Pórusmély bőrápolás iszappannal

A holt-tengeri iszap ezernyi generáció óta teszi különleges élménnyé a bőrápolást. Az eredeti, módosítatlan összetevőjű természetes iszap a bőrön keresztül méregteleníti a testet, miközben elősegíti bőröd teljes megújulását. A holt-tengeri iszapból különleges szappan is készül, melynek mélytisztító hatása rendkívül alapos ápolást nyújt a pattanásos bőrnek. Hogyan működik, és milyen bőrápoló és szépségmegőrző hatásokkal bír az iszap-szappan? Összegyűjtöttük az öt legfontosabbat. A cikk végére érve feltehetően már csak egyetlen kérdés marad benned az iszappanról: hol lehet beszerezni?

1. Méregtelenítés és pórusmély tisztítás

A nap során bőrünkre számos méreganyag, piszok és kosz kerül. Nem is vesszük ezt észre, de egy forgalmas úttest mellett, vagy egy ipari negyeden keresztül sétálva testünk külső védelmi burkára láthatatlanul rakódnak le ezek a szennyeződések. Az elfogyasztott ételeken keresztül, a bőrünkre kent kozmetikumok, vagy a bőrrel érintkezésbe lépő tisztítószerek útján is toxinok kerülnek a szervezetünkbe.

 shutterstock_243260476_sm_1.jpg

A természetes holt-tengeri iszap a bőrön keresztül méregteleníti az egész testünket. Csökken az ízületek, izmok és a nyirokrendszer terheltsége, nem csupán a bőr, hanem az egész test rugalmasabbá, fiatalosabbá válik rendszeres használatával.

2. Optimális keringés

Ha az egész napot egy íróasztal mellett ülve töltjük, kevés testmozgással, a keringésünk minden bizonnyal lelassul. Ha mindezt még tetézzük az állandó stresszel, és kevés pihenéssel, testünkben túl sok feszültség halmozódik fel. Mindez pedig számos egészségügyi panaszhoz vezethet. A holt-tengeri iszapból készült szappanban található nagy mennyiségű magnézium enyhíti a stressz okozta feszültséget, lassítja a bőröregedést; a kalcium javítja a keringést és a szervezet vízmegtartását; a kálium segít fenntartani a bőrnedvesség ideális állapotát.

3. Kiegyensúlyozott bőrműködés

Az iszap-szappan rendkívül mélyen tisztítja és alaposan ápolja a pattanásos bőrt. A benne található holt-tengeri iszap természetes módon szívja fel a felesleges faggyút, finoman hámlasztja a bőrt, egyúttal fertőtlenít, valamint leszárítja a mitesszereket és pattanásokat is. 26 féle ásványi anyaggal, nyomelemmel és gyulladáscsökkentő varázsmogyoró-kivonattal támogatja a bőr kiegyensúlyozott működését.

4. A bőrproblémák enyhülnek

Az iszappan, melynek egyik fő összetevője a tiszta holt-tengeri iszap, számtalan bőrbetegség esetén bizonyult hatásosnak.

shutterstock_304318427.jpg

A két leggyakoribb és legtöbb kellemetlenséget okozó bőrelváltozás az ekcéma és a pszoriázis. Mindkettőre természetes és gyöngéd megoldást kínál a különleges ásványi összetevőket extrém koncentrációban tartalmazó iszap-szappan.

5. Csökkennek az ízületi fájdalmak

Akár a túl sok ülőmunka, akár a túlzott fizikai megterhelés vagy túlterheltség következtében, de az évek múlásával bizonyára időnként te is szenvedsz ízületi fájdalmaktól. Leggyakrabban a csukló, térd tájékán kezdődnek az ízületi fájdalmak, majd pedig idővel, ha a tüneteket kezeletlenek maradnak, és nem figyelünk testünk intő jeleire, általában egyre több helyen és egyre erősebb fájdalom jelenik meg. A természetes iszap használatával csökken az ízületek, izmok és a nyirokrendszer terheltsége, ezáltal enyhülnek a reumatikus és izületi fájdalmak, a benne lévő bromidok enyhítik az izommerevséget és pihentetőleg hatnak. Az ízületi fájdalmak kezelésére heti vagy kétheti gyakorisággal holt-tengeri iszappakolást tehetünk. Magas koncentrációja miatt ennél gyakoribb használat nem is javasolt. Éppen ezért az iszappakolás remek alternatívája lehet az iszappan, amely a holt-tengeri iszap minden előnyét magában hordozza, mégis lehetővé teszi a mindennapi gyors, egyszerű használatot.

 shutterstock_321135497_sm.jpg

Ha mindezen előnyök még nem győztek meg arról, hogy a te fürdőszobádban is ott a helye egy iszap-szappannak, arra bátorítanánk, hogy szerezz be egyet! Akkor fogod igazán értékelni a holt-tengeri iszapos szappant, ha kipróbáltad, és a bőrödön tapasztalod annak minden előnyét! Írd meg nekünk is, a te bőröd hogyan szépül napról-napra az iszappannal!