Szépségápolás várandósan

A várandósság kilenc hónapja kiemelt jelentőségű minden nő életében, a legtöbb kismama nőiességének kiteljesedéseként éli meg ezt az időszakot. Ilyenkor a hölgyekben megnő a szépség, az ápoltság iránti vágy. Ráadásul az áldott állapotban lévő nő bőre különös figyelmet igényel. Milyen szépségápolási termékeket válasszon a kismama érzékenyebb bőre ápolására, amelyekkel kisbabája egészségét sem veszélyezteti?

A terhesség kilenc hónapja alatt ráadásul számtalan hormonális változás zajlik le a női testben, melyek hatására a bőr és a haj állapota is változik. Hogyan reagál szervezetünk a más állapotra, és melyek a legjobb készítmények a megváltozott állapotú bőr és haj ápolására? Összegyűjtöttük, hogy kismamaként mire kell figyelmet fordítanod a mindennapi szépségápolás során!

Bőrápolás áldott állapotban

A várakozás ideje alatt a bőr fokozott faggyútermelése, valamint a mitesszerek képződése szükségessé teszik a bőr megfelelő ápolását. Ilyenkor csökkenhet a bőr hidratáltsága, új anyajegyek, vagy akár terhességi májfoltok is megjelenhetnek a bőrön. Belülről megfelelő mennyiségű folyadék- és vitaminbevitellel, míg külsőleg bőrápoló termékekkel tudjuk elkerülni a nem kívánatos változásokat.

shutterstock_389911081.jpg

Kiemelt veszélyt jelenthet a retinoltartalmú krémek alkalmazása: a retinolsav-származékok használata ugyanis a várandósság első harmadában veszélyeztetheti a magzat egészségét. Éppen ezért a legjobb, ha a terhesség egész ideje alatt mellőzzük a retinolt vagy retinolszármazékot tartalmú termékeket. A NAAVA Argan Beauty termékcsalád arckrémei intenzív hidratáló és tápláló holt-tengeri ásványokat és sejtmegújító hatású agánolajat tartalmaznak, retinolt azonban nem. Éppen emiatt akár a bőrfeszesítő nappali vagy éjszakai krémet, akár a revitalizáló szemkörnyékápolót is a várandósság egész ideje alatt bátran használhatod.


Azok a bizonyos striák…

Egy, a várandósságra jellemző tipikus bőrelváltozás a striák, más néven a terhességi csíkok megjelenése a bőrön. A striák többnyire a hasfal bőrén jelentkező vörös színű, márványos csíkok. Kialakulásukért feltételezhetően a bőr feszülése, kapilláris ereinek túlnyúlása, elpattanása a felelős. 

shutterstock_1046875753.jpg

Megelőzése megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel, illetve a bőr folyamatos, lehetőleg már a várandósság előtti rendszeres, gazdagon tápláló testápolókrémek használatával támogatható. Ne aggódj, egy jó minőségű testápoló nem jelent veszélyt a fejlődő baba egészségére, hiszen a krém csak a felső hámrétegben szívódik fel, így nem jut a véráramba sem. Egy mélyen hidratáló és gazdagon tápláló, bőrszépítő hatású argánolajos testápoló azonban nem csak a bőr kiszáradására jelenthet megoldást, hanem a terhességi csíkok kialakulását is mérsékelheti. Fontos azonban tudni, hogy a striákat teljesen eltüntetni kozmetikai készítményekkel nem lehetséges.

A haj állapota

Hajunk a várandósság alatt szinte minden esetben jelentős változásokon megy keresztül. Sok nő tapasztalja azt, hogy hajkoronája addig soha nem látott pompájában tündököl az áldott hónapok alatt. Másoknál azonban a szervezet fokozott hormontermelése következtében a faggyúmirigyek működése intenzívebbé válhat, ezáltal nem csak a bőr, de a haj is zsírosabbá válik. Ilyenkor gyakoribb hajmosás szükséges, amihez érdemes megfelelő, kímélő sampont választani. shutterstock_691418506.jpg

A fiatalító hatású argánolajat és egyedülálló összetételű holt-tengeri ásványokat tartalmazó Argan Beauty tápláló sampon kíméletesen tisztítja a hajat és közben teljes hosszában hidratálttá és ápolttá teszi azt. A szülést követő hajhullásra, amely gyakori jelenség az újdonsült édesanyák körében, a nőgyógyászunkkal egyeztetett vitaminkúrával készíthetjük fel szervezetünket. A megfelelően adagolt vitaminokkal és jól megválasztott hajápolószerekkel, az ilyen kellemetlen változásokkal is könnyen megbirkózhatunk.

Az áldott állapotban lévő nők részéről jogos az ápoltság, az esztétikum iránti megnövekedett igény. Ilyenkor megváltozik a haj és a bőr állapota, ezért picit eltérő kozmetikai készítményekre és fokozott figyelemre van szükség. A várandósság ideje alatt sem kell azonban lemondani az ápolt és egészséges haj és bőr szépségéről, gazdagon táplált puhaságáról.