Fényes és táplált haj télen is

Eleged van már a lelapult, száraz, töredezett és szálló hajszálakból? Teljesen érthető. A hajunknak számos kihívással kell megküzdenie, különösen a téli időszakban. Mégsincs minden veszve. Sokat tehetsz azért, hogy - téli metsző hideg ide vagy oda - hajfürtjeid újra visszanyerjék életteli ragyogásukat és csillogó rugalmasságukat. Rövidesen te is látni fogod, hogy az egész éven át tartó egészségesen tündöklő hajzuhatag elérése könnyebb, mint gondolnád!

Gazdagon táplált haj

Fejbőröd, a testedet fedő hámréteghez hasonlóan, télen kiszárad, és viszketés, hámlás léphet fel. Közismertebb nevén ez a jelenség a korpásodás. Gondoskodj róla, hogy az évnek ebben az időszakában egy tápláló, hatóanyagokban gazdag sampont válassz, amely nem csak tisztítja a hajat, de megadja számára mindazt a gondoskodást és ásványi anyagokat, amire szüksége van. Miért ajánljuk erre a szezonra különösen a NAAVA argánolajos tápláló hajsampont?

shutterstock_106626536.jpg

A folyékony aranynak is nevezett tápláló növényi esszencia rendkívül gazdag E-vitaminban, ezáltal hozzájárul az egészséges hajnövekedéshez, és sejtmegújító hatásának köszönhetően akár a hajhullást is megakadályozhatja. Az argánolaj ugyanis regenerálja a roncsolt haj szerkezetét, így a kedvezőtlen külső hatások, mint például a metsző hideg idő, vagy a beltéri száraz levegő okozta károsodást is enyhítheti.

Alapos öblítés

A legnagyszerűbb dolgok az életben nem kerülnek semmibe. Így van ez a következő tippünk esetében is. Bagatell dolognak tűnik, mégis sokan nem tulajdonítanak elég nagy jelentőséget a hajmosást követő öblítésnek. 

shutterstock_169279856.jpg

Pedig fejbőrünk harmonikus és egészséges működése szempontjából rendkívül fontos, hogy a sampon, balzsam vagy bármilyen hajpakolás maradékait alaposan kimossuk hajunkból. Akár néhány percet is igényelhet, amíg minden kozmetikai szer maradványa  teljesen kimosódik a hajunkból, így ne sajnáld ezt a pár extra percet, amit a zuhany alatt tölthetsz.

Száraz haj

Talán nyilvánvalónak tűnik, mégis hangsúlyozni szeretnénk, hogy a téli időszakban rendkívül fontos, hogy már csak teljesen száraz hajjal menj ki a szabadba. Azonban azt is érdemes elkerülni, hogy a még meleg, frissen szárított hajjal vágunk neki a napnak.

shutterstock_124515040.jpg

Szánjunk kellő időt a hajszárításra, ami semmiképpen se történjen túl forró levegővel. A hajszárítót tartsuk távolabb a hajtövektől, hajszálaktól, hogy elkerüljük azok károsodását. A reggeli rohanásban nem egyszerű ezt megvalósítani, de a fürtjeid egészsége érdekében ez elengedhetetlen.

Kényeztető táplálás

Egy kis kényeztetés mindig jól esik hajunknak, de különösen fontos ez, ha a hideg időjárás, és a többi külső környezeti hatás miatt kiszáradt a fejbőrünk.

naava_33.png

A holt-tengeri iszapos hajpakolás értékes ásványi elemeket juttat a fejbőrbe, javítja annak vérkeringését, és csökkenti a hajhullást is. Ráadásul mindeközben erősíti a hajhagymákat, tisztítja a fejbőrt, megszünteti a zsírosodást és a korpásodást. Legyen bármilyen is a hajtípusod, a holt-tengeri iszappakolást használd bátran, akár festett, dauerolt hajra is!

A téli nagy hidegek beálltával ha tetszik, ha nem, nekünk is változtatnunk kell a megszokott hajápolási rutinunkon. Ezzel a négy egyszerű tippel azonban könnyedén megszabadulhatsz a száraz, fakó hajszálaktól, és elősegítheted, hogy frizurád újra élettelien ragyogjon.