Szépségápolási praktikák az egészséges bőrért

Az egészséges, szép bőr már az első pillanatban jó benyomást kelt. Ezért is fontos, hogy megfelelően ápoljuk és tápláljuk azt. Ennek érdekében három alapvető szabályt érdemes betartani: tisztítás, táplálás és hidratálás. A bőrápoló készítményeken kívül még mivel érhetsz el látványos eredményeket e téren? Összegyűjtöttük a legfontosabb praktikákat, amelyekkel a mindennapi szépségápolási rutin részeként te magad is nagyon sokat tehetsz a szép és ragyogó bőrért! shutterstock_321135497_sm.jpg

Méregtelenítés száraz dörzsöléssel

Ha testünket reggelente végigdörzsöljük egy száraz frottírtörölközővel, azzal több szempontból is jót teszünk szervezetünknek. A legfontosabb talán, hogy élénkíti a vérkeringést, amely különösen akkor fontos, ha ülőmunkát végzünk. Mindig lentről, a végtagok irányából haladjunk felfelé, a szívünk felé, hogy a keringési rendszer optimális működését támogassuk. A száraz dörzsölés egyben kitűnő méregtelenítő hatással is bír, amelynek eredménye a bőrödön is látszódni fog. Ez a reggeli, csupán pár perces test-élénkítő gyakorlat nem csak a bőrünket frissíti fel, de kiváló ébresztő is egyben, így lendületesen, energikusan indulhat a napunk! A száraz dörzsölést kövesse egy élénkítő zuhanyzás!

shutterstock_425042077_sm.jpg

Ehhez a holt-tengeri iszapos tusfürdőt ajánljuk, hiszen így a zuhanyrózsa alatt egyszerre élvezheted a 26 féle ásványi összetevőben bővelkedő Holt-tengeri só tisztító és bőrharmonizáló hatását, az évezredek óta méltán népszerű, természetes iszap kényeztetését, valamint a tengeri alga és az értékes növényi esszenciák hidratálását.

Tisztítás és tápláló bőrápolás a szép bőrért

A száraz dörzsölést egészítsük ki a hetente pár alkalommal végzett bőrradírozással is. Így eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, bőrünk felfrissül és megújul. Az arcbőr ápolására érdemes olyan bőrfinomító arcradírt választani, amely nem csak az elhalt hámsejteket távolítja el, de értékes összetevőinek köszönhetően egyenletes, sima arcbőrt eredményez.

shutterstock_304318427.jpg

Ha további kényeztetésre vágysz, egy holt-tengeri iszappakolással koronázhatod meg a bőrfrissítő rituálét! Az iszappakolás ugyanis a pórusok legmélyéből távolítja el a szennyeződéseket, ily módon megtisztítva és regenerálva bőrünket. A bőr immár készen áll a tápláló, ásványi anyagokban gazdag hidratáló- és testápoló krémek befogadására.

Elegendő alvás

Te is azok közé tartozol, akik rendszeresen az alvásidőből csípnek le, hogy jusson idő minden másra? Ha igen, nem jól teszed. Aludni igenis kell. Legalább napi 7-8 órát. Nem csak azért fontos ez, hogy kipihend a nap fáradalmait, és a szervezeted felfrissülhessen. Egészségünk szempontjából azért is kulcsfontosságú, mert bizonyos élettani folyamatok – ideértve a bőr regenerálódását is – csak alvás közben történnek meg. Vita tehát nincs, este irány az ágy!

ing_19058_01162.jpg

Ráadásul ha az éjszakai pihenéshez selyempárnahuzatot választasz, arcbőröd hidratáltságát is jobban megőrizheted. Hogyan? A selyempárna egyik titka éppen abban rejlik, hogy nem szívja magába sem a vizet, sem a krémeket, így a bőrre felvitt éjszakai krém sokkal hatékonyabban tudja kifejteni hatását, mintha hagyományos párnahuzaton hajtanád álomra a fejedet.

Az vagy, amit megeszel

Biztosan te is gyakran hallottad már ezt a mondatot. Nem véletlenül, hiszen bőrünk és szervezetünk állapota kétségtelenül nagy mértékben függ attól, hogy mivel tápláljuk testünket belülről. A friss, vitamindús ételek fogyasztása és az elegendő minőségű tiszta víz, zöldség- és gyümölcslevek nem csak az egészségünk szempontjából jelentősek, de a különbség a bőrünkön is látszódni fog.

ing_55027_05674.jpg

A friss zöldségek és gyümölcsök rendszeres fogyasztásával, némi odafigyeléssel és tudatos táplálkozással egészséged megőrzése mellett bőröd megújulásához és üdeségének megőrzéséhez is hozzájárulhatsz.

A fenti praktikák egyike sem igényel túl sok időt és erőfeszítést, hogy a napi rutinod részévé váljon. Ha sikerül őket a mindennapok részévé tenned, nem csak az általános egészségi állapotodban és jóllétedben fogsz változást tapasztalni, de a bőrödön is meglátszódik majd az eredmény!

Nyaralás közben se feledkezz meg rólunk, jövő héten további frissítő, bőrmegújító ötletekkel várunk vissza a blogon!