Az igazság az eltömődött pórusokról

Ha a te bőröd is kombinált,  biztosan ismerős jelenség számodra a jól látható, kitágult pórusok a T-vonalban (homlok-orr-áll tengely), vagy az orrod mellett. A pórusokkal kapcsolatban van egy rossz hírünk: a pórusok mérete nem csökkenthető, hiszen ezek mérete genetikailag adott. A jó hír viszont az, hogy pórusaink megfelelő tisztításával, helyes bőrápolással kevésbé lesznek láthatóak.

Mi okozza a tág pórusokat?

Először is szögezzük le: pórusai mindenkinek vannak, ezek a bőr természetes szerkezetének alkotóelemei. Időnként - különösen fiatal korban - a faggyúmirigyek a kelleténél több olajat termelnek. Ennek az olajnak a távozását segítik a pórusok, amelyek egy csőhöz hasonlóan a bőrfelszínre vezetik azt, hogy ott, az arcbőrön szétterülve hidratálja és védje a bőrt. Azonban ha az olaj az elhalt hámsejtekkel és a szennyeződésekkel együtt eltömődik a pórusokban (ezt a jelenséget ismerjük mitesszerként), a pórusok kitágulnak és jól láthatóvá válnak az arcbőrön. Ez rendkívül zavaró tud lenni, ráadásul nem is szüntethető meg teljesen. Pórusaink fala ugyanis az évek múlásával veszít rugalmasságából, így lazák és kitágultak maradnak. Egy-két remek trükkel és a megfelelő formulákat tartalmazó szépségápoló szerekkel azonban láthatóságuk nagy mértékben csökkenthető. Mit tehetünk azért, hogy tág pórusaink kevésbé legyenek láthatóak?

Mutatjuk, mit kell tenned, ha tiszta pórusokra vágysz:

1. Sminkeltávolítás és arctisztítás

A tiszta arcbőr egyik titka a megfelelő és kíméletes arctisztítás és sminkeltávolítás. Rendkívül fontos, hogy az esti rutinod része legyen a sminklemosás, hiszen a bőrön maradt smink, és az egész nap bőrünkre rakódott szennyeződés nagyban hozzájárul az eltömődött és tág pórusokhoz. Mi pedig ezt nem akarjuk. Az esti arctisztításhoz válassz egy gyengéd, holt-tengeri iszapos arctisztító gélt, amely a pórusok mélyéről tisztít és felszínre hozza a szennyeződéseket!

shutterstock_695081815_sm.jpg

Bőrünk tisztítása mellett érdemes kellő figyelmet fordítani azon textíliák tisztán tartására is, amellyel az arcbőr érintkezik. Gondoskodj róla, hogy rendszeres időközönként cseréld a törölköződet és párnahuzatodat, hogy a már megtisztított arcbőrre ne kerülhessenek újabb szennyeződések!

2. Arcradírozás

Az alapos sminkeltávolítás és az arctisztítás önmagában azonban nem elég, hiszen ezek nem távolítják el az elhalt hámsejteket. A pórusok megfelelő tisztításának egyik legjobb módja a bőrradírozás. Hetente egyszer-kétszer radírozd át az arcbőrödet egy gyengéd bőrradírral!

shutterstock_243260476_sm.jpg

Így eltávolíthatjuk arcunkról a szennyező anyagokat, megelőzhetjük a mitesszerek megjelenését és csökkenthetjük a pórusok láthatóságát. Egy bőrfinomító arcradír használata után bőrünk felfrissül, és ismét fiatalosan ragyogóvá válik.

3. Iszappakolás

A tiszta, holt-tengeri iszap extrém magas koncentrációban tartalmazza a Holt-tenger egyedülálló ásványi összetevőit, és évezredek óta varázsolja különleges élménnyé a bőrápolást. A nem túl esztétikus, de annál hatékonyabb iszappakolás a bőrödön keresztül méregtelenít, miközben elősegíti a bőr teljes megújulását. Hogyan lehetséges ez?

shutterstock_195356099_sm.jpg

A holt-tengeri iszap rendkívül mélyen tisztító hatással rendelkezik: kiszívja a szennyeződéseket a pórusok mélyéről, egyúttal fertőtlenít, valamint leszárítja a mitesszereket és pattanásokat is. Ily módon lassítja a bőr öregedését, valamint egészséges sejtműködést és feszes bőrt eredményez.

Ha ezeket a szépségápolási praktikákat a napi rutinod részévé teszed, teljesen úgy fog tűnni, mintha a pórusaid egészen iciri-picire összezsugorodtak volna. Mi pedig senkinek nem fogjuk elárulni, hogy valójában csak ragyogóan tiszták lettek! Gondoskodj arcbőröd alapos tisztításáról és megfelelő ápolásáról, hogy tündöklő arcbőrrel lendülhess neki a tavasznak!

További bőrszépítő praktikákkal várunk jövő héten is! Nehogy lemaradj róla!