Gondoskodom bőröm egészséges szépségéről! - Hogyan tartsuk be újévi elhatározásainkat?

AZ ÖSSZESET

Újévi fogadalmaink visszatérő motívuma, hogy az elkövetkező időszakban nagyobb odafigyeléssel gondoskodunk megjelenésünkről és bőrünk ápolásáról. Azonban a kezdeti nagy lelkesedés kifulladásával életünk hamar visszatér a régi kerékvágásba. Mit tegyünk, hogy idén mindez ne így történjen? Összegyűjtöttünk pár egyszerű ötletet, amellyel az elhatározások szokássá erősödhetnek, és idén (tényleg) meg tudod tartani a fogadalmaidat!

photo-1514944666244-c656564a01fa.jpg

Új év, új te!

Ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, az nagyban növeli önbizalmunkat, és segít derűsebben szemlélni az életet. Mi lenne, ha idén az újévi szépségápolási fogadalmaidra nem egy önkínzó eszközként tekintenél, hanem a bőröd és hajad ragyogó szépségének zálogaként?

shutterstock_276319094.jpg

A helyes arctisztítás, a megfelelő bőrszépítő és -tápláló készítmények alkalmas időben való használata és a kényeztető, pihentető szépségrituálék mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy 2019-ben kívül-belül megújulj, és ezt a bőröd és a hajkoronád is tükrözze.

Megfelelő célkitűzések

Sokan szeretnének “jobban odafigyelni önmagukra”. Azonban ez a megfogalmazás túl megfoghatatlan és nyomasztóan nagy terhet ró az emberre. Sokkal könnyebben megvalósíthatóak a konkrét, teljesíthető, reális és idővel látható eredménnyel bíró célok. (Még nem állítottad fel az újévi fogadalmaidat? Ötleted sincs, idén mit csinálj másképp? Korábbi blogbejegyzésünkben összegyűjtöttünk párat, melyek segíthetnek a célok felállításában.)

shutterstock_168875090.jpg

Sokan ott buknak el, hogy túl nagy változást szeretnének elérni, és az új szépségápolási rituálét nem tudják sokáig működtetni, életükbe jól beépíteni. Nem kell túl nagy dolgokra gondolni: kezdésnek remekül megteszi, ha megfogadod, hogy kidobod a lejárt kozmetikai szereket és rendszeresen tisztítod a sminkeszközeidet, vagy idén minden este lemosod a sminkedet (de most aztán tényleg!).

Megvalósítás

Ha elhatároztad, hogy az egészségesen ragyogó arcbőr érdekében szeretnél többet tenni idén, és már fel is állítottad a céljaidat, nincs más hátra, mint a megvalósítás. Persze, nyilván tudjuk, hogy ez a legproblémásabb rész. Sokszor az a benyomásunk, mintha a fogadalmak direkt azért lennének, hogy megszeghessük őket. Pedig hidd el, az újévi elhatározások remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy kis lépésekben, de változtass szépségápolási rutinjaidon: elhagyd a rosszakat (például a dohányzást), és új, építő, szépítő rituálékat illessz bele (ilyen lehet a rendszeres bőrradírozás és mélyen tisztító iszappakolás használata).

Tettestárs kerestetik

Az ember a szokások rabja, nehezen változik. Éppen ezért nem is javasoljuk, hogy egyedül vágj bele. Keress magad mellé egy tettestársat: a legjobb barátnődet, vagy a lányodat, vagy épp az anyósodat (ez persze csak vicc volt), tulajdonképpen bárki lehet az, a lényeg, hogy közösen, egymást támogatva haladjatok a megvalósítás olykor rögös útjain.

shutterstock_314318837.jpg

Mikor jön ez jól? Azokon a napokon, amikor már feladnád, abbahagynád, és inkább maradnál a régi, jól be (nem) vált módszereknél. Tegyük fel, hogy elhatároztad: bőröd szépsége érdekében tápláló, egészséges ételekkel gazdagítod a napi étrendedet. Minden új diétára való átállás kihívásokkal teli. Azonban ha közösen vágtok bele az újévi megújulásba, támogatni tudjátok egymást amikor éppen nem vagytok annyira eltökéltek (például egy születésnapi buli kellős közepén).

sharon-mccutcheon-534872-unsplash.jpg

Ebben a folyamatban további remek eszköz lehet, ha naplót vezetsz a céljaid megvalósulásáról. Így nyomon követheted a változást, az elért eredményeket, és jó mankó is lehet számodra, hiszen emlékeztethet a szépségápolási fogadalmaidra.

Jutalmazd az eredményt!

Ha csak a végeredményre fókuszálsz, nehéz motiváltnak maradni, amikor menet közben még nem látod az eredményt. Éppen ezért minden elért kis siker után - például ha már egy hónapja tartózkodsz az alkoholtól, hogy a bőröd egészségét óvd, vagy valóban sikerül eleget aludnod éjszakánként a bőr regenerálódása érdekében, jutalmazd magadat kis kényeztető örömökkel. Lepd meg magadat ilyenkor egy kényeztető hajtuninggal vagy oldódj fel egy pihentető fürdő lágy ölelésében!

shutterstock_178102391.jpg

Új év, új kezdet. Tökéletes alkalom, hogy új szokásokat csempéssz az életedbe! Az eredmények nem lesznek azonnaliak, de ha türelmesen és elkötelezetten végigviszed az elhatározásaidat, a változás előbb-utóbb biztosan látható lesz. Az eredmények pedig segíteni fognak téged abban, hogy egész évben fenn tudd tartani az eltervezett szépségápolási rutinodat. Legyen ez az év az, amelyben megvalósítod a céljaidat!