Karácsonyi szépségápolási kalauz - Hogyan legyen tündöklően ragyogó az arcbőröd az ünnepek alatt?

A karácsony közeledtével nem csak az örömteli várakozás és izgalom jelenik meg bennünk, de bizony az évvégi hajrának, a lázas készülődésnek a bőrünkön is megjelenhetnek a látható jelei. Pedig ki ne akarná a legjobb formáját hozni éppen az ünnepek alatt? Ezekkel az egyszerű szépségápolási tippekkel a te bőröd is visszanyerheti tündöklően ragyogó formáját az év legszebb ünnepére!  

Hogyan ápold a normál bőrt?

Az egészséges, hibátlan arcbőr ajándéka keveseknek adatik meg, de számukra is fontos, hogy megfelelő gondoskodással ápolják bőrüket, hogy az arcbőr üde szépsége sokáig megmaradhasson.

shutterstock_174523193.jpg

A hidratálás a fiatalosan tündöklő arcbőr egyik legfőbb titka. Az Aqua Moments gazdagon tápláló és mélyen hidratáló arckrém hatását a Holt-tenger egyedülálló ásványianyag összetételének és a benne lévő algának köszönheti. Ez a rendkívül könnyű állagú krém gyorsan beszívódik, ám hidratáló hatását egész nap megőrzi.

Bőröd ápolásáról azonban nem csak napközben, de éjszaka is gondoskodni kell. Még ha össze is csapnak a fejed felett a hullámok, az esti szépségápolási rituálé akkor se maradjon el! Az arctisztítást követően ápold bőrödet a selymesen lágy Argan Beauty bőrfeszesítő éjszakai arckrémmel. Amíg te alszol, bőröd megújulásáról a ránctalanító hatású argánolaj, az intenzíven tápláló shea vaj, az anyagcsere-fokozó gingko-kivonat, és a holt-tengeri víz gondoskodnak.

A zsíros bőr ápolása

A bőr túlzott faggyútermelése következtében a bőr zsírossá válhat, gyakran kifényesedik. Ez azonban nem az a ragyogás, amire az ünnepre hangolódva vágynál. A tiszta és kiegyensúlyozott működésű bőr elérése egyike tehát az ünnepi készülődés kihívásainak. A harmonikus bőr érdekében az esti rituáléd során használd az iszap-szappant, amely rendkívül mélyen tisztítja és alaposan ápolja a pattanásos bőrt. A benne található holt-tengeri iszap természetes módon szívja fel a felesleges faggyút, finoman hámlasztja a bőrt, egyúttal fertőtlenít, valamint leszárítja a mitesszereket és pattanásokat is.

naava_17.png

A bőr megfelelő hidratálása és táplálása rendkívüli jelentőségű, bármely bőrtípusba tartozzál is. Az Aqua Moments ránctalanító arckrém az értékes, hidratáló növényi esszenciákon és Holt-tengeri ásványokon túl öregedésgátló Q10 koenzimmel teszi ellenállóvá, rugalmasabbá a bőrt, anélkül, hogy zsíros érzetet hagyna a bőrön.

Gondoskodás a száraz bőrről

A téli metszően hideg időszakban, amikor a lakások, irodák levegője is extrém módon szárazzá válik, különösen nehéz az érdes, kiszáradt bőr ápolása. Egy kis odafigyeléssel és megfelelő gondoskodással azonban még a száraz bőr ragyogása is visszaszerezhető! Az elhalt hámsejtek eltávolítása amiatt is fontos, mert ezáltal szabadabbá válik az út az élő sejtek jobb tápanyagfelvételéhez. Hiszen a hidratáló krémmel az arcbőrre vitt nedvességet és olajat ezáltal hatékonyabban tudják hasznosítani. Hetente 2-3 alkalommal használd az Aqua Moments bőrlágyító arcradírt, hogy bőrödet gyöngéden felfrissíthesd, és megvédd a későbbi kiszáradástól. A tiszta, és egyenletesen sima bőr elérésének elengedhetetlen kelléke ez a bőrmegújító növényi összetevőkkel és a Holt-tengeri vizével gazdagított, gyengéd, mégis hatékony arcradír.

naava_35.png

Az így megtisztított arcbőrre viheted fel a tápláló, mélyen hidratáló arckrémet. Az Argan Beauty arckrém egyszerre tartalmaz hidratáló összetevőket, amelyek vizet juttatnak a bőr mélyebb rétegeibe, miközben gazdagon tápláló argánolaj-tartalmával gyengéden lezárja a víz útját a bőrből kifelé, megakadályozva a kiszáradást. Így ideális ápolást és gondoskodást nyújt a dehidratált és a száraz arcbőrnek is.

Az ünnepi fényekben bizonyára te is vágysz egy kis tündöklésre. A legjobb barátoddá válhatnak a fenti tippek, ha beilleszted őket az elkövetkező pár nap szépségápolási rutinjába. A legfontosabbat pedig a végére hagytuk: mindeközben se feledj el mosolyogni! Elvégre mindjárt itt van karácsony! :)