Teljes megújulás a bőrnek – gyógyhatású fürdőszeánsz holt-tengeri iszappal

A legendák szerint Kleopátra, Egyiptom fáraónője azért hódíttatta meg szerelmével a Holt-tenger vidékét, hogy bármikor elérhető legyen számára a szépsége megőrzéséhez elengedhetetlennek tartott holt-tengeri tengervíz és az innen származó különleges összetevőjű iszap. 

shutterstock_304318427.jpg

Szerencsére azonban nem kell egészen a Holt-tengerig utaznunk, ha át akarjuk élni az élményt, és részesülni szeretnénk az iszap szépítő és regeneráló hatásaiban. Az évezredes, gyógyhatású fürdőszeánsz élményének átadhatod magadat a fürdőszobádban is! Máris mutatjuk, mi mindenre jó az iszap!

A kozmetikai termékek kínálatában egyedülálló a nem túl esztétikus, de annál hatékonyabb iszappakolás. A tenger medrében összesűrűsödött, nagyon magas sótartalmú tiszta iszap extrém koncentrációban tartalmazza a Holt-tenger egyedülálló ásványi összetevőit, és évezredek óta varázsolja különleges élménnyé a test és a bőr ápolását. Az eredeti, természetes iszap a bőrödön keresztül méregtelenít, miközben elősegíti a bőr teljes megújulását. Használatával az egész test rugalmasabbá, fiatalosabbá válik. De ez még nem minden! Íme az iszap további – olykor meglepő – egészség- és szépségmegőrző hatásai.

Mélyen tisztítja a bőrt

Az iszap rendkívül mélyen tisztító hatással rendelkezik: kiszívja a szennyeződéseket a pórusok mélyéről, egyúttal fertőtlenít, valamint leszárítja a mitesszereket és pattanásokat is.

shutterstock_643642720.jpg

Kozmetikai kezelések során évtizedek óta alkalmazzák az iszapot, hiszen regenerája, táplálja, hidratálja és élénkíti a bőrt. Ennek is köszönhető, hogy a bőr öregedését lassítja, egészséges sejtműködést és feszes bőrt eredményez.

Kend a hajadra!

Iszappakolást nem csak az arcodra vagy a testedre tehetsz, de bizony a hajadra is! Az iszapos hajpakolás erősíti a hajhagymákat, tisztítja a fejbőrt, megszünteti a zsírosodást és a korpásodást. Miközben értékes ásványi elemeket juttat a fejbőrbe, javítja annak vérkeringését, és csökkenti a hajhullást is. További előnye, hogy bátran alkalmazható minden hajtípusra, akár festett hajra is!

Az ízületi fájdalmak ellenszere

Az eredeti, módosítatlan összetevőjű természetes iszap használatával csökken az ízületek, izmok és a nyirokrendszer terheltsége, ezáltal csökkennek a reumatikus és ízületi fájdalmak. A benne lévő bromidok enyhítik az izommerevséget és pihentetőleg hatnak. Az iszappakolás csonttörés utáni regenerálódás, izomhúzódás és zúzódás esetén is remekül alkalmazható.

shutterstock_490066036.jpg

Védi bőrünket a kiszáradástól

Az iszappakolás további jótékony hatása, hogy gazdagon táplálja nedvességgel a kiszáradt bőrt. A nap folyamán a bőrünk óráról órára folyamatosan veszít nedvességtartalmából.A bőr dehidratáltsága pedig nem csak kellemetlen érzetet okoz, de bizony az első számú felelős is a ráncok kialakulásáért. Az iszappakolásnak köszönhetően bőrünk hidratáltsági szintje helyreáll, a benne lévő kalcium pedig javítja a szervezet egészének vízmegtartását.

Iszappal a narancsbőr ellen

A tiszta holt-tengeri iszap extrém magas ásványi anyag-tartalmának köszönhetően csodákra képes a cellulit elleni küzdelemben. Az iszap egyedülálló ásványi összetevőit masszírozással ötvözve a vérkeringés fokozódik, a bőrön keresztül pedig méregteleníti a testet és elősegíti a bőr megújulását. Ráadásul az iszappakolás testradírként is alkalmazható. Egyszerűen csak hagyd megszáradni a bőrödön, és már dörzsölheted is!

A Holt-tenger évezredek óta a gyógyulni és szépülni vágyók mekkája. Napjainkban is tömegek zarándokolnak el, hogy megmerítkezve az értékes összetevőjű vizében bőrük regenerálódjon és megújulhasson. A jó hír, hogy mindezt a saját fürdőszobádban is megteheted! Elég hozzá beszerezned néhány kiváló, eredeti összetevőjű, természetes holt-tengeri iszap-tartalmú terméket, és már kezdődhet is a különleges élményt nyújtó test- és bőrápolás!