Éjszakai bőrápolási rutin a bőr regenerációjáért

"Az alvás a legjobb orvosság” - ahogy a mondás tartja, és természetesen ez igaz a bőrünkre is. Az elegendő pihenés nagyban hozzájárul bőrünk regenerációjához és egészséges ragyogásához.Miközben mi pihenünk, a bőrünk turbó fokozatra kapcsol

Az elegendő alvás nem csak ahhoz szükséges, hogy mentálisan kipihenjük magunkat, de ahhoz is, hogy bőrünk sejtjei teljesen életre keljenek.shutterstock_1126189466.jpgAlvás közben ugyanis a bőrünk elkezdi futtatni a megújulás névre hallgató programot. Biztosíts önmagad számára kellő mennyiségű nyugodt órát, cserébe egészséges, tündöklő, kisimult bőr lesz a jutalmad!

Teljes gőzzel a megújulás felé!

Az éj leple alatt történik az igazi varázslat. Amint lehunyjuk szemeinket, egy halom izgalmas dolog kezdődik el! Alvás közben, amíg egész testünk megpihen, bőrünk sejtjei gyorsabb regenerációra képesek, mint éber állapotunkban. Az alvást elősegítő melatonin nevű hormont ugyanis testünk csak éjszaka képes előállítani.03c04259.jpgEz a hormon azonban nem csak a pihentető alváshoz szükséges, de antioxidáns hatásának köszönhetően kivasalja ráncainkat és helyreállítja bőrünk egyéb károsodásait is, így lassítva bőrsejteink öregedési folyamatát.

Álomba ringató csodás illatok

És azt tudtad, hogy az orrod sosem alszik? Még amikor a legmélyebb alvási szakaszodban pihensz is, orrod éberen őrködik. És ez még nem minden: az álmainkat is befolyásolja! A finom illatok édes álmokat hoznak, míg a kellemetlen szagok nyugtalan alváshoz vezethetnek.shutterstock_371909047.jpg Gondoskodj hát róla, hogy hálószobádban igazán kellemes, nyugtató illatok lengjenek körül! Az első számú illat, amit az orrod befogad mi más lehetne, mint a hozzá legközelebb eső, az arcbőrödre felvitt éjszakai krém, amelynek illata egy egész éjszakán át elkísér. Már csak emiatt is érdemes a Naava Skin Harmony Éjjeli megújulás Arckrémet választani, hiszen kellemes, púderes illata biztosan pihentető álmokat hoz!

Harmóniában bőrünk ritmusával

A nappal és az éjszaka olyanok, mint a yin-yang: totális ellentétei egymásnak, mégis tökéletesen kiegészítik egymást. Ahogy arról már korábbi cikkünkben írtunk, a bőrünk is egy 24 órás ritmus szerint működik. Nappali és éjszakai bőrápolási rutinodat tehát érdemes ehhez igazítanod!

Nappali védelem, éjszakai megújulás

Bőrödnek is megvan a saját nappali és éjszakai bioritmusa. Aktív óráinkban védelemre és hidratálásra van szüksége, míg pihenés közben legfőképpen arra, hogy támogassuk a természetes megújulási folyamatát. Emiatt rendkívül fontos, hogy mind a nappali, mind az éjszakai arckrémünket úgy válasszuk meg, hogy támogassa bőrünk természetes folyamatait.shutterstock_170784935.jpgA Skin Harmony Nappali Ritmus arckrém holt-tengeri víz tartalmának köszönhetően egyensúlyban tartja a bőr hidratációját, a benne lévő kamilla pedig véd a külső környezeti hatásoktól. Éjszakai bőrszépítő párja, a Naava Skin Harmony Éjjeli megújulás Arckrém, bár rendkívül könnyen beszívódó, könnyed állagú krém, mégis hatékonyan gondoskodik az egész éjszakán át tartó táplálásról. 

A szépségápolási rutinod akkor lesz igazán hatékony, ha bőröd természetes bioritmusát követve, folyamatos gondoskodást nyújtasz bőrödnek. Mindennek alapja pedig nem más, mint egy jól megválasztott, a bőröd bioritmusához igazodó nappali hidratáló arckrém, illetve egy bőrmegújító, tápláló éjszakai krém.