Vigyázz, gyerekkel vagyok! Szépségápolási praktikák anyukáknak

Az édesanyák közös tapasztalata, hogy a gyerek(ek) mellett egy perc idejük sem jut a szépségápolásra. Úgy döntöttünk, most meghekkeljük a rendszert, hiszen a vonzó, ápolt külső mindenkinek jár! Íme pár trükk, hogyan juthatsz néhány percnyi énidőhöz, amit a szépülésedre fordíthatsz! shutterstock_576284416_sm.jpg

1. Első az alvás!

 Az anyák egyik titkos fegyvere (éppen ezért olyan nehezen hozzáférhető!): a pihentető alvás. Ritkán áll rendelkezésre, így kincseket ér, ha végre megadatik. Az elegendő pihenés azonban kulcsfontosságú, ha pihent, vonzó megjelenésre vágyunk. Hiszen az alvás nem csak azért szükséges, hogy bírd erővel és türelemmel a váratlanabbnál váratlanabb fordulatokkal szolgáló kisgyermekes létet, de szervezeted egészséges működése miatt is. Ha nem alszol eleget, az előbb-utóbb bizonyosan nyomot hagy az arcodon is: bőröd fakóvá, szárazzá, és megereszkedetté válik, ráadásul gyorsabban is öregszik. Ezt biztosan te sem akarod!

ing_19064_01517.jpg

Így ha adódik akár 10-20-30 szabad perced, használd ki, és facebookozás helyett inkább dőlj le pihenni! Hidd el, ezek a lopott percek is felbecsülhetetlen mértékű töltődést és szépülést eredményeznek!

2. Egy kis mozgás mindenkinek kell!

Különösen azok számára, akik rendszeresen sportoltak a gyermekvállalás előtt nagy áldozatnak tűnhet a lakáshoz kötöttség, és a kevés énidő, ami a gyerek melletti egyéb tevékenységekre jut. Éppen emiatt, ha akár csak napi pár percre is sikerül kiszakadnod a mókuskerékből, töltsd azt tested átmozgatásával! Lehet, hogy először nehezen szánod rá magadat, de később meglátod, hogy egy rövid testedzés is mennyire fel tud pörgetni!

iss_10326_11997.jpg

Ez történhet egyedül, vagy a kisbabáddal is, egy közeli stúdióban vagy akár otthon is. Ráadásul ma már számtalan olyan mobiltelefonra letölthető alkalmazás érhető el, amely segítségével az otthonodban is pár perc alatt áttornáztathatod magadat. Testedzésre felkészülni, vigyázz, kész, tűz.. rajt!

3. A csapból is ez folyik

Az egyik legfontosabb dolog, amit az egészséges és szép bőrért tehetsz, ha gondoskodsz a bőséges folyadékbevitelről. Ami nem a kávé literszámra történő fogyasztását jelenti, hanem a vizet.

02f24186.jpg

Tiszta vízből vagy gyógyteákból álljon az a napi 2-3 liter folyadék, amit egész nap elkortyolgatsz. Ez az alapja az egészséges testi működésnek, és ennek megfelelően az ápolt és vonzó megjelenésnek is.

4. A legtutibb szépségápolási praktika: a nagymama

Kevés annál idegesítőbb dolog van, mint amikor beállít az anyád (pláne, ha az anyósod!), és segítő szándékkal átrendezi a lakást, kioktat a krumplihámozás mikéntjéről, vagy folyamatosan emlékeztet rá, mennyire nem értesz a gyerekneveléshez. Mégis, igazi időmilliomossá válik az ember lánya, ha felbukkan a nagymama, és pár órára leviszi játszótérre az unokát.

02h65668.jpg

Ilyenkor nem csak arra jut idő, hogy négy nap után kapkodva megfésülködj (feltéve, ha tudod, épp hova dugta a gyermek a hajkefét!), de végre megengedheted magadnak azt a luxust, hogy megszabadulj a fölösleges szőrszálaktól,  kilakkozd a körmeidet, netalántán feltegyél egy mélytisztító iszappakolást az arcodra. Tisztára mint egy wellness hétvégén, nem igaz?

5. Illatos, forró fürdő

A gyerekek már ágyban, a nagyi is végre elment, apa tévét néz… Eljött a te nagy pillanatod! Irány a fürdőszoba, és miután teleengedted a kádat illatos, forró fürdővízzel, mehet bele egy kis stresszűző holt-tengeri só!

shutterstock_115986433.jpg

Belemerülve az évezredes hagyományokkal bíró tengeri só lágy ölelésébe, egyszercsak megáll az idő, és ha pár percre is, de az örökkévalóságban találhatod magadat. Használd ki ezt az időt, merítkezz meg és merülj el teljesen a frissítő, szépítő fürdőben.Elvégre sosem tudhatod, mikor sír fel újra a gyerek! ;)