Ezeket az ételeket kerüld az egészségesen ragyogó arcbőr érdekében!

Bőrünk a legnagyobb érzékszervünk, és bár nem szembetűnő a kapcsolat, de pocakunk egészsége óriási hatással bír szervezetünk egészére - ideértve testünk külső védelmi vonalát is. Bizonyos ételek ugyanis rendkívül negatívan hatnak bőrünk állapotára. Az egészségesen ragyogó bőr érdekében következzen azon ételek listája, amelyet mindenképpen mellőzz a bevásárló listádról!

1. Alkohol

Bár azt szokták mondani, hogy egyetlen emlékezetes sztori sem kezdődött még salátázással, de egészséged szempontjából elképesztően fontos a mértékletesség az alkoholfogyasztás terén.

michael-discenza-199756-unsplash.jpg

Könnyen alul becsüljük az elfogyasztott alkohol mennyiségét, mint ahogy a bőrünkre gyakorolt hatását is. Pedig jó tudni, hogy az alkohol gyulladást okozhat a bőrön, amely kipirosodáshoz, bőrszárazsághoz és a ráncok idő előtti megjelenéséhez vezethet. Próbáld ki, hogy egy hónapig egyáltalán nem iszol alkoholos italt, és meglátod, milyen meglepő változást tapasztalsz majd bőrödön!

2. Cukor

A ráncoktól sajnos senki sem menekülhet, az évek előre haladtával a szemed és szád körül elkerülhetetlenül megjelennek először a finomabb, majd a mélyebb vonalak. Ezt megúszni nem tudjuk, azonban a folyamat lelassítható. Ha élő, egészséges, tiszta ételeket fogyasztasz, és a lehető legtöbb cukrot kiiktatod az étrendedből, az öregedés jelei késleltethetőek.

frankie-cordoba-526925-unsplash.jpg

A túlzott cukorbevitel  ugyanis éveket öregít sejtjeiden. Éppen ezért próbáld meg a cukorfogyasztást minimalizálni, és fordíts kellő figyelmed az étrendedben megbúvó rejtett cukrok kiiktatására is!

3. Tejtermékek

A tejtermékek mellőzésével bizonyos bőrproblémák, mint például az ekcéma és az aknésodás tüneteti enyhíthetőek. Sok ember szervezete képtelen ugyanis megemészteni a tejtermékekben található zsírokat és cukrokat. A tejtermékek ráadásul a bőr faggyútermelését is fokozhatják, amelyek további bőrproblémákhoz vezethetnek.heather-barnes-1493849-unsplash.jpg

A jó hír viszont az, hogy ma már számtalan remek és ízletes tejpótló termék közül választhatunk. Ha a növényalapú tejhelyettesítőktől ódzkodsz picit, adhatsz egy esélyt a kecsketejnek is, hiszen azt a tehéntejnél sokkal könnyebben emészti meg szervezetünk.

 Bár bőrünk állapotára számos életmódbeli faktor is hatással van, mégis a tápanyagokban gazdag, és méreganyagoktól mentes étrend jelentős szerepet játszik bőrünk egészségében. Mellőzd étrendedből a fenti ételeket és italokat egy időre (vagy örökre), és tapasztald meg, hogyan válik bőröd ismét egészségesen tündöklővé!