Wellness hétvége karnyújtásnyira – kényeztető fürdőszeánsz az otthonodban

Nem engedheted meg magadnak, hogy befizess egy wellness szálloda relaxáló szolgáltatásaira? Vagy időd nincs elszakadni a munka és otthoni teendőid mellől? Teljesen átérezzük a helyzetedet, ezért kínálunk egy remek alternatívát, amellyel ugyanúgy kikapcsolhatsz és feltöltődhetsz, mintha a hétvégét egy wellness hotelben töltenéd. Varázsold át a fürdőszobádat egy pihentető luxus gyógyfürdővé, ahol egy kimerítő nap után nyugalomra lelhetsz, és tested-lelked is felfrissülhet! Mutatjuk, hogyan!

FÜRDŐZÉS – A KÉNYEZTETÉS NETOVÁBBJA

Miért érezzük annyira pihentetőnek és megnyugtatónak, ha elmerülünk egy nagy kád illatos fürdővízben? Erre a kérdésre több válaszunk is van!

1. Visszarepít a magzati kor biztonságos közegébe

A nap végi fürdőzés nem csak a tisztálkodás miatt fontos, de vitathatatlanul hozzájárul a lelki egyensúlyunk helyrebillentéséhez is.

shutterstock_763105873_sm.jpg 

Ráadásul ha belemerülünk egy nagy kádnyi fürdővízbe, az visszavisz minket azokba a csecsemőkori időkbe, amikor még az édesanyánk méhében, a magzatvízben lebegtünk a legnagyobb biztonságban és békességben. Ennek az állapotnak az újraélése nem csak a testünket, de a lelkünket is ellazítja, pihenteti, és új energiaforrásokkal tölti fel.

2. Javíthatja a különböző bőrelváltozásokat

Az orvosok gyakran javasolnak gyógyfürdőt azoknak, akik bizonyos bőrbetegségekkel, mint pl. az ekcéma küzdenek. A holt-tengeri sós fürdővíz segít helyreállítani az ilyen jellegű bőrelváltozásokat, nyugtatja a gyulladt, érzékeny bőrt, és bár ellentmondásosnak tűnhet, de táplálja és harmonizálja a száraz bőrt is. Természetesen az alapvetően egészséges bőrnek is hasznos a fürdőzés, hiszen a vízben ázás során megszabadulunk az elhalt hámsejtek egy részétől, amelyek a pórusok eltömődését okozzák.

3. Javítja a vérkeringést

Ha meleg vízben merítkezünk meg, a szívünket arra ösztönözzük, hogy erősebben dolgozzon, hevesebben verjen. Ez stimulálja a véráramlást, amely jót tesz a keringési rendszerünk egészének. Keringési zavarokat okozhat a sok ülőmunka, vagy éppen az egész napi álldogálás, a megfelelő mennyiségű mozgás hiánya és a testünkben felgyülemlett túl sok feszültség, stressz is.

4. Csökkenti a stresszt

Azért érezhetjük úgy, mintha valósággal újjászületnénk egy kellemes, hosszú fürdő után, mert a pihentető fürdőzés természetes módon csökkenti a kortizolszintünket. Minél alacsonyabb a kortizol, vagy más nevén a stressz-hormon szintünk, annál nyugodtabbak és békésebbek vagyunk.  

shutterstock_674437309_sm.jpg

A Holt-tenger vidékéről származó só évezredeken keresztül szívta magába a tenger vizének ásványianyag-tartalmát, köztük a magnéziumot is, amely remekül enyhíti a stressz okozta feszültséget. Éppen ezért egy megterhelő nap végén, ha meg akarsz szabadulni a feszítő terhektől, nincs is más dolgod, mint megmerítkezni egy illatos, holt-tengeri sós fürdő lágy ölelésében!

5. A nátha és szénanátha ellenszere

Télen inkább a nátha és influenza, míg a tavasztól őszig terjedő időszakban a különböző szénanáthás tünetek kínozhatnak bennünket. Ilyenkor a duzzadt, érzékeny orrnyálkahártya megnyugtatására nagy segítség és instant megoldás lehet, ha veszünk egy jó forró, holt-tengeri sós fürdőt. A forró vízből kiáramló gőz ugyanis természetes módon enyhíti a gyulladásos allergiás tüneteket. A gőzölés önmagában is jótékony hatását a tengeri sós víz fokozza, amit gondosan megválasztott növényi esszenciákkal még tovább erősíthetünk.

HOGYAN VARÁZSOLD ÉLMÉNYFÜRDŐVÉ A FÜRDŐSZOBÁDAT?

Most már te magad is láthatod, milyen sok okod van rá, hogy megkezd otthonodban a kényeztető élményfürdőzést!

shutterstock_178102349_sm.jpg

Ehhez nem is lesz másra szükséged, csupán egy stresszűző holt-tengeri fürdősóra, amit különböző, esszenciális gyógynövények kivonataival gazdagított változatokban szerezhetsz be. Keresd meg a hangulatodhoz leginkább illő illatot, és merülj el a Holt-tenger lágy ölelésében a saját fürdőszobádban!