szappanjukról, amellyel tetőtől talpig átmossák magukat, hogy a sejtek legmélyéből is kipucolják a szennyeződéseket. Az otthoni verzióért szerezz be egy adag Holt-tengeri iszapot, és miután benedvesítetted a bőrödet, már fel is kenheted rá a pakolást.shutterstock_304318427.jpgEgyik áldásos hatása, hogy a 100%-os tisztaságú holt-tengeri iszap rendkívül mélyen tisztító hatással rendelkezik: kiszívja a szennyeződéseket a pórusok mélyéről, egyúttal fertőtlenít is. Ráadásul az iszap egyedülálló ásványi összetevőit masszírozással ötvözve a vérkeringés fokozódik, a bőrön keresztül pedig méregteleníti a testet és elősegíti a bőr megújulását. Hagyd hatni ezt a méregtelenítő csodát 15-20 percen keresztül , és most jön a varázslat…

Légy dörzsölt!

Gondoltál-e már arra, hogy az iszappakolást testradírként is alkalmazd? Pedig remekül működik erre a célra is, ráadásul igen egyszerű is a használata. Csak várd meg, hogy megszáradjon a bőrödön, és már kezdődhet is a dörzsölés! Az iszap lepergetése után bőröd ragyogóan selymes és alaposan hidratált lesz a pórusmély tisztításnak köszönhetően. 

Mesés illatokba burkolózva

A következő lépés lehet, hogy elmerülsz a holt-tengeri fürdősók egyedülálló világában! Engedd tele a fürdőkádat kellemesen meleg vízzel, és szórd bele a hangulatodhoz vagy tested igényeihez leginkább passzoló NAAVA Holt-tengeri fürdősót.spa.pngMiközben elmerülsz a fürdővízben, a holt-tengeri víz értékes ásványai a bőrödön át felszívódva gondoskodnak szervezeted optimális működéséről, valamint a tested és lelked ellazulásáról. 

Velünk vagy még, vagy már rég gondtalanul lebegsz a távoli messzeségben? Ébreszd fel magadat egy hideg vizes zuhannyal, így mosva le  bőrödről a holt-tengeri sót, egyúttal edzésben tartva a keringési rendszeredet is!

Elő az argánnal az olajozott működésért!

A marokkói hangulat jegyébe mi más jöhetne most, mint egy argánolajos testápolás. Az Argan Beauty Hidratáló Testápolója kifejezetten a Holt-tenger bőrszépítő elemeire és argánolaj intenzív bőrfiatalító hatására építenek. Legfőbb hatóanyagai a gazdagon tápláló holt-tengeri ásványok, valamint a sejtmegújító hatású argánolaj. Alaposan oszlasd el bőrödön a tápláló krémet, és burkolózz be egy jó puha köntösbe!

Hűtsd le magad!

Pattanj ki a gőzkabinodból (azaz a fürdőszobádból) és jöhet egy kis hidratálás. Keményen dolgoztál a bőröd szépségéért, és a gőz is kiszáríthatott. Lassan kortyolgass el egy jó kis marokkói mentateát, hogy továbbra se veszítsd el a feelinget.

Gondoltad volna, hogy egy marokkói gőzfürdő csak néhány lépésnyire van a nappalidtól?