Stresszűző fürdőszeánsz a saját fürdőszobádban

Tudtad, hogy az emberi testnek és a világ óceánjainak közel egyező a sótartalma? Ezek után nem is csoda hát, hogy a hétköznapok sodrásából kiszakadva igazán önfeledten tudjuk átadni magunkat egy holt-tengeri sós fürdő lágy ölelésének. Mitől olyan nyugtató hatású a holt-tengeri só? Hogyan használd a stresszmentes mindennapokért? Tarts velünk a folytatásért! shutterstock_558009022.jpg

 Egyedülálló ásványianyag-tartalom

A Holt-tenger vize több szempontból is különleges. Igazi természeti csoda, hiszen vize nyolcszor sósabb az óceánokénál, ennek köszönhetően minden tenger és óceán közül a legnagyobb koncentrációban tartalmaz értékes ásványi anyagokat.

so_sm.jpg

A Holt-tenger sójában és iszapjában található több mint 60 féle ásványnak és nyomelemnek köszönhetően bőrfiatalító, szépítő és ránctalanító hatással bír. Bőrmegújító és az ízületekre gyakorolt jótékony hatásai mellett azonban kitűnően támogatja a stressztől való megszabadulást és a frissítő éjszakai pihenést is.

 Bőrmegújítás a Holt-tenger értékes ásványaival

A holt-tengeri sóban fellelhető tápláló ásványi anyagok az öregedés ellen hatnak, rendszeres használatával a fáradt bőr újjászületik, a ráncok kisimulnak. A benne lévő nátrium segít egyensúlyban tartani a nyiroknedveket, elűzi a bőrszárazságot, és hozzájárul az immunrendszer optimális működéséhez. Magas kalciumtartalma gondoskodik a szervezet megfelelő vízmegtartásáról, így őrizve meg bőrünk folyamatos hidratáltságát; míg a szulfid puhává, selymessé varázsolja a bőrt. A lítium és a stroncium teszik lehetővé az új bőrrétegek kialakulását, amely a fiatalosan üde, ragyogó bőr záloga.

 Ellazul a test, megpihen a lélek

A holt-tengeri sóban nagy mennyiségben jelenlevő bromidok enyhítik az izommerevséget, és nyugtatólag hatnak az idegrendszerre. A szintén magas magnézium és cink tartalmának köszönhetően nem csak a test simul ki, de megpihen az elme is.

furdo_sm.jpg

Elmerülve egy holt-tengeri sós fürdőben, a saját fürdőszobádban élheted át az évezredes, gyógyhatású fürdők jótékony, testet-lelket felfrissítő hatásait.

 Űzzük el a stresszt!

Számos egészségügyi probléma hátterében a tartós fáradtság, a kialvatlanság és a stressz áll. A holt-tengeri só nagy koncentrációban tartalmaz magnéziumot, amely enyhíti a stressz okozta feszültséget. Ez az ásványianyag önmagában közel 300 enzim működéséért felelős a testben, szervezetünknek magnéziumra van szüksége az energia előállításához is. Miközben elmerülünk a nyugtató fürdővízben, a magnézium a bőrön keresztül felszívódva segíti elő szervezetünk optimális működését, az izmok ellazulását és a fáradtság megszüntetését.

 Esszenciális növényi kivonatokkal a teljes ellazulásért

A holt-tengeri sók jótékony hatásait különleges növényi kivonatokkal még jobban megtámogathatjuk. Mire gondolunk? A holt-tengeri sós fürdővizet értékes növényi olajok – mint például levendula-, eukaliptusz-, vagy rózsaolaj – kivonataival gazdagítva is elkészíthetjük.

lev_sm.jpg

A levendulaolaj nyugtató hatású, az eukaliptusz-kivonat az izmokra hat jótékonyan, míg a rózsaolaj nem csak varázslatos illatával röpít a szépség birodalmába, de bőrszépítő hatással is bír. A rozmaringolaj keringésjavító, míg a kamilla gyulladáscsökkentő hatással bír. Válaszd a hangulatodnak, vagy éppen tested szükségleteinek legmegfelelőbb növényi kivonattal gazdagított holt-tengeri fürdősót, és merítkezz meg a különleges ásványi sók és gazdag növényi esszenciák élményvilágában!

 Egy relaxáló fürdő lefekvés előtt segít elengedni a nap során felgyülemlett feszültséget, fáradtságot. Így könnyíti meg az elalvást, és segíti elő a pihentetőbb éjszakai pihenést, amely az egészség és a fiatalosan üde bőr titka. Merülj el te is a holt-tengeri sók egyedülálló világában, és töltekezz értékes ásványianyagaival!