Miben rejlik a holt-tengeri só és iszap ereje?

Az elmúlt pár évben mind nagyobb népszerűségnek örvend a holt-tengeri iszap és só: a testradíroktól elkezdve a pakoláson át, a hidratáló és hajápoló termékekig számos bőrápoló termék gazdagító összetevője. Minek köszönhető ez a siker? Miben is rejlik a holt-tengeri vízben fellelhető ásványok titka? Összegyűjtöttük a Holt-tenger vidékéről származó só és iszap bőrszépítő hatásait.

A holt-tengeri só egészségre és a bőr megújítására gyakorolt számtalan jótékony hatását már az ókorban is ismerték. A legendák szerint Kleopátra fáraónő is ezen értékes kincsek miatt hódíttatta meg szerelmével, Antonius császárral a Holt-tenger vidékét. Nem hiába, hiszen az innen származó só és iszap bővelkedik ásványianyagokban, amelyek mind testünk egészségét, mind bőrünk szépségét hatékonyan szolgálják.

Az univerzális hatóanyag

A holt-tengeri só egyik remek tulajdonsága, hogy rendkívül széleskörű: használhatjuk hámlasztásra, pórusmély tisztításra vagy akár hajunk volumenének növelésére is. Gyakorlatilag a testünk egészére alkalmazható varázsszer ez.shutterstock_648831025.jpg

Méregteleníthetjük vele bőrünket és szervezetünket, csökkenthetjük a reumás izomfájdalmakat, segítségével csökkenthető a stressz, megszabadulhatunk az ödémás duzzanatoktól, serkenthetjük a vérkeringést és helyreállíthatjuk bőrünk nedvességtartalmát. Már attól is ragyogóbb lesz a megjelenésünk, ha ezen jótékony hatások következtében jobban érezzük magunkat a bőrünkben. No, de a java még csak most jön!

A bőrtisztító csoda

A holt-tengeri só és iszap jó szolgálatot tesz pórustisztítóként mindazoknak, akik aknésodásra hajlamosak. Különösen, ha mindezt a napi rutinod részeként a holt-tengeri iszap pórustisztító hatásával rendelkező arctisztító gél formájában teszed. shutterstock_168875090.jpgEsténként fordíts kellő gondosságot, hogy a nap közben a bőrödre rakódott szennyeződéseket és sminket eltávolítsd, egészen a pórusok mélyéről is, így előzve meg a tág pórusok és aknék kialakulását. Ha makacsabb pattanásokkal van dolgod, érdemes rendszeresen holt-tengeri iszappakolással rásegíteni a bőrtisztításra: az iszap ugyanis egészen a pórusok mélyéről szívja ki a szennyeződéseket, egyúttal fertőtlenít, valamint leszárítja a mitesszereket és pattanásokat is.

Élettelien tündöklő haj

A holt-tengeri iszapos samponnal hajad is részesülhet mindabból a jóból, amit az évezredek óta népszerű Holt-tengeri iszap, só és tengervíz a különleges ásványi összetevőiknek hála nyújtani képesek. shutterstock_691418506.jpgHajmosáskor fejbőröd egyszerre tisztul és töltődik fel bőrharmonizáló nyomelemekkel, ásványi sókkal és tápanyagokkal, miközben az értékes növényi hatóanyagok élettel telivé és hidratálttá teszik hajadat. A hosszúra nyúlt tél végén már ki ne vágyna egy kis ragyogásra a sapka alá rejtett fakó, száraz, lelapult haj helyett?

Pihentető fürdőszeánsz

A holt-tengeri sóban nagy mennyiségben jelenlevő bromidok enyhítik az izommerevséget, és nyugtatólag hatnak az idegrendszerre. A szintén magas magnézium és cink tartalmának köszönhetően nem csak a test simul ki, de megpihen az elme is. shutterstock_763105873_sm.jpgElmerülve egy holt-tengeri sós fürdőben, a saját fürdőszobádban élheted át az évezredes, gyógyhatású fürdők jótékony, testet-lelket felfrissítő hatásait.

Talán ebből a kis ízelítőből is jól látható, hogy a Holt-tenger különleges összetevői hogyan szolgálják a bőr kortalan szépségét. Ráadásul mindezt úgy, hogy az egész természetesen organikus. Már pusztán ezért is lehetetlenség ellenállni annak, hogy mi magunk is kipróbáljuk, vajon mire képes a bőrünkkel. Ha készen állsz rá, hogy feloldódj a Holt-tenger lágy ölelésében, irány a legközelebbi patika, hogy kiválaszd a számodra legcsábítóbb holt-tengeri bőrszépítő terméket!