A szemkörnyékápolás titka

Talán te is úgy vagy vele, hogy ez az egész szépségápolási ügy már a kisujjadban van. Megtaláltad azokat a krémeket, amelyek egész jól működnek, a bőröd is jó állapotban van, hiba egy szál se’. Vagy mégis? Van egy dolog, ami jellemzően nem az erősségünk. Olykor pusztán csak elfelejtjük használni, sokszor eleve nem is bajlódunk a beszerzésével, hanem arckrémet kenünk a szemünk alá is. De a helyzet az, hogy a szemünk körüli érzékeny bőr ápolása különleges gondoskodást igényel, és speciálisan erre a területre kifejlesztett krémre van szükség. Miért? 

A szemkörnyéki bőr gyorsabban öregszik

Lehet, hogy fáj az igazság, de sajnos tény, hogy a szemünk alatti bőr gyorsabban öregszik, mint az arcbőr többi része. Így még ha a sminkeltávolítás és a maszkok nagymestere vagy is, az esti szépségápolási rituálédba mindenképp be kell iktatnod a szemránckrémek használatát.

shutterstock_239290645.jpg

Remek választás lehet a NAAVA revitalizáló szemkörnyékápolója, amely olyan speciális összetevőket tartalmaz, mint az intenzív ránctalanító és bőrfiatalító hatású marokkói argánolaj, a különleges ásványi anyagokban gazdag holt-tengeri víz, az antioxidáns hatású szőlőmagolaj és a bőrkondicionáló enzimekben gazdag papajakivonat. Ezen különleges hatóanyagok mindegyike hatásának köszönhetően gyengéden táplálja a szem alatti finom és érzékeny bőrt. Jó, ha tudod, a szem környéke 20 és 50 éves korunk között öregszik a legnagyobb mértékben, így a legjobb, ha már ma elkezded használni!

A szem alatti bőr finomabb, érzékenyebb

A szemkörnyéki bőr 40%-kal vékonyabb, mint az arcbőr többi része, ráadásul ezt a részt fedi a legkevésbé rugalmas bőr. Ennek ellenére több odafigyelésben, ápolásban részesítjük a sokkal ruganyosabb arcbőrünket, mint a szemünk alatti részt. Ez igen nagy hiba. Egy gyengéden gondoskodó szemkörnyékápoló azonban segíthet helyrehozni mulasztásainkat.

shutterstock_631032098.jpg

A Skin Harmony Üde Tekintet szemkörnyékápoló a szem alatti bőr természetes ritmusához igazodik. Ez a hatóanyagokban gazdag szemkörnyékápoló öregedésgátló, bőrszerkezet-javító borágóolajat, illetve a ráncmegelőzésben jeleskedő ligetszépe olajat tartalmaz. A különleges ásványi anyagokban gazdag holt-tengeri vizet hidratáló és antioxidáns hatású csipkebogyóolaj juttatja a mélyebb rétegekbe, megelőzve a szemkörnyéki bőr napközbeni vízvesztését, kiszáradását. Mivel könnyen felszívódik, így reggel, sminkelés előtt is bátran használhatod. Cserébe ő egész napon át gyengéd gondoskodik majd a szemeid körüli érzékeny bőrről. Innentől kezdve az, hogy milyen pillantásokat vetsz másokra, már csak rajtad múlik!

Gyorsabban elveszíti hidratáltságát

Következzen egy újabb nyugtalanító hír: a szemünk körüli bőr nagyjából 50%-kal gyorsabban veszíti el hidratáltságát, mint az arcbőr egésze. Más szavakkal: ez az arcunk legszárazabb régiója. Furcsa mód, mégsem ütik fel száraz, viszkető foltok a fejüket a szemünk alatti bőrterületen, annak ellenére, hogy ez a zóna arcbőrünk legérzékenyebb, legsérülékenyebb része. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne kellene gondoskodnunk a szemünk körüli bőr megfelelő hidratálásáról.

shutterstock_633418799_sm.jpg

Az argánolajjal gazdagított revitalizáló szemkörnyékápoló azért tud hathatósan segíteni a dehidratált szemkörnyéki bőrön, mert egyszerre tartalmaz hidratáló összetevőket, amelyek vizet juttatnak az érzékeny bőr mélyebb rétegeibe, miközben olajtartalmával gyengéden lezárja a víz útját a bőrből kifelé, megakadályozva a kiszáradást.

Le a sötét karikákkal!

És azt hallottad már, hogy a tekintetünk akár 20 évvel öregebbnek is tűnhet, mint az arcunk. Ez pedig nem másnak köszönhető, mint azoknak a kellemetlen sötét táskáknak és a duzzadt szemkörnyéki bőrnek, amit mindannyian jól ismerünk. A sötét karikák azért jelennek meg a szemünk alatt, mert  a szemünk körüli véráramok átütnek az itt lévő rendkívül vékony bőrön.

shutterstock_239297989.jpg

Megfelelő mennyiségű pihenéssel, hidratálással, és a bőrünk ritmusához igazodó szemkörnyékápolóval bőrünk kisimultabbá és tündöklőbbé válik még ezen a különösen érzékeny területen is. Csillogó, tündöklő szemekre vágysz? Az Üde Tekintet szemkörnyékápolóval van rá kilátás! ;)

Bizonyára most már számodra sem kérdés, hogy a szemkörnyéki terület extra-intenzív ápolást igényel. Ha igazán jót akarsz magadnak, a bőrápolást igazítsd optimálisan bőröd igényeihez, különös figyelmet fordítva a szemeid körüli érzékeny területre.