10 szépségápolási fogadalom az új évre

Kicsit hihetetlenül hangzik, de már csak pár nap van hátra 2018-ból, és rövidesen az ajtónkon kopogtat az új esztendő. Ilyenkor rendszerint számbavesszük, mennyi fantasztikus dolog történt ebben az évben - például Magyarországon elstartolt a NAAVA :), és átgondoljuk azt is, mit szeretnénk máshogyan csinálni ezentúl. Segítségképpen az újévi elhatározásokhoz, összegyűjtöttük a 10 legfontosabb bőrápolási fogadalmat, amit mindenképp érdemes felvenned az újévi elhatározásaid listájára. artem-bali-478436-unsplash.jpg

1. Bevezetek egy bőrápolási rutint!

 Az első és legfontosabb, hogy készítesz egy szépségápolási tervet, amely tartalmazza a reggeli és esti bőrápolási tennivalóidat. A rutinod megtervezésekor figyelj arra, hogy megfelelően válaszd meg az alkalmazni kívánt szépségápolási termékeket, és helyes sorrendben használd azokat. Ehhez további segítséget ebben a cikkünkben találsz.

2. MINDIG lemosom este a sminkemet!

Tudom, tudom… Iszonyúan nehéz véghezvinni az esti fürdőszobai rituálét, pont akkor, amikor hulla fáradt vagy. De ha teljes sminkben, arctisztítás nélkül dőlsz ágynak, egy sor problémát idézhetsz elő vele. A teljesség igénye nélkül néhány a nem kívánt következmények közül: eltömődött pórusok, pattanások, és akár gyulladás is lehet a vége az elmaradt arctisztításnak.

shutterstock_84600847.jpg

A bőröd harmonikus működése érdekében minden este szánd rá azt a pár percet a smink eltávolítására, és az arcbőr tisztítására. Az Aqua Moments 3 in 1 arctisztító géllel gyengéden, mégis alaposan tudod eltávolítani bőrödről a nem kívánt szennyeződéseket. Hidd el, a bőröd igen hálás lesz érte.

3. A bőrtípusomnak megfelelő készítményeket fogok használni!

Megveheted a legdrágább, legszuperebb hatóanyag-tartalmú terméket is, nem biztos azonban, hogy a kívánt eredményt fogod elérni vele, ha nem jól választod meg a készítményt. Igazán hatékonnyá akkor válik a bőrápolás, ha a bőrtípusodnak megfelelő, kifejezetten a te bőröd igényeit kiszolgáló termékekkel ápolod azt. Nem vagy benne biztos, melyik bőrtípusba tartozol? Itt találsz segítséget hozzá!

4. Rendszeresen radírozok!

Hetente legalább egyszer érdemes arcbőrünket egy gyengéd bőrradírral átdörzsölni. Így mechanikus úton távolítjuk el az elhalt hámsejteket, amelyek hozzájárulnak a bőr szürkeségéhez, fáradt kinézetéhez. Ráadásul így megszabadulva a régitől, az élő sejtek is hatékonyabban tudják hasznosítani a bőrbe juttatott hidratáló krém értékes vitamin- és tápanyagtartalmát. Az Aqua Moments bőrlágyító arcradír használata után bőröd felfrissül, és ismét fiatalosan puhává válik.

5. Gondoskodom a bőröm hidratáltságáról!

Már sokat írtunk arról, mekkora jelentősége van a bőr megfelelő hidratálásának. Például itt és itt olvashatsz utána bővebben. Azt azonban szeretnénk hangsúlyozni, hogy a bőr lipidtartalmának egyensúlyban tartásáról akkor is gondoskodnod kell, ha nem tartozol a száraz bőrűek csoportjába. A zsíros és a normál bőr is dehidratálttá válhat, ha csak a bőr hidratációjának pótlásáról gondoskodunk.

shutterstock_170784935.jpg

Érdemes tehát olyan arckrémet választani, amely egyszerre tartalmaz hidratáló összetevőket, amelyek vizet juttatnak a bőr mélyebb rétegeibe, miközben olajtartalmával gyengéden lezárja a víz útját a bőrből kifelé, megakadályozva a kiszáradást. A NAAVA Argan Beauty arcápoló termékei kifejezetten erre a célra lettek kifejlesztve.

6. Használni fogok külön szemkörnyékápolót!

A szemünk alatti bőr finomabb és érzékenyebb, és sajnos hamarabb is öregszik, mint arcunk többi része. Éppen emiatt fontos, hogy gondos odafigyeléssel ápoljuk a vékony, érzékeny szemkörnyéki bőrt. A NAAVA revitalizáló szemkörnyékápolója, az intenzív ránctalanító és bőrfiatalító hatású marokkói argánolajnak, a különleges ásványi anyagokban gazdag holt-tengeri víznek, és az antioxidáns hatású szőlőmagolajnak köszönhetően gyengéden táplálja a szem alatti finom és érzékeny bőrt.

7. Bőrbarátan fogok táplálkozni!

Bőrünk állapota nagymértékben függ attól, mivel tápláljuk testünket belülről. A friss, vitamindús ételek fogyasztása és az elegendő minőségű tiszta víz, zöldség- és gyümölcslevek nem csak az egészségünk szempontjából jelentősek, de a különbség a bőrünkön is látszódni fog. A friss zöldségek és gyümölcsök rendszeres fogyasztásával, némi odafigyeléssel és tudatos táplálkozással bőröd megújulásához és fiatalos ruganyosságához is hozzájárulhatsz.


8. Eleget alszom ezentúl!

Bőrünk szépsége szempontjából kulcsfontosságú az elegendő (napi 7-8 óra) alvás, hiszen bizonyos élettani folyamatok – ideértve a bőr regenerálódását is – csak alvás közben történnek meg.

shutterstock_1126189895.jpg

Ráadásul ha az éjszakai pihenéshez selyempárnahuzatot választasz, arcbőröd hidratáltságát is jobban megőrizheted. Hogyan? A selyempárna egyik titka éppen abban rejlik, hogy nem szívja magába sem a vizet, sem a krémeket, így a bőrre felvitt éjszakai krém sokkal hatékonyabban tudja kifejteni hatását, mintha hagyományos párnahuzaton hajtanád álomra a fejedet. Ha szeretnél többet megtudni a selyempárnahuzat bőrszépítő hatásairól, itt olvashatsz utána.


9. Kidobom a lejárt, régi kozmetikai szereimet!

Nehéz lehet megszabadulni a polcunkon régóta őrizgetett dolgoktól, hiszen “jó lehet még valamire”, “biztos fogom még használni valamikor”, és “van még benne egy pici”. Azt hiszem, elérkezett az idő, hogy szigorú szemmel átvizsgáld a kozmetikai szereidet, és kidobd mindazt, ami legalább egy éve áll a polcon érintetlenül. Hosszabb idő elteltével ugyanis nem csak hatóanyagtartalmukat veszíthetik el ezek a termékek, de bizony baktériumok elszaporodásának a melegágyává válhatnak, amelyek a bőrrel érintkezve gyulladást, fertőzést okozhatnak.

10. Nem sajnálom magamtól a pihentető, kényeztető pillanatokat!

Természetesen nem csak a bőröd, de te magad is megérdemelsz időnként egy kis kényeztetést! Egy különösen fárasztó, kimerítő nap végén add át magadat az évezredes, gyógyhatású fürdőszeánsznak: merülj el egy nagy kádnyi holt-tengeri sós fürdővízben!

shutterstock_524306647.jpg

Ha nyugtató hatású illóolajokkal gazdagított fürdősókat választasz, az esszenciális növényi kivonat még jobban hozzájárul az ellazuláshoz. Ha úgy érzed, kimenekülnél kicsit az életedből, irány a fürdőszoba, merülj el egy illatos, tápláló fürdőben, és oldódj fel a Holt-tenger ölelésében!

Bármi is legyen, amit elhatározol az új évre, mindenképp kívánjuk, hogy a 2019-es év lehessen az az év, amikor végre megtesszük mindazt, amit “annyira szeretnénk megtenni egy nap”. Elvégre mindannyian tartozunk magunknak azzal, hogy a legjobbat adjuk önmagunknak.

A NAAVA 2019-ben is visszavár a holt-tengeri szépségkalauzzal!