Miért nem segít a vízivás a száraz bőrön?

Sokaknak alkatilag száraz a bőre, és vannak, akiknek csupán időszakosan dehidratálttá válik. Egyesek esküsznek rá, hogy elég ilyenkor meginni több liter vizet, és így - mintegy belülről feltöltve víztartalékainkat - a bőrünk sem szomjazik már tovább. Nos, a testünk nem pont így működik. Bár valóban fontos eleget innunk a szép bőr érdekében, de önmagában ez nem nyújt megoldást. De akkor mi segíthet? Utánajártunk, és örömmel osztjuk meg felfedezéseinket Veletek!

02h43489.jpg

Bőrünk hidratáltsági szintje nem sokban függ össze azzal, hogy mennyi vizet fogyasztottunk. Ez vagy genetikailag adott, vagy a külső tényezők (mint például az időjárás, környezeti ártalmak) befolyásolják. Természetesen szervezetünk egészséges működése szempontjából rendkívül fontos, hogy elegendő tiszta vizet fogyasszunk nap mint nap, de bőrünk nem ettől lesz puha és selymes.

Hogyan működik a testünk?

Az elfogyasztott víz az emésztőrendszeren keresztül a véráramba kerül, és a vesék szűrik azt át. A víz így hidratálja sejtjeinket belülről, azonban ezen az úton a külső bőrszövetekig már nem jut el. Ezzel szemben bőrünk rugalmatlanná és érdessé tud válni pusztán már attól is, ha a legkülső rétege, a felhám híján van a víznek.

Miért igyunk mégis elegendő mennyiségű vizet?

Bár a vízivás önmagában nem hidratálja a bőrt, mégis számos más módon hatással van rá. A legalapvetőbb összefüggés, hogy ha szervezetünk optimálisan működik, a bőrünk is top formában lesz. 

shutterstock_761010730.jpg

Ezzel szemben, ha kevés vizet fogyasztottunk, testünk pattanások és egyéb bőrproblémák formájában is üzenhet számunkra. Így ha gondoskodunk arról, hogy megfelelő mennyiségű folyadékkal látjuk el szervezetünket, legalább ezeket a tüneteket megúszhatjuk ép bőrrel.

Hogyan hidratáld a bőröd?

Mindez nem azt jelenti, hogy ne tudnál tenni bőröd hidratáltságáért. Ellenkezőleg. Teljes mértékben a te kezedben van a lehetőség, hogy bőrödet a számára optimális bőrápolókkal tápláld. A megfelelően hidratált bőr puha és selymes. shutterstock_616637960.jpg

Sajnos azonban szinte minden évszakban meg kell küzdenünk azokkal a külső környezeti hatásokkal (például az erős napfény, a hideg, szeles idő, vagy a központi fűtés száraz levegője), amelyek miatt bőrünk szárazzá és érdessé válhat. Hiszen ha bőrünk külső rétege nem tartalmaz elegendő zsírt, hogy megakadályozza a víz elpárolgását, a bőr kiszárad. Ugyanennek az ellentettje is igaz: a már dehidratált bőr olajokkal való táplálása önmagában kevés. A bőr lipidrétegének pótlása mellett a hidratálás is kulcsfontosságú ahhoz, hogy újra rugalmassá és puhává váljon.

 A NAAVA ajánlása

Mind száraz, mind dehidratált bőr esetén a legjobb választás egy olyan arckrém, amely egyszerre tartalmaz hidratáló összetevőket, amelyek vizet juttatnak a bőr mélyebb rétegeibe, miközben olajtartalmával gyengéden lezárja a víz útját a bőrből kifelé, megakadályozva a kiszáradást.

naava_35.png

A NAAVA Argan Beauty arcápoló termékei kifejezetten erre a célra lettek kifejlesztve. Rendszeres használatukkal bőröd újra bársonyosan puhává, gazdagon táplálttá, és fiatalosan feszessé válik.

Bár szervezetünk egészséges működéséhez kulcsfontosságú az optimális folyadékbevitel, a rugalmas és megfelelően hidratált bőr titka a bőr víz- és lipidegyensúlyának helyreállítása. A fenti ismeretekkel felvértezve reméljük, már Te is könnyebben eligazodsz a hidratálás útvesztőkkel teli világában, és megtalálod a bőröd számára ideális ápolókrémet!