Mi mindenre jó a szőlőmagolaj?

Számos kiemelkedő élettani tulajdonsága miatt a szőlőmagolajat valamennyi növényi olajféle közül az egyik legértékesebbnek tartják. Akár belsőleg fogyasztjuk, akár a bőrápolásban használjuk ezt a karakteres aromájú, zölden aranyló olajat, jótékony hatásait felsorolni szinte lehetetlen, olyan hosszú a lista. Mi most mégis kísérletet teszünk rá, és összegyűjtöttük ennek a gazdagon tápláló növényi olajnak a legfőbb bőrszépítő tulajdonságait.

Mi fán terem a szőlőmagolaj?

A szőlőmagolaj nem fán terem, hanem a szőlőtőkén, hiszen a napérlelte szőlőszemek magvából hidegsajtolással nyerik ki ezt a zöldes-aranyló színben csillanó, és intenzív szőlőillatú olajat. A finom textúrájú és rendkívüli élettani hatásokkal bíró szőlőmagolajat belsőleg is használhatjuk, de külsőleg használva a bőrödnek is igazi táplálékául szolgál.

shutterstock_777994258_sm.jpg

Jótékony hatásai közül talán a legkiemelkedőbb a rendkívül magas antioxidáns tartalma, hiszen 18,4-szer nagyobb, mint a C-vitaminnak, és 50-szer jobb, mint az E-vitaminnak. Továbbá igen gazdag bioflavonokban, telítetlen zsírsavakban, a bőr lipidstruktúrájának felépülését szolgáló linolsavban és klorofillban is.

Szőlőmagolaj - a bőrápoló elixír

A rugalmasságfokozó valamint öregedésgátló tulajdonságáról is ismert szőlőmagolajjal gazdagított krémek gondoskodnak az ápolásról, továbbá biztosítják a bőr simaságát és puhaságát. Ez a mélyen tápláló növényi olaj képes a kollagénszöveteket regenerálni, növekedésüket serkenteni, és még a megereszkedett bőrt is újult erővel tölti fel.

shutterstock_243260476_sm_1.jpg

Bár minden bőrtípusra használható, mégis, enyhe összehúzóhatásának köszönhetően különösen alkalmas a kombinált vagy akár a zsíros bőr ápolására. Képes halványítani a májfoltokat, finomítani a ráncokat és a szülési csíkokat is, de még a narancsbőrrel is felveszi a küzdelmet! Magas linolsav-tartalmának köszönhetően remek bőrápoló és hidratáló szer, így elengedhetetlen alkotóeleme a tápláló testápolókrémeknek is.

Szőlőmagolajjal a ragyogó és egészséges hajért

A szőlőmagolajjal gazdagított sampon a száraz, fénytelen hajat puhábbá, selymesebbé varázsolja, miközben fejbőröd számára is gondos ápolást nyújt. A hajápolás szempontjából a szőlőmagolaj egyik legfontosabb összetevői a többszörösen telítetlen omega 6 zsírsavak, amelyeket az emberi szervezet nem képes előállítani, így kívülről kell azt pótolni.

shutterstock_197428433.jpg

A hajmosás során a samponnal a hajhagymákhoz és a hajszálakra juttatott rugalmasságfokozó szőlőmagolaj kíméletesen tisztítja a hajat,  amely így teljes hosszában hidratálttá és rugalmassá válik. Ráadásul mivel a szőlőmagolaj nem zsírosító, hanem tápláló olaj, így a gyökerektől a hajvégekig kondicionálja a tincseket.

A szemkörnyékápolás szakértője

A reggeli püffedt, sötét karikás szemek egyik remek ellenszere lehet a szőlőmagolajat is tartalmazó revitalizáló szemkörnyékápoló. Ez az érzékeny, rendkívül finom bőrrel fedett terület különleges gondoskodást igényel, a kozmetikai szerek gyártói ezért is válogatják össze gondos figyelemmel a szem alatti terület ápolását legjobban szolgáló hatóanyagokat a krémeikhez.

shutterstock_239297989.jpg

A már korábban említett kiemelten magas antioxidáns tartalma, valamint további értékes összetevői miatt ez a növényi olaj rendkívül értékes alkotóeleme a szemkörnyékápoló krémeknek. Van még egy jó hírünk: mivel a szőlőmagolaj könnyen beszívódik a bőrbe, nem nehezíti meg a krémezést követő sminkelést sem, így bátran használhatod reggel és este is!

Ha úgy érzed, elérkezett az idő, hogy felfedezd a szőlőmagolaj értékes bőrszépítő hatásait, válassz egy bőrápoló készítményt, amely nem csak mélyen hidratálja és gazdagon táplálja a bőrödet, de mellé még elhozza a gyümölcsös frissesség érzetét is, és még élettelibbé, kipihentebbé varázsolja azt!