Négy frissítő szépségmegoldás az újévre

Erőn felül teljesítünk a munkahelyünkön, vezetjük a háztartást, helytállunk otthon is, és közben soha nem érünk a feladataink végére... Az évek pedig csak rohannak megállás nélkül, egyik a másik után. Itt az ideje, hogy picit megállj, és szánj időt magadra is, hogy lendületesen, feltöltődve vághass neki az idei évnek!

 Egy új év kezdetén te is rendre elhatározod, hogy idén minden másképp lesz? Mostantól fogva tényleg el fogsz járni rendszeresen kozmetikushoz, idén valóban megveszed azt a futócuccot meg a jóga bérletet is, és igenis jobban odafigyelsz magadra, hogy kívül-belül megújulj? Aztán a legtöbb ilyen elhatározásunkból semmi nem jön össze, és örülünk, ha a napi szépségápolási rutin belefér a szűkös időbeosztásunkba. Szeretnénk, ha ez most nem így lenne, gyere tarts velünk, megosztunk pár üdítő szépségápolási praktikát veled!

Helyes arctisztítás

Az üde, szép bőr egyik titka az alapos és kíméletes sminkeltávolítás és bőrtisztítás. Ahogy erről korábban már írtunk is, bőrünk éjszaka töltődik fel értékes tápanyagokkal; miközben testünk pihen, a bőr regenerálódik. Éppen emiatt nagyon nem mindegy, hogy mi van ilyenkor a bőrünkön.

shutterstock_257066812.jpg

Az idei évben mindenképpen szánjál elég időt arra, hogy az esti rutin része legyen arcbőröd megfelelő tisztítása. Ehhez kitűnő lehet egy gyengéd, holt-tengeri iszapos arctisztító gél, amely a pórusok mélyéről tisztít és felszínre hozza a szennyeződéseket.

Kényeztető hajtuning

A téli zimankós hideg nem csak a bőrünknek, de a hajunknak sem tesz jót. A fűtés, és a levegő csökkent nedvességtartalma hajunkat is kiszárítja, ráadásul legtöbbször a sapka alá kényszerül, így ilyenkor kevesebb figyelmet fordítunk frizuránk gondozására. Pedig a hajkoronánk is megérdemel egy kis kényeztetést, különösen ha a környezeti hatásoktól már így is fáradt és gyenge! Igazi feltöltődést jelenthet hajunknak egy argánolajos samponnal történő tisztítás, hiszen az argánolaj értékes összetevői különleges ápolásban részesítik fejbőrünket és hajszálainkat is. A fiatalító hatású marokkói folyékony aranytól még az utolsó hajunk szála is tápanyagokkal töltődik és teljes hosszában hidratálttá és rugalmassá válik!


Oldódj fel egy pihentető fürdő lágy ölelésében!

Természetesen nem csak frizurád, de te magad is megérdemelsz egy kis kényeztetést! Egy különösen fárasztó, kimerítő nap végén add át magadat az évezredes, gyógyhatású fürdőszeánsznak: merülj el egy nagy kádnyi holt-tengeri sós fürdővízben! Miért érezheted utána azt, hogy valósággal újjászülettél? A holt-tengeri só egyedülálló ásványi összetevőivel lazítja el testedet, ugyanakkor elősegíti bőröd megújulását is.

shutterstock_178102391.jpg

A stresszoldó magnéziumban gazdag holt-tengeri só olyan további értékes ásványokat tartalmaz, amelyek támogatják a bőr természetes funkcióit, miközben az izmokra is jótékony hatással bírnak. Ha nyugtató hatású illóolajokkal gazdagított fürdősókat választasz, az esszenciális növényi kivonat még jobban hozzájárul az ellazuláshoz. Merülj el egy illatos, tápláló fürdőben, és oldódj fel a Holt-tenger ölelésében!

Hosszantartó táplálás

Tudjuk, hogy nem könnyű kilépni az illatos fürdőből és visszatérni a hétköznapok sodrásába. Az illóolajok illatát és vitalizáló hatását azonban magaddal viheted egész nap: egy növényi esszenciákkal gazdagított tápláló testápolókrém használatával bőröd hozzájut mindahhoz a vitaminhoz és ásványi anyaghoz, amire szüksége van az egész napi védekezés során.

shutterstock_151646246_1.jpg

 A tápláló növényi összetevőkkel gazdagított testápolókrémek gondoskodnak a bőr természetes egyensúlyáról és megfelelő hidratáltságáról.

A fenti praktikák egyike sem igényel túl sok extra erőfeszítést, hogy a napi rutinod részévé váljon. Mindenképpen érdemes megkeresni helyüket a napirendedben, hiszen segítségükkel a tested és lelked is feltöltődik és újjászületik! Így már megújult lendülettel és felfrissülten folytathatod a helytállást minden fronton.

Mit tehetünk, ha a tél végéhez közeledve teljesen kimerültünk és eluralkodott rajtunk a téli lehangoltság? Ehhez adunk hasznos tippeket a jövő heti blogbejegyzésünkben. Várunk vissza!