5+1 alapvető bőrápolási tipp várandósoknak

A babavárás az örömökön túl egy sereg nem várt kellemetlenséggel is együtt jár, amelynek legnagyobb elszenvedője általában a bőrünk. Sose felejtsd el, hogy a várandósság ideje alatt a legszokatlanabb bőrelváltozások is normálisak lehetnek - és általában csak átmenetiek - így aggodalomra semmi ok! Bőrápolási tippjeinkkel felvértezve pedig te is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy az előtted álló kilenc hónap igazán csodálatos legyen! shutterstock_347157476.jpg

1. Alapos tisztítás

A babavárás időszakában két dolog történhet a bőröddel: a kevés szerencsések bőre a várandósság örömének ragyogásától tündököl, míg sokak szenvednek attól, hogy a tinédzserkort is megszégyenítő pattanások és bőrproblémák egész garmadája ül ki ezekben a hónapokban az arcukra.shutterstock_529458019.jpgA hormonális hullámvasútra kevés ráhatásunk van, amit mégis tehetünk ilyenkor, az az alapos bőrtisztítás. A smink és egyéb szennyeződések kíméletes eltávolításával megelőzzük annak az eshetőségét, hogy az eltömődött pórusok még nagyobb galibát okozzanak a bőrünknek. 

2. Kerüld a káros összetevőket!

Köztudott, hogy bizonyos ételeket, mint például a nyers tojást, halat és húst érdemes elkerülni a várandósság ideje alatt, arról viszont kevesebb szó esik, hogy bőrünket mitől célszerű ilyenkor óvni.shutterstock_1046875753_1.jpgA kozmetikumoknak számos olyan kémiai összetevője van, amelyet a várandósság hónapjaiban messzire kerülj el, ezek közé tartoznak a parabének, a ftalátok, a triklozán, bizonyos színezékek, a retinolsav-származékok valamint a kémiai fényvédő szerek. Azt tudtad, hogy a NAAVA Argan Beauty termékcsalád bőrfeszesítő nappali és éjszakai krémét, és a revitalizáló szemkörnyékápolót a várandósság egész ideje alatt bátran használhatod?

3. Fogyassz minél több vizet!

Egy szépségápolási szabály van, amit nincs nő, aki ne tudna: elegendő folyadékot kell fogyasztani. Ez az a szabály, amely a várandósság ideje alatt még nagyobb szerephez jut.shutterstock_149482910.jpgA női test igazi csodája, ahogyan a pocakban növekvő babának megad mindent, amire szüksége van a megfelelő növekedéshez - ideértve a tápanyagokat és a vizet is. Mindezt azonban az édesanya szervezetéből vonja el, így ha nem gondoskodunk a megfelelő folyadékpótlásról, a mi bőrünk lesz az, ami a kárát látja mindennek. Igyál minél több tiszta, friss vizet, hogy megfelelően hidratált maradj és bőröd is tisztán és élettel telien tündököljön!

4. A kevesebb néha több

Igaz ez a várandósság ideje alatt viselt sminkre is. Egyszerűsítsd le a sminkedet és használj kémiai összetevőktől mentes készítményeket. shutterstock_572521198.jpgA babavárás hónapjaiban ráadásul egyik napról a másikra a zsíros bőr szárazzá válhat (vagy épp fordítva), így sminkeléskor arra is ügyelj, hogy az arcodon használt termékek összhangban legyenek bőröd megváltozott igényeivel. 

5. Gyengéd bőrradírozás

Miközben egy pici emberi lény formálódik a testedben, nem csak te magad, de bizony a bőröd is sokkal érzékenyebbé válik.homemade-exfoliating-facial-scrub.jpgÉppen ezért amilyen hatékony eszköze szépségápolási rutinunknak a bőrradírozás, annyira résen is kell lennünk ilyenkor, hogy gyöngéd arcápoló terméket válasszunk, és ne vigyük túlzásba a bőrradírozást. Hetente egyszer vagy kétszer elegendő az érzékeny bőrről eltávolítani az elhalt hámsejteket, és fontos az is, hogy bőröd mindennapos tisztításakor kíméletes készítményt válassz. Az arctisztításhoz így olyan gyöngéd, holt-tengeri iszapos arctisztító gélt javaslunk, amely a pórusok mélyéről tisztít és felszínre hozza a szennyeződéseket, miközben harmonizálja, nyugtatja is az igénybe vett bőrt.


+1  Kapcsolj ki!

Lehet, hogy nyilvánvalónak tűnik, mégis fontos kihangsúlyoznunk, hogy a pihenés a bőrápolási rutin egyik legfontosabb összetevője. Ráadásul sokkal könnyebb mondani, hogy pihenj eleget, mint megvalósítani! shutterstock_576863566.jpgMégis erre buzdítunk, hiszen az elegendő mennyiségű, pihentető alvás vagy egy lazító várandós masszázs csodákra képes, amely nem csak a hangulatodon, de bizony a bőrödön is meglátszik majd!