10 tipp, hogy felkészítsd bőrödet a télre

A tél már úton van felénk, és nézzünk szembe a ténnyel - ez nem jó hír a bőrödnek. A fagyos szelek, a kemény hideg, és a száraz levegő hatására bőröd - veszítve természetes hidratáltságából - szárazzá és irritálttá válhat. 

Sajnos nem az időjárás az egyetlen, amely kihívások elé állíthatja a téli bőrápolást. Már most elkezdjük a sok stresszel járó ünnepi készülődést, felborul a szokásos napirendünk, és jellemzően több zsíros, nehéz és cukros ételt veszünk ilyenkor magunkhoz. Ez nem csak a karácsonyi időszak gazdagon terített asztalaival, de bizony a napfény hiányával is összefüggésben áll. A végeredmény: pattanások, hirtelen zsírosodó fakó, fáradt arcbőr.

shutterstock_715023640.jpg

Mindez persze egy kis odafigyeléssel elkerülhető. Íme néhány tipp, amelyet beépítve a napi rutinodba, felkészülten vághatsz neki a közelgő időszaknak.

1. Változtass a bőrápolási szokásaidon!

 Minden valószínűség szerint a nyári szépségápolási rutinod nem fogja megállni a helyét a téli időszakban. A bőrödnek szinte biztos, hogy több nedvességre lesz szüksége, mint máskor. Azonban nem elegendő csupán egy hidratáló krémmel gondoskodni a bőr víztartalmáról. A  bőröd ilyenkor hajlamosabb lehet zsírosabbá válni. Ennek az oka, hogy így próbál védekezni a kiszáradás ellen. Éppen emiatt ne ijedj meg a tápláló, olajban gazdag krémek használatától télen, hiszen pont ezek tudják harmonizálni bőrödet.

2. Gondos arctisztítás

Az arclemosók, miközben eltávolítják a sminket és a bőrre rakódott szennyeződéseket, sokszor a bőrt is kiszárítják, így még élesebbé téve a ráncokat.

shutterstock_695081815_sm.jpg

Az arctisztításhoz így olyan gyöngéd, holt-tengeri iszapos arctisztító gélt javaslunk, amely a pórusok mélyéről tisztít és felszínre hozza a szennyeződéseket, miközben harmonizálja, nyugtatja is az igénybe vett bőrt.

3. Radírozd le a fáradtságot!

A bőrradírozás képes visszahozni bőröd fiatalos ragyogását, mely hajlamos kicsit megkopni a hosszú, téli hónapok során. Azonban télen rendkívüli gondossággal kell arcradírt választani, hiszen bőröd ilyenkor a környezeti hatások miatt éppen eléggé igénybe van véve, nem szabad még egy durva, kíméletlen dörzsöléssel rontani a helyzeten. A NAAVA gyöngéd bőrfinomító arcradírjának heti egyszeri használata után bőröd felfrissül, és ismét fiatalosan puhává válik.

4. Megfelelő védelem

Bár télen ritkábban és rövidebb ideig süt a nap, de ne feledkezz meg arról, hogy a káros UV sugarak ellen ilyenkor is védeni kell a bőrt. Az egész éven át érdemes a bőrtípusunknak és a sugárzás erősségének megfelelő fényvédő krémmel vigyázni bőröd egészségére.

5. Rövidítsd le a zuhanyzást!

Nincs is annál jobb, mint a nagy hidegben beállni a forró zuhany alá, azonban mindig emlékezz rá, hogy a túl meleg víz kiszárítja bőrödet.

shutterstock_355923947.jpg

Éppen ezért a mindennapi zuhanyzás közepesen meleg vízben történjen, a hosszú, belefeledkezős megmerítkezéseket pedig hagyd meg a heti egyszeri kényeztető fürdőszeánsz idejére! És persze a fürdést követő hidratálásról minden esetben gondoskodj!

6. Étkezz tudatosan!

A cukor és a szénhidrát nem csak a kilók számát növelheti, de a bőrödön is rögtön kiütközik a nyoma. Az egészséges, szép bőr érdekében törekedj arra, hogy a mindennapi étkezéseidben minél inkább lecsökkentsd őket! Vigasztaljon a tudat, hogy így legalább még jobban fog esni, ha időnként megengedsz magadnak némi bűnözést.  

7. Viselj kesztyűt!

Legjobban talán a kezünk bőre sínyli meg a téli időszakot - nem csak a hidegnek, de bizony a fertőzések megelőzése érdekében bevetett gyakori kézmosásoknak  köszönhetően is.

shutterstock_777186721.jpg

A táskádban mindig legyen egy tápláló kézkrém, amellyel be tudod kenni, és viselj kesztyűt is, hogy megvédhesd bőrödet a cudar időtől!

8. Párologtass!

A téli hideg beálltával a levegő is veszít nedvességtartalmából. Ráadásul a fűtés rendkívüli módon szárítja a lakás levegőjét: a fűtőtestek beüzemelésekor a páratartalom jócskán az egészségesnek tekinthető 40-60%-os páratartalom alá csökken. Ilyenkor bőröd védelme érdekében mindenképp érdemes párologtatni, különösen éjszaka a hálószobában, hogy megelőzd bőröd kiszáradását.

9. Extra támogatás a szervezetednek

A téli időszakban szervezetünk igencsak próba elé van állítva. Éppen ezért hasznos lehet, ha immunrendszeredet a megfelelő vitaminokkal, ásványi anyagokkal jó előre megtámogatod.

shutterstock_1028139997.jpg

Egy kis extra törődéssel szervezeted is ellenállóbbá válik a betegségek és a tél kihívásai ellen.

10. Gondos táplálás a bőrnek

Nem csak belülről érdemes támogatni a szervezetedet, de bizony a bőröd is meghálálja az extra odafigyelést a téli hónapokban. Ilyenkor különösen fontos, hogy gazdagon tápláló, magas ásványianyag-tartalmú, bőrszépítő testápoló termékeket válassz, amelyek megadják mindazt a gondoskodást a bőrödnek, amit megérdemel!

Ahhoz, hogy felvehesd a küzdelmet a téllel, a fenti tippeket kezdd el a mindennapok részévé tenni! Így a bőröd nem fogja megsínyleni az időjárási változásokat, és a megszokott, tündöklő ragyogása kitart egészen tavaszig!