Miért ne dőlj be a szépségipari hype-oknak?

A kozmetikai termékek világában viharos sebességgel váltják egymást a különböző szépségipari trendek és termékek. Minden évben valami új, eddig sosem hallott alkotóanyagtól várják, hogy elhozza a várva várt örök fiatalságot. Mi a közös ezekben mind? Amilyen gyorsan berobbannak a beauty világba, meghódítva a felhasználók szívét és bevásárló kosarát, olyan gyorsan cserélődnek később le egy újabb őrület hallatán. Vannak azonban stabil értékek is. Melyek ezek és miért légy körültekintő a szépségipari hype-okkal?

A csúf igazság

A szépség hype-ok nagy veszélye, hogy a nők többsége hajlandó vagyonokat költeni egy új termékre, pusztán amiatt, mert egy celeb ajánlásával kerül az óriásplakátokra.

shutterstock_551143789_sm.jpg

Nem csak drága mulatság ez, de elég értelmetlen is, hiszen az újabb és újabb trendek túlígéreteivel hangos szépségiparban villámsebességgel váltják egymást a csodákat ígérő készítmények. Ezeket látva érdemes emlékeztetnünk magunkat, hogy a hírességek termékajánlói pusztán egy jól működő marketingkampány részei.

A hype-ok kimennek a divatból, a legjobb formád sosem

A szépség végső soron egy teljesen szubjektív fogalom. Ami valakinek tetszik, nem feltétlenül vonzó mások számára is. Ha a te testedről, annak szépségéről van szó, a kulcs az önbecsülés. A magabiztosság pedig szorosan kötődik a harmonikus, egészséges, ápolt külsőhöz.

shutterstock_736737742_sm.jpg

Ha olyan trendeket követsz, melyekkel nem tudsz azonosulni, vagy a bőröd is egészen mást kíván, a végeredmény biztosan nem a tündöklő ragyogás lesz. Valódi belülről fakadó szépséget, és külső sugárzást a mélyen tápláló, gazdag hatóanyag-tartalmú készítmények adhatnak.

Valódi értékek a szépség szolgálatában

Bizonyos értékek a szépségipar viharos gyorsasággal váltakozó termékkínálatának kellős közepén is megingathatatlanul tartják magukat. Melyek ezek?

shutterstock_490066036.jpg

A többi között a holt-tengeri ásványok és a marokkói argánolaj használata a szépségiparban már több évezredes múltra tekint vissza. Ez idő alatt már bizonyítottak, és a mai modern szépségipar világában is megállják a helyüket.

A Holt-tenger egyedülálló ásványianyag tartalma

A Holt-tenger vize minden tenger és óceán közül a legnagyobb koncentrációban tartalmaz olyan ásványokat, amelyek valósággal csodát tesznek a bőrrel. Az innen származó só és iszap gyógyhatását annak köszönheti, hogy évezredeken keresztül szívta magába a tenger vizének ásványianyag-tartalmát.

shutterstock_542499865_sm.jpg

Egyedülálló összetevőinek köszönhetően ellazítja testedet és segíti bőröd megújulását. Így miközben értékes alkotóelemei bőröd pórusmély ápolását segítik elő, tested és lelked is ellazul, felfrissül. Így válik a test és bőr ápolásának ősi hagyománya egy igazán különleges élménnyé!

Marokkó aranya - a szépség elixírje

A folyékony aranynak is nevezett argánolaj különleges összetevői miatt értékes alapanyagává vált a szépségápolási termékeknek. A kincseket érő argánolajat a fiatalság forrásának is tartják, hiszen sejtmegújító képességének hála számos kedvező hatással bír bőrünkre.

shutterstock_726833395_sm.jpg

Gazdag tápanyagai élettel telivé varázsolják bőrödet. Mivel E-vitaminban és telítetlen zsírsavakban igen gazdag, így  a folyékony arany rendszeres használatával a ráncok mélysége, élessége csökkenthető. Miközben visszaállítja bőröd megfelelő nedvességtartalmát és simává, puhává teszi azt, támogatja a bőr sejtmegújító képességét is. Ráadásul az argánolaj valóságos kincs a száraz, töredezett hajvégeknek, hiszen segít helyreállítani a roncsolt haj szerkezetét. Legyen szó akár hajápolásról, arcápolásról vagy testápolásról, egy argánolajjal gazdagított termékkel biztosan nem fogsz mellé!

A szélsebesen váltakozó beauty trendek jönnek-és mennek, de a valódi értékek napjainkban is stabilan megállják a helyüket. Az itt bemutatott nagy múltú, az ásványianyagok széles tárházát rejtő alkotóelemek több ezer éves múltra tekintenek vissza, de olyan értékes tápanyagokat rejtenek magukban, amelyekre méltán hagyatkozhatunk napjainkban is. Élj hát te is a hagyomány által ránk maradt szépségápolási termékekben rejlő gazdag kincsekkel, és tedd azokat a mindennapi bőrápolási rutinod részévé!