Felkészül, vigyázz, kész… irány a strand!

Válladon már ott a fürdőcuccokkal teletömött strandtáska, és gondolatban már rég a napon fekszel egy homokos parton? Lassan a testtel! Mielőtt átadnád magadat a napozás örömeinek, olvass tovább, hogy igazán felkészülten vághass bele a nyári kalandba, és a bőröd is valóban készen álljon a napozásra!

shutterstock_156793988_sm.jpg
Kezdd a zuhany alatt!

Ha igazán lenyűgöző, hosszantartó barnaságra vágysz, az előkészületeket már a fürdőszobában meg kell tenned. Irány a zuhany, és kezdődhet a bőrradírozás!

shutterstock_329013734_sm.jpg

Az igazán szép barnasághoz elengedhetetlen ugyanis, hogy előbb megszabaduljunk a fakó, elhalt hámsejtektől, így adva helyet az egészséges, új sejteknek. Ráadásul a napozás során szerzett barnaságod is tartósabb lesz, ha egy mélyreható, alapos bőrradírozással indulsz neki!

Gyengéd szőrtelenítés

A parton nyilván te is a gyönyörű vadonatúj bikinidet akarod mutogatni, és nem a szőrtelenítéstől elgyötört, piros pöttyökkel tarkított lábadat. A nem kívánatos szőrszálak minél kíméletesebb eltávolítása érdekében válassz egy gyengéd, bőrlágyító borotvahabot. A szőrtelenítést érdemes egy hosszú fürdő vagy zuhanyzás után végezni, hiszen ilyenkor könnyebb eltávolítani a felesleges szőrszálakat, és a bőröddel szemben is így vagy a legkíméletesebb.

 Megelőző fényvédelem

A legtöbb strandoló elköveti azt a hibát, hogy bekeni magát naptejjel, és már veti is bele magát a vízbe.

shutterstock_550227451_sm.jpg

Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a legtöbb naptejnek nagyjából 20 perc kell, hogy teljesen felszívódjon, azaz, hogy optimális védelmet nyújtson. Jó ötlet lehet még bent a szobában, a vízpartra indulás előtt bekenni magadat fényvédő krémmel, így a bőröd is a megfelelő védelemmel ellátva áll majd készen a napozásra.

Hajvédelem

A bőrünk védelme mellett fontos figyelmet fordítanunk hajkoronánk megóvására is. Hiszen a túl erős napfény és a káros sugárzás nem csak a bőrünknek, de a hajszálainknak sem tesz jót. Ha úgy érzed, idétlenül áll rajtad a szalmakalap (sokan vagyunk így ezzel…), E-vitaminban gazdag hajvédő sprayt is használhatsz, hogy frizurád is megfelelően védve legyen, amíg te napfürdőzöl!

Könnyed olvasmány

A napozás és az olvasás elválaszthatatlan jó barátok. Miközben a strandtörölköződön fekve élvezed a nap meleg sugarait, egy igazán jó könyv gondoskodik a valódi kikapcsolódásról és feltöltődésről.

ing_32193_117762.jpg

Vedd elő a listát azokról a könyvekről, amit mindig is el szerettél volna olvasni, de sosem jutott rá idő, és irány a part!

Hidratálás kívül-belül

A parton töltött napra való felkészülés persze nem csak abból áll, hogy kívülről mindenféle védelemmel ellátjuk az egész testünket. Ugyanilyen fontos, hogy közben belülről is gondoskodjunk szervezetünk egészséges működéséről. A vizes palack ezért kötelező strandkellék, hiszen még ha el is fogyna belőle a víz, a nap folyamán bármikor újra töltheted azt. Így biztosan el tudod fogyasztani a javasolt napi 3-4 liter vizet, amely szükséges szervezeted megfelelő hidratáltságához.

 Egy fejedelmi nap fejedelmi befejezése

Ha már a hidratálásnál tartottunk… Miután reggeltől estig a tűző napon süttetted magadat, a bőröd feltétlenül extra gondoskodást és hidratálást fog igényelni a nap végén!

shutterstock_416425624_sm.jpg

Bőröd megfelelő víztartalmát egy értékes összetevőjű, gazdagon tápláló testápolókrém használatával biztosítsd! Ehhez kitűnő választás lehet egy argánolajos testápoló, amely rendkívül magas antioxidáns tartalmának köszönhetően meggátolja a bőr öregedéséért felelős szabad gyökök képződését.

Ha ezekre az apró dolgokra odafigyelsz, mielőtt legközelebb elindulsz a strandra, bizonyosan egy igazán jól sikerült napnak nézel majd elébe! A strandon se feledkezz meg rólunk, várunk vissza üdítő bőrszépítő tippekkel jövő héten is!