A jojobaolaj lenyűgöző bőrszépítő hatásai

Legyen szó akár száraz fejbőrről, aknés arcról vagy kicserepesedett ajkakról - a jojobaolaj mindegyikre kínál megoldást. Egy igazi kincs a bőrápolásban, hiszen bővelkedik a megújuláshoz szükséges értékes vitaminokban valamint ásványi anyagokban. És tudod, mi van még? Egyike a legsokoldalúbb növényi olajoknak, amely bármely bőrtípusra alkalmazható. Ráadásul egy könnyű állagú, szagtalan és a minőségét hosszan megőrző növényi olaj. A jojobaolaj további jótékony hatásaiért olvass tovább!

Mi is az a jojobaolaj?

 A jojobaolaj egy szagtalan, aranyló színű olaj, melyet a jojoba-dió magjaiból nyernek ki. Különlegessége, hogy valójában nem is olaj, hanem folyékony viasz, melynek további finomításával állítják elő a szépségápolásban használt színtelen és szagtalan jojobaolajat. jojoba1_1024x1024.jpg

Önmagában is igen értékes, de gyakran kombinálják más olajokkal, vagy alkalmazzák kozmetikai készítmények egyik összetevőjeként, hogy a többi hatóanyaggal együttesen fokozottan fejthessék ki bőrszépítő hatásukat.

 A szépségipar hidratáló és bőrlágyító hatása miatt figyelt fel rá, hiszen visszaállítja a bőr és a haj természetes egyensúlyát és hidratáltságát. Sokoldalúságának köszönhetően nélkülözhetetlen alapanyagává vált mind a hajápoló, mind a bőrszépítő készítményeknek.

 Most, hogy már kaptál egy kis ízelítőt a jojobaolaj hatásairól, nézzük meg részletesebben, hogyan járul hozzá ez a remek növényi olaj az egészségesen szép bőr ápolásához.

1. Hidratálás

A bőrünk felületén megtalálható természetes faggyú, a szébum védi bőrünket. A durva arctisztítók, és arcradírok azonban a szennyeződésekkel együtt ezt a védőréteget is eltávolítják. (Éppen emiatt érdemes egy igazán gyöngéd arctisztítót választani a mindennapi lemosáshoz, amely az alapos tisztítás mellett bőrünk harmonikus egyensúlyára is ügyel.) shutterstock_239297989.jpg

Mivel a jojobaolaj összetételében nagyon hasonlít bőrünk természetes faggyújához, így remek megoldás bőrünk egyensúlyának helyreállítására. A jojobaolaj viaszként egyszerre tartja benn a nedvességet és biztosítja a bőrünk természetes állapotának fenntartását, így a bőr újra hidratált lesz.

Jojobaolajat is tartalmazó nappali és éjszakai hidratáló krém használatával gondoskodhatsz  bőröd megfelelő puhaságáról a és rugalmasságáról.

2. Helyreállítja a bőr egyensúlyát

A jojobaolaj egyaránt használható száraz, kombinált, valamint zsíros, problémás bőrön is. Hogy lehet, hogy a zsíros bőr ápolására olaj kínál megoldást? Eláruljuk!

shutterstock_726833395_sm.jpg

Ha növényi olaj-tartalmú bőrápolót juttatsz a bőrödre, a bőr úgy érzékeli, hogy már kellő mennyiségű faggyú van a bőrön, így leáll a további faggyútermeléssel. Így a zsíros bőr megregulázható, a száraz bőr védelmi vonala pedig helyreállítható. Mivel a jojobaolaj nem tömíti el a pórusokat, így az aknék, mitesszerek kialakulásától sem kell tartanod. Sőt, rendszeres használatával segít eltüntetni a bőrproblémákat.

3. Csökkenti a ráncokat és az öregedés jeleit

A bőr hidratáltságának és feszességének helyreállítása mellett a jojobaolaj segít csökkenteni az öregedés látható jeleit. E-vitaminban gazdag, így felveszi a harcot a ráncok kialakulásáért felelős szabadgyökökkel szemben.

shutterstock_633418799_sm.jpg

Használatával lágyíthatóak a ráncok, és bőrünk fiatalosabbnak tűnik. Hatásait kipróbálhatod a jojobaolajat is tartalmazó Q10 ránctalanító krém, és az Üde Tekintet Szemkörnyékápoló mindennapos használatával.

Ez csak néhány a jojobaolaj számtalan bőrszépítő hatása közül, de így sem kérdés, hogy nélkülözhetetlen összetevője a mindennapi szépségápolási termékeinknek. Nálad bevált? Oszd meg velünk tapasztalataidat, és bőrszépítő eredményeidet a jojobaolaj-tartalmú készítményekről!