Úrrá lett rajtad a téli depresszió? Íme négy tipp, amivel legyőzheted!

Az utolsó téli napok felé közeledve biztosan te is gyakran érzed, hogy erőd végére értél. Ennek részben az az oka, hogy a téli hónapok alatt szervezetünk kimerül. Ez pedig fáradékonysághoz, lehangoltsághoz, vagy akár depresszióhoz is vezethet. 

depi.jpgKicsit több örömteli időtöltéssel és némi kényeztetéssel máris derűsebben, energikusabban vághatunk neki a mindennapoknak. Te is kíváncsi vagy rá, hogyan? 

 Mozdulj rá!

Megértjük, hogy egy szürke, fakó téli napon semmi kedved kimozdulni, és a csontig hatoló hidegben bármihez is kezdeni. De kezdjük talán ott, hogy teljesen máshogy tekintünk erre az egész ügyre! Például a tél nem csak a hideggel jelent egyet. Számtalan remek téli időtöltés közül választhatsz, amelyek egyszerre keltik életre testedet és lelkedet is! Egy erdei séta, korizás vagy éppen szánkózás közben észrevétlenül mozgatod át a testedet. A gyönyörű, téli táj, a szabad levegőn tartózkodás és a napfény kívül-belül feltöltenek energiával. Egy rövid séta a szabadban vagy egy hóemberépítés az udvaron máris elegendő ahhoz, hogy bőröd anyagcseréje felfrissüljön, és újra élettelien, tündöklően ragyogjon. És mindeközben még az is megtörténhet, hogy rájössz: a hideg és a hó nagyon örömteli is tud lenni!

Tápláló iszappakolás

Add át magadat az évezredes hagyományú szépségápolási rituáléknak a saját fürdőszobádban! Egy holt-tengeri tiszta iszappakolás üdítő élménnyé teszi a test és bőr ápolását!

iszap.jpg

A tiszta iszap rendkívül magas koncentrációban tartalmazza a Holt-tenger egyedülálló ásványi összetevőit, így miközben méregteleníti az egész testet, a bőr kisimul és rugalmasabbá válik! Vidd fel bőrödre az iszappakolást, és 15-20 percig ne foglalkozz semmi mással, csak élvezd, ahogy tested megpihen, az ízületeid, izmaid leterheltsége csökken, bőröd pedig újjászületik!

Meditáció

Igen nagy divatja van napjainkban a különböző meditációs technikáknak, számtalan vizualizációs, légzésfigyelő, szemlélődő módja ismert. Népszerűségük nem véletlen! A szintén évezredes múlttal bíró relaxáló, lazító praktikák mindegyikének célja, hogy tested, elméd megpihenjen, és ebben a nyugalmi állapotban kapcsolódj ismét vissza a belső béke valódi forrásához.  Egy kimerítő nap végén újult energiákkal tölthet fel még akár egy 10 perces lecsendesedés is. Ilyenkor csökken a szívritmus, lelassul a légzés, megpihen a test. Mindez pedig hozzájárul a stressz csökkentéséhez és a szervezet egészségesebb működéséhez. A nyomasztó sötét reggelek ellenszere pedig az ébredést követő rövid befelé figyelés lehet. Miután leküzdötted magadban a heves ellenállást, reggelente állítsd 10 perccel korábbra az ébresztőt, és még élvezve a puha takaró lágy melegét, pozitív gondolatokkal hangolódj rá az előtted álló napra!


Kényeztető fürdőszeánsz

Van valami megfoghatatlanul megnyugtató a fürdőzésben, amit (majdnem) mindenki imád. Ha a kényeztető pihenéshez finoman illatozó illóolajokkal gazdagított tengeri sós fürdővizet készítesz magadnak, nem csak az izmaid lazulnak el, de közben bőröd értékes ásványi anyagokkal is töltődik.

shutterstock_115986433.jpg

A fürdőzést még hangulatosabbá teheted illatgyertyákkal vagy a kád szélére kihelyezett pici mécsesekkel és lágy zenével. Merülj el a Holt-tenger lágy ölelésében, és oldódj fel egy illatos, tápláló fürdőben!

Ha az itt összegyűjtött ötletek közül akár csak néhányat is beiktatsz a napirendedbe, máris sokat tettél azért, hogy tested megőrizze erejét, vitalitását és igazán energikusan, feltöltődve várhasd a hamarosan beköszönő tavaszt!

 Következő blogcikkünkben a tiszta iszappakolás értékes összetevőiről és jótékony hatásairól olvashatsz. Velünk tartasz akkor is?