Vigyázz, kész, tavasz! - Készítsd fel 3 lépésben bőrödet a tavaszra!

Ahogy a nappalok mind hosszabbak lesznek, és a hőmérők higanyszálai is kúsznak felfelé, ledobjuk magunkról a vastag pulóvereket, a csizmákat, és jöhetnek a lazább ruhák, a nyitott cipők. De míg a lelkünk együtt zendül a tavasz finoman csengő hangjaival, könnyen meglehet, hogy bőrünk még mindig a zord tél megpróbáltatásaitól senyved. Repedezett, érdes sarkak és könyök, vitaminhiányos, kiszáradt bőr, valamint fakó, fáradt arcbőr - ezek a leggyakoribb tünetek, melyekkel egy hosszú tél után szembesülünk. 
photo-1523815705679-9f52a4c40a72.jpg

Van viszont egy remek hírünk: az egészséges, gazdagon táplált, mélyen hidratált bőr sokkal közelebb van, mint gondolnád! A legjobb, amit ilyenkor tehetsz, egy alapos nagytakarítás, a megfelelő tápanyagokkal való táplálás és hidratálás - mindezt tetőtől talpig. Kezdhetjük?

 1. lépés: Bőrradírozás

A tavaszi megújulást nem is indíthatnánk máshogy, mint egy alapos, mélyreható testradírozással. Hetente 2-3 alkalommal is bevetheted ezt a szépségpratikát, hacsak nincs érzékeny bőröd, hiszen ebben az esetben a heti egyszeri bőrradírozást javasoljuk. Ezzel a mély tisztítással eltávolíthatod a bőr fakóságát okozó elhalt hámsejteket, lehetővé téve így, hogy a helyükre egészséges új sejtek kerülhessenek.shutterstock_329013734_sm.jpg

Ráadásul ha rendszeresen leradírozod magadról a felesleget, a testápoló krémek alaposabban fel tudnak szívódni, és a bennük lévő értékes tápanyagok is jobban hasznosulnak. Természetesen testápolásunk részeként gondoskodjunk az arcbőrről is: egy kíméletes bőrfinomító arcradír rendszeres használata a tavaszi készület ideje alatt különösen ajánlott.

2. lépés: Tápláló iszappakolás

A tiszta, holt-tengeri iszap extrém magas koncentrációban tartalmazza a Holt-tenger egyedülálló ásványi összetevőit, így miközben méregteleníti az egész testet, a bőr kisimul és rugalmasabbá válik. Mélyen tisztító hatását úgy fejti ki, hogy a pórusok mélyéről szívja ki a szennyeződéseket, egyúttal fertőtlenít, valamint leszárítja a mitesszereket és pattanásokat is.

shutterstock_304318427.jpg

A nem túl esztétikus, de annál hatékonyabb iszappakolás lassítja a bőr öregedését, valamint egészséges sejtműködést és feszes bőrt eredményez. Vidd fel bőrödre az iszappakolást, és 15-20 percig ne foglalkozz semmi mással, csak élvezd, ahogy tested megpihen, bőröd pedig újjászületik!

3. lépés: Hidratálás

Ha a téli bőrszárazság még nem indított volna arra, hogy rendszeresen használj tápláló testápolókrémet, most már mindenképp ideje elkezdened. Ahogy lekerülnek rólunk a meleg kabátok és nagy pulóverek, száraz bőrünk is rövidesen napvilágra kerül. Ha ezt szeretnéd elkerülni, irány egy patika, és keresd meg a bőrtípusodnak leginkább megfelelő hidratáló testápolókrémet.

shutterstock_530523610_sm_1.jpg

A testápolókrémmel az egész testedet bekenheted, de azokon a pontokon, ahol különösen száraz, igénybevett a bőröd (pl. könyök, sarok, kéz- és lábfejek), érdemes kiemelt figyelmet fordítani a táplálásra! A száraz levegőjű, hideg tél után mindenképp gondoskodj róla, hogy bőröd megfelelő víztartalmát egy értékes összetevőjű, gazdagon tápláló testápolókrém használatával biztosítsd!

Mielőtt kétségbeesnél, hogy felkészületlenül ér a ragyogó, napsütéses tavasz, inkább még ma kezdd el a felkészülést a fenti három, egyszerű praktikával. Ha ezekre a lépésekre odafigyelsz, és beiktatok őket a mindennapi szépségápolási rutinodba, biztos út vezet a tavaszi tündökléshez!

Neked milyen bevált tippjeid vannak a tavaszi felkészüléshez? Írd meg nekünk, te hogyan készíted fel bőrödet az első meleg napsugarak simítására!