A te bőröd már készen áll a tavaszra?

Nyakunkon a tavasz, napok kérdése csak, és végre újra beköszöntenek a kellemes, napsütéses, madárcsicsergős napok. A te bőröd már készen áll rá? Íme néhány hasznos lépés, melyeket elvégezve nem csak a természetben, de bőrödön is felfedezheted majd a megújulás, újjászületés jeleit! Indulhatunk?

Tavaszi nagytakarítás

Télen nem csak mi vagyunk bekuckózósabbak, de bizony az anyagcserénk is lelassul, így a méreganyagok nem tudnak olyan hatékonyan távozni szervezetünkből. Az enyhébb napok beköszöntével testünk is készen áll a tisztulásra, így remek időszak ez, hogy szervezetünket kívül-belül kitakarítsuk. Egy pár hetes speciális diéta nem csak testünket pucolja ki, de rendkívül hatékony a téli depresszióból ránk maradt rosszkedv vagy a tavaszi fáradtság ellen is. Léböjt, salaktalanító vagy lúgosító kúrákkal, vegetáriánus étrenddel, de akár csupán rendszeres gyümölcsnapokkal is segíthetjük, hogy testünk felfrissüljön, és megszabadulhasson a szükségtelen salakanyagoktól. Ráadásul a nagytakarítás hatása a bőrünkön is meglátszik majd, hiszen egy méregtelenítő kúra testünk külső védőburkából is kipucolja a szemetet: a bőrünk felfrissül, újra ragyogóan élettelivé válik.

Felfrissülés kívül-belül

Fontos azonban, hogy ne csak a testünket vegyük kezelésbe, de figyeljünk jobban oda lelkünk szükségleteire is. Télen hajlamosabbak vagyunk a melankóliára. A hosszú hideg időszak és a kevés napfény tartós rosszkedvet tud okozni. Szabadulj meg a fáradtságtól, rosszkedvtől és a felhalmozódott stressztől: merülj el egy illatos, tápláló holt-tengeri sós fürdőben! A holt-tengeri só ugyanis szintén hozzájárul bőröd méregtelenítéséhez és sejtjeid megújulásához.

shutterstock_623210993_1.jpg

Miközben egy nagy kád nyugtató fürdőben elmerülve megpihensz, izmaid ellazulnak és bőröd értékes ásványi anyagokkal töltődik. A fürdővizet megbolondíthatod némi illóolajjal, az élményt pedig  egy pezsdítő klasszikus vagy andalító jazz háttérzenével maxolhatod ki. Kell ennél több, hogy lelked töltekezhessen?

Számoljunk le a fakó arcbőrrel!

A vitaminhiányos étkezés, a hideg és szeles időjárás, valamint a lakások fűtött, száraz levegője kiszárítja és szürkévé, durvává teheti bőrünket. Arról nem is beszélve, hogy télen hajlamosabbak vagyunk vastag ruharétegek alá rejteni bőrünket, és kevesebb figyelmet fordítani a bőrápolásra. A tavasz közeledtével azonban nem csak melegebb napok érkeznek, de lassan előkerülnek a testünkből többet megmutató ruhadarabok is. Azért, hogy ne érjen felkészületlenül az első napsütéses, meleg tavaszi nap, ideje felkészülni a fogadására! Első lépésként tisztítsd meg bőrödet az elhalt hámsejtektől! Egy alapos, mélyreható arcradírozással eltüntethetjük a bőr szürkeségét, és a pórusokat megtisztítva bőrünk is fellélegezhet. Ha még tovább kényeztetnéd bőrödet, egy holt-tengeri iszappakolással koronázhatod meg az újjászületési rituálét! Az iszappakolás ugyanis egészen a pórusok legmélyéből távolítja el a szennyeződéseket, leszárítja a mitesszereket és a pattanásokat is. Ily módon megtisztítva és regenerálva arcbőrünket, immár készen áll a tápláló, ásványi anyagokban gazdag hidratálókrémek befogadására.

Együk széppé magunkat!

Bőrünk állapotát nem csak szépségápolási készítményekkel javíthatjuk, de bizony nagyon sok múlik azon, mennyit mozgunk, fogyasztunk-e elég folyadékot, és hogy mennyire táplálkozunk egészségesen.

shutterstock_767737534.jpg

A friss, élő ételek fogyasztása és az elegendő minőségű tiszta víz, gyógyteák, zöldség- és gyümölcslevek nem csak az egészségünk szempontjából hasznosak, de bőrünkön is meg fog látszódni a különbség. Rövidesen megérkeznek a piacokra a friss zöldségek és gyümölcsök. Ezek rendszeres fogyasztásával, egy picit több odafigyeléssel és tudatos táplálkozással egészséged megőrzése mellett bőröd megújulásához és üdeségének megőrzéséhez is hozzájárulhatsz.

A fenti praktikák kipróbálásával nem csak te lendülhetsz top formába, de minden bizonnyal a bőröd is értékelni fogja az alapos gondoskodást, és életteli tündökléssel hálálja meg azt! Mire várnál hát még? Tavaszi megújulásra fel!